Στην έκτη θέση των πιο πιστών λαών της Ευρώπης η Ελλάδα – Ελάχιστοι οι άθεοι στη χώρα μας - Fanpage

Στην έκτη θέση των πιο πιστών λαών της Ευρώπης η Ελλάδα – Ελάχιστοι οι άθεοι στη χώρα μας

Τον «χάρτη της πίστης» αναδεικνύει μια καινούργια έρευνα του Pew Research Center στην Ουάσιγκτον, η οποία κατατάσσει τους λαούς της Ευρώπης ανάλογα με την πίστη τους στον αρχετυπικό Θεό της χριστιανικής πίστης. 

Με βάση το ερευνητικό κέντρο, οι λαοί της δυτικής Ευρώπης πιστεύουν πολύ λιγότερο στον χριστιανικό Θεό από όσο οι Ευρωπαίοι στις κεντρικές και ανατολικές χώρες της γηραιάς ηπείρου.

Οι πιο πιστοί και οι πιο άθεοι

Η Αρμενία (79%) και η Γεωργία (72%) βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με τα μεγαλύτερα ποσοστά ενηλίκων που δηλώνουν ότι πιστεύουν στο Θεό με «απόλυτη βεβαιότητα».

Αντιθέτως, η Γαλλία (11%), η Ελβετία (11%) και η Γερμανία (10%) είναι οι χώρες με τους λιγότερους «απολύτως βέβαιους» πιστούς.

Η θέση της Ελλάδας

Η Ελλάδα είναι στην έκτη θέση των πιο πιστών λαών της Ευρώπης, πίσω από τη Γεωργία, την Αρμενία, τη Μολδαβία, τη Ρουμανία και τη Βοσνία.

Ειδικότερα, το 59% δηλώνει απολύτως βέβαιο για την ύπαρξη του χριστιανικού θεού, το 33% πιστεύει αλλά με λιγότερη βεβαιότητα και μόλις το 6% δηλώνει ανοικτά «άθεο».

Στις έξι πρώτες χώρες, περισσότεροι από τους μισούς ενηλίκους δηλώνουν ότι η θρησκεία ήταν «πολύ σημαντική στη ζωή τους», σε σύγκριση με το 10% σε Γαλλία, Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία.

Στον αντίποδα, οι χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά άθεων είναι η Τσεχία (66%), η Σουηδία (60%), το Βέλγιο (54%) και η Ολλανδία (53%).

Αφήστε το σχόλιο σας: