Νέο θαύμα της αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου - Fanpage

Νέο θαύμα της αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου

Συγκλονίζει η γυναίκα που γλίτωσε από σοβαρό τροχαίο λίγη ώρα αφότου έγινε μάρτυρας στο θαυμαστό σημάδι

Από τον Γιάννη Κωτσαλά

Πλημμυρισμένη από συγκίνηση, ευγνωμοσύνη αλλά και θρησκευτικό δέος, μια γυναίκα γνωστοποίησε σε εκκλησιαστική ιστοσελίδα πως σώθηκε από του Χάρου τα δόντια από σοβαρό τροχαίο, λίγη ώρα αφότου έγινε μάρτυρας σε ένα θαυμαστό σημάδι της χάρης της αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, της οποίας μάλιστα φέρει το όνομα!

Η γυναίκα είχε παρακολουθήσει την περασμένη Κυριακή τη θεία λειτουργία της Σταυροπροσκυνήσεως στο παρεκκλήσι της αγίας στην Ημαθία και έγινε η ίδια μάρτυρας ενός ανεξήγητου γεγονότος, όταν ξαφνικά από τον αύλειο χώρο του μικρού ναού άρχισε να αναδίδεται ευωδία.

Λίγο αργότερα έφυγε μαζί με μια φίλη της από το παρεκκλήσι, μαγεμένη ακόμη από αυτό που ένιωσε, αλλά σε μικρή απόσταση το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ντελαπάρισε και ανατράπηκε! Ομως και οι δυο τους βγήκαν άθικτες από το εσωτερικό του και η γυναίκα περιέγραψε τι συνέβη στο ekklisiaonline.gr, αποδίδοντας τη σωτηρία τους στη χάρη της αγίας Ειρήνης.

«Καλησπέρα σας, μετά τη λειτουργία της Κυριακής, που ξεκίνησε το θαύμα της ευωδίας της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ημαθίας, σώθηκα με τη φίλη μου από τροχαίο με αμάξι βγήκαμε χωρίς χτυπήματα και το αμάξι, έκανε τούμπα και έμεινε το μισό όρθιο πλάγια. Εχω το όνομα της Αγίας και μας έσωσε!!!! Βρισκόμασταν δεξιά στη λωρίδα μας όταν κάτι δεν πήγαινε καλά, βρεθήκαμε κάνοντας τούμπα πιο πέρα από το αντίθετο ρεύμα σε ένα χωραφάκι που υπήρχε κ ένα αμάξι παρκαρισμένο. Από την στιγμή που ήμασταν στην ευθεία μας είδα ένα δεντράκι αριστερά στο χωράφι όπου μετά από λίγο βρεθήκαμε. Σαν κάποιος να μου έδειξε που πηγαίναμε… Η μεριά μου ως συνοδηγός ήταν στο έδαφος προφανώς βρέθηκα στην πόρτα και όχι στο τζάμι. Βρέθηκε κόσμος εκεί και μόνες μας βγήκαμε από το παράθυρο που ήτανε στον αέρα μια χαρά με τη βοήθεια του κόσμου που μας τράβηξαν προς τα έξω» έγραψε.

Στο εκκλησάκι της Αγίας Ειρήνης στον Σχοινά Αλεξανδρείας συνεχίζουν να συρρέουν πιστοί για να βιώσουν την αίσθηση της μαγευτικής μυρωδιάς μύρου και τριαντάφυλλου που αναδίδεται πίσω από το ιερό και στο προαύλιο. Το ανεξήγητο φαινόμενο εντόπισαν τρεις γυναίκες που πήγαν στο εκκλησάκι για να ανάψουν τα καντίλια μετά τη λειτουργία την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως. Και οι τρεις τους αναζήτησαν την πηγή της ευωδιάς χωρίς να βρουν κάποια λογική εξήγηση.

Αρρωστο παιδί

Στην ανέγερση του παρεκκλησίου είχε συνδράμει μια οικογένεια γιατρών που και εκείνοι έπεσαν με το αυτοκίνητό τους σε μια κολόνα στο ίδιο σημείο, η οποία κόπηκε χωρίς οι ίδιοι και το όχημα να πάθουν το παραμικρό! Τέλος, πριν από χρόνια βρέθηκε εκεί μια οικογένεια μουσουλμάνων με το άρρωστο παιδί της και ζήτησε από την αγία να το γιατρέψει. Ως εκ θαύματος αυτό συνέβη και το παιδάκι βαπτίστηκε ορθόδοξο και πήρε το όνομα Χρυσοβαλάντης!

[espressonews.gr]

Αφήστε το σχόλιο σας: