Βούπερταλ: Η πόλη με τον εντυπωσιακό εναέριο σιδηρόδρομο!

Το Βούπερταλ είναι μια όμορφη πόλη της Γερμανίας 350.000 κατοίκων που φημίζεται παγκοσμίως για το Σβέμπεμπαν (Schwebebahn), το εναέριο δηλαδή τραίνο που μεταφέρει τους επιβάτες της πόλης αλλά και για την ανακάλυψη της ασπιρίνης από τον Φέλιξ Χόφμαν.

Κατά μήκος του σιδηρόδρομου προβάλλει μια πόλη με αυτοπεποίθηση και ιστορική συνείδηση.

Η πόλη σχηματίστηκε το 1929 με την ένωση των πόλεων Barmen, Elberfeld, Vohwinkel, Ronsdorf, Cronenberg, Langerfeld και Beyenburg.

Το όνομα της νεοσύστατης πόλης ήταν αρχικά Barmen-Elberfeld και μετά το 1930 πήρε το όνομα που έχει σήμερα, Βούπερταλ, που σημαίνει η κοιλάδα του Βούπερ.

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου καταστράφηκε περίπου το 40% της πόλης από τους Συμμάχους, όπως άλλωστε και άλλα βιομηχανικά κέντρα της εποχής. Ωστόσο, ένα μεγάλο μέρος των ιστορικών χώρων έχουν διατηρηθεί, όπως η συνοικία του Έλμπεργκ, μια από τις μεγαλύτερες συνοικίες της εργατικής τάξης, και το φημισμένο Briller Viertel, η μεγαλύτερη συνοικία της Γερμανίας με (μικρο)αστικές κατοικίες.

Μετά την απελευθέρωση από το καθεστώς των Ναζί, το Βούπερταλ πέρασε στα χέρια των Βρετανών, ενώ στη συνέχεια έγινε μέρος του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας στη δυτική Γερμανία.

Εκτός από το Σβέμπεμπαν, το τραίνο, το οποίο είναι ένα από τα ελάχιστα εναέρια τρένα του κόσμου, το Βούπερταλ έχει να υπερηφανεύεται και για την γειτονιά Briller Viertel, μια από της μεγαλύτερες γειτονιές με νεοκλασικές βίλες στην Ευρώπη.

Συνολικά, το Βούππερταλ κατέχει πάνω από 4.500 κτίρια τα οποία χαρακτηρίζονται εθνικά μνημεία, με τα περισσότερα να χρονολογούνται από τις περιόδους του κλασσικισμού, του Αρ Νουβό και του Μπάουχαους.

Πηγή

Related posts

Δεν έχει άλλα δάκρυα: Αιγόκεροι και άλλα 3 ζώδια «ξεμπερδεύετε» με τον πόνο του χωρισμού σας πριν φύγει το Φθινόπωρο!

Καιρός: «Βουτιά» της θερμοκρασίας έως και 8 βαθμούς – Πού θα βρέξει σήμερα

Με φόρα έρχεται η κακοκαιρία ATENA: Οι περιοχές που θα βρεθούν στο έλεος των φαινομένων που φέρνει στο πέρασμά της