Την έσβησαν από παντού: Η κορυφαία σκηνή του Ιησού από τη Ναζαρέτ που κόπηκε στο μοντάζ, γιατί δε θα τη δούμε ποτέ

Η θρυλική σειρά του Φράνκο Τζεφιρέλι Ιησούς από τη Ναζαρέτ έχει γίνει συνώνυμο του Πάσχα και οι περισσότεροι από εμάς την έχουν δει δεκάδες φορές. Ωστόσο, ελάχιστοι έχουν δει μία από τις κορυφαίες σκηνές, που κόπηκαν στο μοντάζ.

Πρόκειται για τη σκηνή της Ανάστασης του Ιησού. Αν και η σκηνή γυρίστηκε κανονικά από την παραγωγή της ταινίας, στη συνέχεια ο Φράνκο Τζεφιρέλι αποφάσισε να τη διαγράψει εντελώς.

Γιατί; Όπως είχε εξηγήσει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του, υπήρχαν πολλά προβλήματα στα οποία δεν μπορούσε να δώσει λύσεις. «Προσπάθησα να γυρίσω τη σκηνή της Ανάστασης και υπήρχαν αυτά τα προβλήματα, που δεν γνωρίζεις πώς να τα λύσεις.

Είναι ένα μυστήριο, Η δουλειά μας μπορεί να γίνει πολύ δύσκολη όταν πας να γυρίσεις τέτοιες σκηνές. Σε μια φωτογραφία είναι αλλιώς, αλλά στον κινηματογράφο, ο οποίος σου δείχνει γεγονότα, δεν μπορείς να δημιουργήσεις αυτό το μυστήριο. Το προσπάθησα αρκετές φορές.

Γυρίσαμε δύο διαφορετικές σκηνές για την Ανάσταση, αλλά στο τέλος αποφασίσαμε να αφήσουμε το κοινό να το φανταστεί όπως εκείνο ήθελε. Με την πίστη και τα πιο βαθιά του συναισθήματα γι’ αυτό το μυστήριο. Από κινηματογραφικής άποψης, φοβήθηκα ότι θα χάναμε αυτό το μυστήριο. Τι θα φορούσε ο Ιησούς; Θα έπρεπε να πέφτουν οι επίδεσμοι από το σώμα του; Ποιος θα ήταν ο σωστός τρόπος να γίνει; Όλα αυτά τα ερωτήματα γεννήθηκαν στο μυαλό μου. Σε κάποια άλλη ταινία ίσως να δούλευε αυτή η σκηνή, στη δική μας όχι».

H σκηνή κόπηκε στο μοντάζ, όμως, για όποιον θέλει να τη δει και να καταλάβει για τι πράγμα μιλάμε, τότε μπορεί να την αναζητήσει στο Youtube. Στον Ιησού από τη Ναζαρέτ που προβάλλεται κάθε χρόνο στην ελληνική TV δε θα τη βρει ποτέ.

Related posts

Καιρός: Αμερικανικό κέντρο «βλέπει» χιόνια στην Ελλάδα – Τι έρχεται τέλος Οκτώβρη

Τέλος τα 30άρια από την άλλη εβδομάδα: Ξεκινά φθινόπωρο από τα… παλιά με ζακέτα και ομπρέλα

Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Το σπίτι όπου πέθανε το κληρονόμησαν τρεις συγγενείς του και ήταν κλειστό 20 χρόνια