Εσείς γνωρίζετε ΓΙΑΤΙ στην Αγγλία έχουν 2 Βρύσες; Δείτε 4 “Παρανοϊκούς” λόγους!

O κόσμος είναι γεμάτος από παραδόσεις που φαίνονται παράξενες και μερικές φορές ακόμη και παράλογες σε ​​άλλους πολιτισμούς.

Αποφασίσαμε να μάθουμε γιατί οι νιπτήρες στην Αγγλία έχουν 2 βρύσες.

Λόγος 1ος. Ιστορικός

Τα περισσότερα σπίτια του Ηνωμένου Βασιλείου χρονολογούνται από τον 19ο και τις αρχές του 20ου αιώνα, πριν ακόμα εμφανιστούν οι σύγχρονες βρύσες και τα υδραυλικά συστήματα. Μερικά από τα σπίτια είναι πολύ παλαιότερα, καθώς η περιοχή δεν είναι σεισμογενής.

Όταν εγκαταστάθηκαν οι εσωτερικές υδραυλικές σωληνώσεις με κρύο νερό, δημιούργησαν ένα απλό σύστημα, περνώντας το δίκτυο απευθείας από την κουζίνα.

Αργότερα, προστέθηκαν ξεχωριστές σωληνώνεις με ζεστό νερό, και έτσι δημιουργήθηκε το διπλό σύστημα.

Λόγος 2ος. Η συμμόρφωση με τη νομοθεσία

Στην Αγγλία, υπάρχει νομοθεσία που απαγορεύει την ανάμειξη ζεστού και κρύου νερού από το λέβητα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει κεντρική θέρμανση, και σε κάθε σπίτι υπάρχει μπόιλερ αερίου (που αναφέρεται ως η βρετανική κεντρική θέρμανση).

Παλαιότερα, ένα υποχρεωτικό μέρος του λέβητα έπρεπε να διαθέτει μια ειδική δεξαμενή. Το νερό όμως μπορεί να λίμναζε, η δεξαμενή μπορεί να σκούριαζε και να έκανε το νερό ακατάλληλο για πόση. Προφανώς, πολλοί άνθρωποι συνέχισαν αυτή την πρακτική, και έπρεπε να εισαχθεί ένας νόμος που να απαγορεύει την ανάμειξη του κρύου και πόσιμου νερού με το ζεστό από τη δεξαμενή.

Λόγος 3ος. Ακολούθηση της παράδοσης

Οι Βρετανοί δεν πλένουν τα χέρια τους κάτω από τρεχούμενο νερό. Κατ ‘αρχάς τοποθετούν την τάπα στο σιφόνι, γεμίζουν νερό τον νιπτήρα και πλένουν τα χέρια τους με σαπούνι και νερό. Στη συνέχεια, βγάζουν την τάπα και σκουπίζουν τα χέρια τους με μια πετσέτα. Τα χέρια δεν τα ξεπλένουν. Με την ίδια αρχή, πλένουν τα πιάτα χωρίς να τα ξεπλένουν σε γεμάτο με νερό νεροχύτη, και αμέσως τα στεγνώνουν.

Λόγος 4ος. Οικονομική προσέγγιση

Κατά τη χρήση δύο ξεχωριστών βρυσών, το νερό στο νιπτήρα αναμιγνύεται στην επιθυμητή ποσότητα, και στη συνέχεια πλένονται τα χέρια. Έτσι σπαταλάται μόνο το χρησιμοποιημένο νερό. Στις γνωστές σε εμάς βρύσες μείκτες, πρώτα επιλέγουμε την επιθυμητή θερμοκρασία, και μόνο τότε αρχίζουμε να πλένουμε τα χέρια μας, καταναλώνοντας έτσι πολύ περισσότερο νερό.

Credit: Adme

Related posts

Μετρό Θεσσαλονίκης: Εγκαίνια με κουβάδες – Έσταζε η οροφή

Δεν έχει άλλα δάκρυα: Αιγόκεροι και άλλα 3 ζώδια «ξεμπερδεύετε» με τον πόνο του χωρισμού σας πριν φύγει το Φθινόπωρο!

Καιρός: «Βουτιά» της θερμοκρασίας έως και 8 βαθμούς – Πού θα βρέξει σήμερα