Εσείς μπορείτε να εντοπίσετε τι δεν πάει καλά με αυτό το Χέρι; Για προσέξτε λίγο Καλύτερα…

Εντοπίσατε τι δεν πάει καλά με αυτή την εικόνα; Αν όχι, τότε μετρήστε τα δάχτυλα.

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε σε μια ιστοσελίδα ιατρικής φύσης, όπου γιατροί από όλο τον κόσμο μοιράζονται ιατρικές περιπτώσεις και ζητάνε τις γνώμες των συναδέλφων τους.

Ο γιατρός που δημοσίευσε τη φωτογραφία ανέφερε ότι όλα τα δάχτυλα του άντρα λειτουργούν κανονικά και ότι έχει ένα επιπλέον δάχτυλο σε κάθε πόδι.

Η πολυδακτυλία δεν είναι και τόσο σπάνια και λαμβάνει χώρα ανά 500 γεννήσεις. Μερικές φορές είναι μόνο δέρμα, χωρίς οστό.

Ένα τέτοιο δάχτυλο συνήθως αφαιρείται κατά τη βρεφική ηλικία, με παρόμοιο τρόπο που αντιμετωπίζονται οι κρεατοελιές: δένοντας
έναν επίδεσμο γύρω από το επιπλέον δάχτυλο για να κοπεί η παροχή αίματος και αργότερα πέφτει μόνο του.

Η 31χρονη Βρετανίδα ηθοποιός Gemma Arterton γεννήθηκε με ένα επιπλέον δάχτυλο σε κάθε χέρι και ο γιατρός που την ξεγέννησε της έδεσε τα δάχτυλα με αυτή την τεχνική. Αργότερα οι ιστοί έπεσαν μόνοι τους, αφήνοντας μόνο μικρές ουλές.

Η ίδια το περιγράφει ως «τη μικρή μου παραξενιά, για την οποία είμαι πολύ περήφανη. Ο κόσμος ταυτόχρονα νιώθει ενδιαφέρον και αποστροφή.»

Αν τα επιπλέον δάχτυλα στα χέρια ή τα πόδια σχηματίζονται πλήρως και έχουν φυσιολογικούς ιστούς όπως οστό, αιμοφόρα αγγεία, μύες και νεύρα, τότε υπόκειται καθαρά στην απόφαση του ατόμου αν θέλει να αφαιρέσει τα δάχτυλα χειρουργικά για αισθητικούς και ψυχολογικούς λόγους. «Αν είναι πλήρως λειτουργικά, ίσως να μην υπάρχει λόγος να αφαιρεθούν,» αναφέρει ένας γιατρός.

Τα χέρια του άντρα της φωτογραφίας, δεν είναι στην πραγματικότητα ασθενής, αλλά ο πατέρας ενός κοριτσιού που ο γιατρός παρακολουθούσε για κοιλιακό πόνο.

Ο γιατρός εξεπλάγη που είδε μία τόσο σπάνια περίπτωση αναπτυγμένης πολυδακτυλίας, ιδιαίτερα σε ενήλικα.

Η πολυδακτυλία μπορεί να αναπτυχθεί για πολλούς λόγους, Μια γενετική πάθηση που λέγεται Greig, για παράδειγμα, συχνά επηρεάζει την ανάπτυξη γενετικών ανωμαλιών στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών, με την ανάπτυξη ενός επιπλέον δαχτύλου.

Ένας άλλος παράγοντας είναι η κληρονομικότητα. Αν έχετε πολυδακτυλία, υπάρχουν 50% πιθανότητες να το κληρονομήσουν οι απόγονοί σας. Αλλά μπορεί να συμβεί και αυθαίρετα, χωρίς να υπάρχει προηγούμενο ιστορικό στην οικογένεια.

«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η πολυδακτυλία είναι πιο κοινή στους Αφρικανούς και συγκεκριμένα στους Νιγηριανούς. Είναι κατά 10 φορές πιο κοινή σε αυτές τις ομάδες.»

Credit: DailyMail

Related posts

Δεν έχει άλλα δάκρυα: Αιγόκεροι και άλλα 3 ζώδια «ξεμπερδεύετε» με τον πόνο του χωρισμού σας πριν φύγει το Φθινόπωρο!

Καιρός: «Βουτιά» της θερμοκρασίας έως και 8 βαθμούς – Πού θα βρέξει σήμερα

Με φόρα έρχεται η κακοκαιρία ATENA: Οι περιοχές που θα βρεθούν στο έλεος των φαινομένων που φέρνει στο πέρασμά της