Δείτε ποια είναι τα χαρακτηριστικά των βαρετών ανθρώπων

Καμιά φορά συμβαίνει να είμαστε λίγο παραπάνω εγωιστές και να ενδιαφερόμαστε αποκλειστικά και μόνο για τον εαυτό μας, χωρίς να συνειδητοποιούμε πως με τη συμπεριφορά μας γινόμαστε βαρετοί.
Συγκεκριμένα, εάν θα γίνουμε ή όχι βαρετοί, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό, τόσο από τον τρόπο συζήτησης, όσο και από τα θέματα για τα οποία μιλάμε.
Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη, δημιουργήθηκε μία λίστα με εννέα χαρακτηριστικά που έχουν οι βαρετοί άνθρωποι.

1. Αρνητικός εγωκεντρισμός.

Με τον όρο «αρνητικός εγωκεντρισμός» χαρακτηρίζουμε έναν αρνητικό και γκρινιάρη άνθρωπο. Όταν κάποιος είναι μίζερος και ιδιότροπος το μόνο που καταφέρνει είναι να γίνεται αντιπαθείς στους άλλους.

2. Συζητήσεις, χωρίς ενδιαφέρον.

Τα θέματα με τα οποία καταπιάνονται οι βαρετοί άνθρωποι και για τα οποία μιλούν, συνήθως δεν έχουν κανένα απολύτως ενδιαφέρον. Σκέψου να συναναστρέφεσαι με ένα άτομο, το οποίο μιλά διαρκώς για ανούσια ζητήματα, και επαναλαμβάνει διαρκώς τα ίδια πράγματα.

3. Παθητικότητα.

Ο συγκεκριμένος ομιλητής επειδή συνήθως δεν έχει δική του προσωπική άποψη, συμφωνεί με τα λεγόμενα των άλλων. Είναι εκείνος που όταν τον ρωτήσεις την γνώμη του θα σου πει «Παιδιά ό, τι θέλετε εσείς, εγώ δεν έχω πρόβλημα.»

4. Εγωκεντρισμός.

Είναι ένας άνθρωπος που μιλά διαρκώς για τον εαυτό του. Δεν βρίσκει τίποτα το ενδιαφέρον στους άλλους, παρά μόνο στις δικές του εμπειρίες.

5. Σοβαρότητα.

Συνήθως οι βαρετοί άνθρωποι χαρακτηρίζονται από σοβαρότητα. Χαμογελούν σπάνια, ενώ παράλληλα είναι ανέκφραστοι.

6. Διάσπαση προσοχής.

Η συμμετοχή τους σε μία συζήτηση μπορεί να είναι μηδαμινή, αλλά συχνά συμβαίνει να διακόπτουν τον συνομιλητή τους ή να παρεμβαίνουν σε μία συζήτηση.

7. Δεν αντιδρά κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Είναι ένα άτομο ανέκφραστο. Ακόμη και για τα θέματα για τα οποία μιλά ο ίδιος και υποτίθεται πως τον ενδιαφέρουν δεν προβάλει κανένα απολύτως συναίσθημα.

8. Γίνεται κουραστικός όταν μιλά.

Μιλά συνήθως βαριεστημένα και μονότονα και κουράζει τον συνομιλητή του. Μιλάει αργά και σε κάνει να αναρωτιέσαι πότε θα σταματήσει.

9. Θέλει να κεντρίσει το ενδιαφέρον των άλλων.

Επειδή ίσως καταλαβαίνει κι ο ίδιος πως είναι ενοχλητικός όταν μιλά και επειδή πολλές φορές κι οι άλλοι δεν του δίνουν σημασία, προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια των συνομιλητών του, με μικρά κόλπα, όπως για παράδειγμα να είναι αστείος, αρκετά σοβαροφανής και ευγενικός.

Related posts

Ευρωεκλογές 2024: “Βοηθήστε μας..” Λαρισαίοι πήγαν να ψηφίσουν και κλείστηκαν στο ασανσέρ (video)

Θα δίνατε το παλτό σας σε ένα μικρό παιδί που κρυώνει;

Έφερε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας: 10χρονο αγόρι με αυτισμό τραγουδάει σε σούπερ μάρκετ και γνωρίζει την αποθέωση