Χρήστος Τσιτμηδέλλης: Ο φιλόζωος ιερέας που φροντίζει ζώα στη Λέσβο - Fanpage

Χρήστος Τσιτμηδέλλης: Ο φιλόζωος ιερέας που φροντίζει ζώα στη Λέσβο

Χρήστος Τσιτμηδέλλης: Ο φιλόζωος ιερέας της Λέσβου που φροντίζει και λατρεύει τα ζώα

Χρήστος Τσιτμηδέλλης: Ένας διαφορετικός ιερέας από όλους τους άλλους, ένας ιερέας με πολλή αγάπη ο οποίος παρακινεί όλους μας να προσφέρουμε αγάπη παντού. Ο πατήρ Τσιτμηδέλλης είναι ιδιαίτερα γνωστός στο νησί της Λέσβου για την φιλοζωική του δράση. Είναι εφημέριος της μονής Παμμέγιστων Ταξιαρχών Μανταμάδου Λέσβου.

Όσοι ασχολούμαστε με τα αδέσποτα καθημερινά βλέπουμε άσχημες συμπεριφορές των ανθρώπων προς αυτά. Κακοποιήσεις, θανάτους, φόλες, βασανισμούς. Ακόμα και αν δεν είναι κάποιος εθελοντής και δεν βλέπει την κατάσταση από κοντά, αν περιηγηθεί στο Facebook, θα δει τι γίνεται.


Δυστυχώς άσχημες συμπεριφορές βλέπουμε κατά καιρούς και από ιερείς, οι οποίοι δεν θέλουν στο προαύλιο της εκκλησίας αλλά ούτε εκεί γύρω ζώα. Ακόμα και αν αυτά είναι φιλικά και κοινωνικά. Ακόμα και αν δεν ενοχλούν, δεν έχουν δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. Ακόμα και αν είναι εμβολιασμένα και στειρωμένα και φροντίζονται από ανθρώπους και φιλοζωικές. Με αποτέλεσμα να κάνουν τα πάντα για να τα διώξουν. Είτε οι ίδιοι είτε βάζοντας κάποιους άλλους.

Αυτό δυστυχώς είναι αλήθεια. Πολλά τέτοια τα παραδείγματα σε όλη την Ελλάδα. Και κάνουμε λόγο για τους ανθρώπους της εκκλησίας επειδή μπορούν να επηρεάσουν κόσμο. Μπορούν να γίνουν πρότυπα και παραδείγματα. Όπως οι δάσκαλοι. Μπορούν με τις πράξεις τους να διδάξουν. Φυσικά υπάρχουν και εκείνοι που αγαπούν τα ζώα, δεν πειράζονται από αυτά και δεν ενοχλούνται. Αυτούς καλό είναι να τους προβάλλουμε ώστε να γίνουν παράδειγμα προς όλους. Να δουν ότι η εκκλησία διδάσκει αγάπη, κάτι που δυστυχώς δεν το καταφέρνει πάντα.

Χρήστος Τσιτμηδέλλης: Η δράση του στη Λέσβο – Εικόνες


Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και ο εφημέριος της μονής Παμμέγιστων Ταξιαρχών Μανταμάδου Λέσβου Χρήστος Τσιτμηδέλλης. Ένας διαφορετικός ιερέας, με πολλή αγάπη για όλους. Είτε είναι άνθρωποι είτε ζώα.
Ο πατήρ Τσιτμηδέλλης αγαπάει και φροντίζει αδέσποτα ζωάκια παρακινώντας μας να προσφέρουμε αγάπη παντού. Γνωστός στο νησί, και όχι μόνο, για τη φιλοζωική του δράση, συχνά φωτογραφίζεται και μαζί τους. Η καλοσύνη και η γλυκύτητα φαίνονται στα μάτια του.

Να είναι πάντα καλά να φροντίζει ανθρώπους και ζώα. Ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους μας.

Αφήστε το σχόλιο σας: