Το νηστίσιμο Κανταΐφι έρχεται ν’ ανατρέψει την πεποίθηση ότι νηστεία σημαίνει και στέρηση γλυκών.
Και μάλιστα το αγαπημένο αυτό σιροπιαστό γλυκό έχει πραγματικά εξαιρετική γεύση και σε αυτή την εκδοχή του.
H συνταγή λοιπόν για νηστίσιμο Κανταΐφι και η εκτέλεσή της:
Υλικά:
1/4 του κιλού φύλλα κανταΐφι
Για τη γέμιση:
– 2 φλυτζάνια του τσαγιού καρύδι και αμύγδαλο ψιλοκομμένα
– Μισή με μία κουταλιά του γλυκού κανέλλα σε σκόνη
– 1 βιτάμ
Για το σιρόπι:
– 1/2 κιλό ζάχαρη
– Ένα ποτήρι νερό
– Ένα ξύλο κανέλλα
– Μία φλούδα λεμονιού
– Μία κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Το σιρόπι:
Σε μία μικρή κατσαρόλα βράζουμε για 5′ νερό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, τη φλούδα λεμονιού και το χυμό λεμόνι. Βράζουμε για 2′.
Ανοίγουμε το κανταΐφι για να ξεκολλήσουν τα φύλλα μεταξύ τους. Απλώνουμε λίγα φύλλα στο χέρι μας, βάζουμε 2 κουταλιές του γλυκού γέμιση, τυλίγουμε το φύλλο γύρω και το τοποθετούμε στο ταψί μέχρι να γεμίσει.
Λιώνουμε το βιτάμ και μ’ ένα κουταλάκι το περιχύνουμε πάνω από το κανταΐφι (πρέπει να πάει παντού). Ψήνουμε στους 180 °C σε προθερμασμένο φούρνο για 35′ – 40′. Περιχύνουμε με το σιρόπι και το αφήνουμε για 20′ με μισή ώρα ν’ απορροφηθεί και είμαστε έτοιμοι.
Καλή απόλαυση!
Άννα Φιλιζιώτου
πηγη praktikesidees.gr