Τα πιο πεντανοστιμα νηστίσιμα Ροξάκια

Περιγραφή

Τα πιο νόστιμα ροξάκια που έφαγα ποτέ και είναι και νηστίσιμα!!!

Τι χρειαζόμαστε:

1 ποτήρι χλιαρό νερό
2 κουταλάκια γλυκού μαγιά ξερή
1 ποτήρι ελαιόλαδο

3 1/2 ποτήρια αλεύρι
1 κουταλιά σούπας κακάο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού καρύδια τριμμένα

1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/3 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλο
Σιρόπι:

31/2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
4 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη

Πώς το κάνουμε:
Στο χλιαρό νερό διαλύω τη μαγιά και προθέτω το λάδι.

Σε δύο μπολ χωρίζω το υγρό σε ίσα μέρη. Μοιράζω στα δύο το αλεύρι, την κανέλα, το γαρύφαλο και τα προσθέτω.

Στο ένα μπολ ζυμώνω και έχω μία άσπρη ζύμη. Στο άλλο ρίχνω το κακάο, τα καρύδια, ζυμώνω και έχω μία καφέ ζύμη.
Αφήνω τις ζύμες σε ζεστό μέρος για μία ώρα.

Ανοίγω με την άσπρη ζύμη δύο μακρόστενα φύλλα όπου εκεί θα βάλω την καφέ ζύμη σαν μακρύ, χοντρό κορδόνι. Τυλίγω κι έχω δύο ρολάκια.

Τα κόβω με μαχαίρι σε πάχος ενός δαχτύλου, τα αραδιάζω στο ταψί, τα αφήνω μισή ώρα ακόμα να φουσκώσουν και τα ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Τα αφήνω να κρυώσουν και περιχύνω με ζεστό σιρόπι. Τα γυρνάω λίγο μέσα στο σιρόπι και όταν μαλακώσουν τα βγάζω από το ταψί.

sintagespareas.gr

Related posts

Εκεί βρίσκεται σήμερα το Ακάνθινο Στεφάνι του Χριστού – Κι όμως το έχουμε στην Ελλάδα και το ξέρουν ελάχιστοι

Σάββατο του Λαζάρου: Έθιμα από όλη την Ελλάδα – Η πρώτη Λαμπρή, η “Έγερση” του φίλου του Χριστού, οι υποψήφιες νύφες

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Αγίου Όρους, να τη λες συνέχεια όπου & αν είσαι