Η Πραγματική Διαφορά Μεταξύ της Αρνητικής και της Θετικής Αντιμετώπισης της Ζωής

Ενώ η αντίληψη της θετικής σκέψης είναι κάτι κοινώς γνωστό σε όλους, δεν γνωρίζουν όλοι πως να γίνουν οπτιμιστές στην καθημερινότητα και πως να δουν το καλό σε κάθε κατάσταση.  

Γι’ αυτό λοιπόν αποφασίσαμε να βρούμε τις πραγματικές διαφορές μεταξύ των ευτυχισμένων και δυστυχισμένων ανθρώπων. Να μερικές τέτοιες διαφορές μεταξύ αρνητικής και θετικής σκέψης.

Οι αρνητικοί άνθρωποι φοβούνται την αλλαγή. Οι θετικοί άνθρωποι είναι έτοιμοι για νέες εμπειρίες

Οι αρνητικοί άνθρωποι σκέφτονται: “Γιατί να επαινώ τους άλλους γι’ αυτό που πρέπει να κάνουν;”. Οι θετικοί άνθρωποι λένε: “Είσαι ένας πραγματικός επαγγελματίας στον τομέα σου!”

Οι αρνητικοί άνθρωποι ξεκινούν ένα διάλογο κάπως έτσι: “Ξέρεις, θα κάνω αυτό…!”. Οι θετικοί άνθρωποι ξεκινούν ένα διάλογο κάπως έτσι: “Πως τα πας; Ελπίζω όλα να πάνε καλά!”

Οι αρνητικοί άνθρωποι νομίζουν ότι το κέντρο του κόσμου. Οι θετικοί άνθρωποι φροντίζουν τους άλλους και είναι έτοιμοι να βοηθήσουν.

Οι αρνητικοί άνθρωποι κατηγορούν τους άλλους για τα δικά τους λάθη. Οι θετικοί άνθρωποι παίρνουν την ευθύνη για τις δικές τους αποτυχίες.

Οι αρνητικοί άνθρωποι ποτέ δε λένε συγγνώμη, ακόμα και αν ξέρουν ότι φταίνε. Οι θετικοί άνθρωποι απολογούνται για οποιαδήποτε παρεξήγηση που προκλήθηκε.

Οι αρνητικοί άνθρωποι σκέφτονται μόνο το προσωπικό κέρδος και όφελος. Οι θετικοί άνθρωποι προσπαθούν να μη πληγώσουν τα αισθήματα των άλλων.

Οι αρνητικοί άνθρωποι κρυφά εύχονται να δουν τους άλλους να αποτυγχάνουν. Οι θετικοί άνθρωποι θέλουν οι άλλοι να πετυχαίνουν.

Οι αρνητικοί άνθρωποι μισούν να τους κάνουν κριτική. Οι θετικοί άνθρωποι καλωσορίζουν κάθε εποικοδομητική συζήτηση.

Οι αρνητικοί άνθρωποι νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα. Οι θετικοί άνθρωποι πάντα πασχίζουν να μάθουν κάτι νέο.

Οι αρνητικοί άνθρωποι λένε: “Αντιμετώπισέ το. Άσε τον εαυτό σου να κλάψει. Τα πράγματα θα βελτιωθούν.” Οι θετικοί άνθρωποι λένε: “Έλα τώρα…Σταμάτα να κλαις. Είμαι ήδη στο δρόμο προς εσένα. Χαμογέλα!”

Οι αρνητικοί άνθρωποι λένε: “Δε μπορώ να το κάνω. Είναι η μοίρα μου.” Οι θετικοί άνθρωποι λένε: “Πρέπει να αλλάξω κάτι. Δε μπορώ να συνεχίσω να ζω έτσι.”

Credit: brightside.me

Related posts

Καιρός: «Βουτιά» της θερμοκρασίας έως και 8 βαθμούς – Πού θα βρέξει σήμερα

Με φόρα έρχεται η κακοκαιρία ATENA: Οι περιοχές που θα βρεθούν στο έλεος των φαινομένων που φέρνει στο πέρασμά της

Αθήνα: Έλληνας σώριασε στο έδαφος αλλοδαπό που επιχείρησε να τον ληστέψει (video)