Πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ναός Ιωαννίνων (ΦΩΤΟ) - Fanpage

Πανηγύρισε ο Μητροπολιτικός Ναός Ιωαννίνων (ΦΩΤΟ)

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος
Με λατρευτική λαμπρότητα εορτάστηκε στον ομώνυμο μητροπολιτικό ναό Ιωαννίνων η μνήμη του αγίου Αθανασίου.

Ιερουργούντος του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεου και συλλειτουργούντων του Μητροπολίτη Άρτας Καλλινίκου και του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου τελέστηκε ανήμερα όρθρος και θεία λειτουργία. Είχε προηγηθεί την παραμονή εσπερινός, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτας Καλλίνικος, συγχοροστατούντων του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεου και του Μητροπολίτη Μάξιμου.

Οι ιεράρχες αναφέρθηκαν στη φωτεινή προσωπικότητα του Μεγάλου Αθανασίου, που με το παράδειγμά του, την ακέραιη και ασυνθηκολόγητη ζωή του, με την αγιότητά του, δείχνει το δρόμο, που αναδεικνύει τον άνθρωπο προσωπικότητα ολοκληρωμένη. Ασυμβίβαστος με οποιαδήποτε σκοπιμότητα, έμεινε μαχητής στις επάλξεις της πίστης. Γι’ αυτό έκανε την πνιγηρό από τις αναθυμιάσεις του ψεύδους ατμόσφαιρα της εποχής του, που δε διαφέρει από τη σημερινή, να αρωματιστεί από το ευωδιαστό θυμίαμα της ζωής του.

Την Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, το απόγευμα, μετά την παράκληση, τα ιερά λείψανα του νεομάρτυρα και πολιούχου των Ιωαννίνων Γεωργίου, που είχαν λιτανευτεί, κατά την εορτή του, στο μητροπολιτικό ναό, επέστρεψαν στο ναό του αγίου.

Πηγή: vimaorthodoxias.gr

Αφήστε το σχόλιο σας: