Μια πανίσχυρη προσευχή που προτείνει ο Άγιος Παϊσιος για όλες τις δύσκολες στιγμές - Fanpage

Μια πανίσχυρη προσευχή που προτείνει ο Άγιος Παϊσιος για όλες τις δύσκολες στιγμές

Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, είναι ο μεγάλος άγιος των έσχατων καιρών, εκείνος που μας έβγαλε

από τα σκοτάδια της πλάνης και μας έδειξε έναν άλλο δρόμο, τον ουράνιο δρόμο που εκείνος βάδισε, σκορπίζοντας στον κόσμο την ευωδία του ενάρετου βίου, μια ευωδία μεθυστική που οδηγεί τους ανθρώπους με θαυμαστό τρόπο στη γνωριμία με τον Δημιουργό τους.

Μας άφησε μεγάλη παρακαταθήκη τους ασκητικούς του αγώνες, τις πατρικές του νουθεσίες και τις προφητείες του, για την εγρήγορση και την ενεργοποίηση της μετανοίας μας.

Νιώθουμε το στοργικό του χέρι, την πατρική του αγάπη. Τον νιώθουμε δίπλα μας να χαίρεται με την πρόοδο μας, να προσεύχεται και να μας ενδυναμώνει στις πτώσεις μας.

Είναι πάντοτε εδώ, ταγμένος στις επάλξεις, να σώσει τον λαό που τόσο αγάπησε και πάλεψε για τη σωτηρία του σε όλη του την επίγεια ζωή.

Έτοιμος να μας προσφέρει το κατάλληλο πνευματικό φάρμακο σε κάθε δοκιμασία, να μας χαρίσει πολύτιμα εφόδια για την πνευματική μας φαρέτρα.

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν για την «Νοερά Προσευχή» και την ασύγκριτη ωφέλεια της στην ένωση μας με τον Δημιουργό μας, λίγοι όμως δυστυχώς καταφέρνουν να την κάνουν κτήμα τους.

Ο Άγιος που φρόντιζε και συνεχίζει αενάως να φροντίζει για όλους και για όλα, μας άφησε παρακαταθήκη ακόμα ένα πυρηνικό πνευματικό όπλο, για τις δύσκολες μέρες που ξημερώνουν.

Γέροντα, έχω λογισμούς και επιθυμίες, τι να κάνω;

Η συμβουλή του Αγίου Παϊσίου:

«Να λες:

«Μέγα το όνομα της Αγίας Τριάδος. Υπεραγία Θεοτόκε, σκέπε ημάς».

Εγώ, όποτε κάμω αυτήν την προσευχή, νοιώθω τέτοια ενέργεια της Αγίας Τριάδος και της Παναγίας μας, που αμέσως ο πειρασμός φεύγει.»

Από ομιλία για τον Άγιο Παΐσιο, του Σεβ. Μητροπλίτη Μόρφου κ. Νεοφύτου.
Να έχουμε την ευχή του Αγίου μας.

Αφήστε το σχόλιο σας: