Στο όρος Αραράτ βρίσκεται η Κιβωτός του Νώε σύμφωνα με Ερευνητές

Η Βίβλος μιλά για εντολή του Θεού στον Νώε να κατασκευάσει ένα μεγάλο πλοίο για να σώσει την οικογένειά του και ζευγάρια απ’ όλα τα ζώα της υφηλίου ενόψει ενός μεγάλου κατακλυσμού που επρόκειτο να φέρει.

Μετά από τον κατακλυσμό και τον αφανισμό του διεφθαρμένου γένους των ανθρώπων, σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, η κιβωτός προσάραξε στην κορυφή του όρους Αραράτ.

To όρος Αραράτ στην Τουρκία

Πολλοί ερευνητές έχουν ασχοληθεί με την εύρεση του βιβλικού πλοίου. Το 2010, ομάδα Ευαγγελικών Χριστιανών ισχυρίστηκε πως είχε βρει τα ίχνη του στο βουνό. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί τους καταρρίφθηκαν διότι τα στοιχεία τους δεν ήταν πραγματικά.

Τώρα, όπως αναφέρει η Daily Mail, ένας εξερευνητής από την Καλιφόρνια πιστεύει πως υπάρχουν νέα στοιχεία που αποδεικνύουν πως το όρος Αραράτ είναι το σημείο που βρέθηκε η κιβωτός.

Τουλάχιστον 100 ερευνητές από όλο τον κόσμο βρέθηκαν σε τριήμερο διεθνές συμπόσιο στο Αγκρί της Τουρκίας για να βρουν την άκρη σχετικά με την Κιβωτό του Νώε.

«Σκοπός μου είναι να επισκεφθώ τις περιοχές γύρω από το βουνό για να βρω ενδείξεις για καταστροφικά γεγονότα του παρελθόντος», δηλώνει ο καθηγητής Ραούλ Εσπεράντε από το Ινστιτούτο Ερευνας Γεωπιστήμης, που χρηματοδοτείται από την Εκκλησία των Ανθρώπων της Εβδομης Ημέρας.

Στην ιστοσελίδα τους σημειώνεται ότι η αποστολή τους είναι να «ανακαλύψουν και να μοιραστούν την κατανόηση της φύσης και της σχέσης της με την βιβλική αποκάλυψη του Θεού του Δημιουργού.

Ο καθηγητής Εσπεράντε είναι πεπεισμένος ότι η Κιβωτός του Νώε είναι στο Αραράτ και απαιτείται «αυστηρό, σοβαρό επιστημονικό έργο» στην περιοχή για να αποδειχθεί, όπως αναφέρει η Express.

«Το αποτέλεσμα των ευρημάτων μου θα δημοσιευθεί σε βιβλία, δημοσιεύσεις και περιοδικά, αλλά σε αυτό το σημείο είναι πολύ νωρίς για να μάθουμε τι θα βρούμε», αναφέρει ο καθηγητής.

«Μόλις η επιστημονική κοινότητα γνωρίσει την ύπαρξη της Κιβωτού του Νώε στο όρος Αραρατ, μπορούμε να την διαθέσουμε στο ευρύ κοινό», προσθέτει.

Ο Νίκολας Πέρσελ, λέκτορας της αρχαίας ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, τονίζει στη MailOnline ότι οι αξιώσεις είναι οι «συνήθεις ανοησίες». Οι περισσότεροι μελετητές και αρχαιολόγοι δεν πιστεύουν στην κυριολεκτική ερμηνεία της ιστορίας της Κιβωτού.

Στις θεωρίες ανακάλυψης του 2010μ, ο Μάικ Πιτ, Βρετανός αρχαιολόγος, ανέφερε: «Αν υπήρχε μια πλημμύρα ικανή να ανυψώσει ένα τεράστιο πλοίο σε ύψος τεσσάρων χιλιομέτρων πάνω από ένα βουνό πριν από 4.800 χρόνια, πιστεύω πως θα υπήρχαν σημαντικές γεωλογικές αποδείξεις γι’ αυτό. Και δεν υπάρχουν».

[dailymail] [iefimerida]

Related posts

Εορτή του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και Βαπτιστού

Των Φώτων: Ιερή γιορτή για την Ορθοδοξία, σήμερα (6/1) ο αγιασμός των υδάτων – Γιατί ρίχνουμε τον σταυρό στο νερό

Εκεί βρίσκεται σήμερα το Ακάνθινο Στεφάνι του Χριστού – Κι όμως το έχουμε στην Ελλάδα και το ξέρουν ελάχιστοι