Υλικά
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες της χρήσεις
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1-2 βανίλιες σε σκόνη, δηλαδή 1,5 με 3 γρ. (προαιρετικά)
μέλι και κανέλα για το πασπάλισμα
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε βαθύ πιάτο ή μπολ, ρίχνοντας πρώτα τα στερεά και μετά το νερό, και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσετε έναν ωραίο, ομοιογενή χυλό χωρίς σβώλους.
Βάζετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και ρίχνετε κουταλιά κουταλιά το χυλό μέσα.
Μόλις πήξουν και ροδίσουν από τη μια μεριά, γυρνάτε τις τηγανίτες κι απ’ την άλλη. Τις βγάζετε, τις αφήνετε -αν θέλετε- σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν λίγο, τις περιχύνετε με μέλι, πασπαλίζετε με κανέλα και έτοιμες!
Με τις ποσότητες αυτές βγαίνουν περίπου 15 κουταλιές (τηγανίτες).Συνταγή Θάνος Κ.