Άγιος Παΐσιος: «Μάρτη έγινε ο Ευαγγελισμός, Μάρτης αγωνίζεται και για τη Μακεδονία» - Fanpage

Άγιος Παΐσιος: «Μάρτη έγινε ο Ευαγγελισμός, Μάρτης αγωνίζεται και για τη Μακεδονία»

Επίκαιρες όσο ποτέ μοιάζουν οι διδαχές του Αγίου Γέροντος Παΐσιου, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς πόσα χρόνια πριν είχε μιλήσει για τον πόλεμο που θα υφίστατο η Ελλάδα αναφορικά με την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Πριν από πολλά χρόνια, στα μέσα της δεκαετίας του ’90, ο πρώην υπουργός Βορείου Ελλάδος, Νικόλαος Μάρτης (1919-2013) είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο περιοδικό «Νοιάζομαι». Τότε, ο πολιτικός και συγγραφέας του περίφημου βιβλίου για την «Πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας», αναφέρθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον του διορατικού Γέροντα Παϊσίου για τη Μακεδονία.

Ακολουθεί το χαρακτηριστικό απόσπασμα της συνέντευξης

– Κύριε Μάρτη, είχατε μιλήσει με το γνωστό Γέροντα Παΐσιο;

– Βέβαια! Και είχε γράψει ένα ποίημα για μένα! (σ.σ. αυτούσιο το ποίημα με το γραφικό χαρακτήρα του Γέροντα, δημοσιεύεται στο βιβλίο του Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Μαρτυρίες Προσκυνητών- Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994, Άθωνας» σελ. 272). Μου είχε πει μάλιστα «Μάρτη έγινε ο Ευαγγελισμός, Μάρτη η Επανάσταση του ΄21, Μάρτης αγωνίζεται και για το θέμα της Μακεδονίας»…

– Είχε μεγάλη αγάπη για τη Μακεδονία ο Γέροντας!

– Πολύ! Και σε κάποιους προσκυνητές που διένειμαν δωρεάν χριστιανικά βιβλία, τους έλεγε να αγοράζουν και να διανέμουν και το βιβλίο μου, για την Πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας!

– Σχετικά με τις διεκδικήσεις των Σκοπιανών σας είχε πει κάτι συγκεκριμένο; Για την προπαγάνδα των Σκοπίων;

– Ναι! Ο Γέροντας Παΐσιος μου είχε πει ότι «οι κόποι σου δεν θα πάνε χαμένοι! Θα βρεθούν τίμιοι άνθρωποι, που θα αξιοποιήσουν και θα δικαιώσουν τον αγώνα σου» για τη Μακεδονία!

– Δηλαδή θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα;

– Βεβαίως!

– Κύριε Μάρτη, από την όλη συζήτηση που είχατε με το Γέροντα, αισθανθήκατε δηλαδή ότι ήταν σίγουρος για την τελική μας δικαίωση;

– Αφού μου είπε «ο κόπος σου δεν θα πάει χαμένος»!

Αφήστε το σχόλιο σας: