ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Açma (Ατσμάδες Πολίτικη συνταγή) γευστικότατα για το πρωϊνό μας!!

ΔΙΑΦΟΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΥΓΕΙΑ

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

GOSSIP

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ Açma (Ατσμάδες Πολίτικη συνταγή) γευστικότατα για το πρωϊνό μας!!

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Açma (Ατσμάδες Πολίτικη συνταγή) γευστικότατα για το πρωϊνό

ΔΙΑΦΟΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΥΓΕΙΑ

Απίστευτο κι όμως Αληθινό! Χάσε 10 Κιλά Μέσα σε 10 Μέρες! Μάθε πως!

ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

GOSSIP

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ Açma (Ατσμάδες Πολίτικη συνταγή) γευστικότατα για το πρωϊνό μας!!

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Açma (Ατσμάδες Πολίτικη συνταγή) γευστικότατα για το πρωϊνό μας!!

Οκτώβριος 9, 2018

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK

Tweet

Açma (Ατσμάδες Πολίτικη συνταγή) γευστικότατα για το πρωϊνό μας!!

ΥΛΙΚΑ

Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 900 γρ

Νωπή μαγιά ΓΙΩΤΗΣ 40 γρ

Ηλιέλαιο 1/2 ποτήρι νερού

Νερό 270 ml

Γάλα 270 ml

Ζάχαρη 3 κουταλιές σούπας κοφτές

Αλάτι 2 κουταλιές γλυκού κοφτές

Βούτυρο 100 γρ σε θερμοκρασία δωματίου

Αυγά 2 τεμ

Σουσάμι μαύρο για πασπάλισμα

Οδηγίες

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα και το νερό (ίσα να ζεσταθούν) και το αδειάζουμε σε βαθύ μπολ. Προσθέτουμε την μαγιά κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Προσθέτουμε την ζάχαρη, το λάδι,το βούτυρο, ένα ολόκληρο αυγό, αλάτι κι ανακατεύουμε καλά όλα μαζί τα υλικά , προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μια αφράτη ζύμη. Σκεπάζουμε το μπολ με υγρή πετσέτα κι αφήνουμε για 2 ώρες περίπου.

Δες και αυτό! Σουτζουκάκια με κάσα

Μετά χωρίζουμε την ζύμη σε κομμάτια στο μέγεθος μικρού λεμονιού (βγαίνουν περίπου 12 – 15 τεμ), τα πλάθουμε με το χέρι μας σε λωρίδες μικρές στρίβοντας σαν κορδόνι κι ενώνουμε τις δυο άκρες. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλη την ζύμη. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 5 λεπτά.

Αλείφουμε με τον κρόκου του δεύτερου αυγού ελαφρώς χτυπημένο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35- 40 λεπτά περίπου (ανάλογα τον φούρνο μας). Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα απολαμβάνουμε.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε περισσότερα…

Αφήστε το σχόλιό σας

More stories