Πολύ εύκολα σήμερα κάνουμε φιλίες και ονομάζουμε κάποιον φίλο μας, χωρίς να έχει δοκιμαστεί η σχέση μας. Ωστόσο, μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε λίγο για την έννοια της φιλίας; Γιατί άλλο παρέα, άλλο φίλος κι άλλο κολλητός. Παρακάτω θα δεις 5 ερωτήσεις που θα σε κάνουν να καταλάβεις αν οι «φίλοι» είναι οι πραγματικοί σου φίλοι.
Θα ήταν δίπλα σου σε μία δύσκολη στιγμή;
Γιατί οι πραγματικοί φίλοι πρέπει να είναι δίπλα σου όταν τους χρειάζεσαι και πρέπει μαζί τους να νιώθεις άνετα. Ένας άνθρωπος που σε κάνει να νιώθεις άβολα και μειονεκτικά δεν νομίζω πως αξίζει να λέγεται φίλος σου.
Θα ήταν δίπλα σου στις όμορφες στιγμές της ζωής σου;
Οι πραγματικοί φίλοι είναι σίγουρα απαραίτητοι όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με κάποιο πρόβλημα, αλλά είναι το ίδιο σημαντικοί και στις ευτυχισμένες στιγμές μας. Είναι ό, τι πιο άσχημο να καταλαβαίνεις πως ένας άνθρωπος δεν χαίρεται όταν κάτι όμορφο συμβαίνει στη ζωή σου.
Θα μπορούσατε να βγείτε οι δυο σας;
Σκέψου αν θα μπορούσες να βγεις μόνος με το κάθε άτομο που βρίσκεται στην παρέα σου, ξεχωριστά. Θα είχατε πράγματα να συζητήσετε οι δυο σας ή μήπως με κάποιους θα βαριόσουν πολύ περισσότερο; Τους εμπιστεύεσαι όλους το ίδιο; Νιώθεις το ίδιο άνετα με όλους;
Μήπως η επικοινωνία σας βασίζεται μόνο στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης;
Όσο ωραία σχόλια κι αν σου γράφει κάποιος στο facebook, όσα likes κι αν σου κάνει μία φιλία δεν γεννιέται και δεν στηρίζεται στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Οι φιλίες όμως δεν γίνονται μέσα από τα likes.
Mπορείς να τον πάρεις τηλέφωνο ανά πάσα ώρα και στιγμή;
Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι στη ζωή μας που και θέλουμε και μπορούμε να τους πάρουμε τηλέφωνο τα ξημερώματα, εάν τους χρειαστούμε. Είναι εκείνοι που όταν σηκώσουν το τηλέφωνο δεν θα σου πουν «Τι θες;».
Κάτσε και σκέψου, πόσοι από τους ανθρώπους που υπάρχουν στη ζωή σου πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις. Είναι σίγουρο ότι θα συνειδητοποιήσεις πως είναι λιγότεροι απ’ όσοι πίστευες.