Λίγο πολύ, όλοι μας γνωρίζουμε πόσο αηδιαστικά είναι τα συστατικά των fast food που τόσο λατρεύουμε. Αυτό που ίσως μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα για αυτές μας τις συνήθειες, είναι οι παρακάτω 6 “λιχουδιές” που καταναλώνει περίπου το 1% του ανθρώπινου πληθυσμού.
Και είναι όλες του “βιολογικές”!
Περιττώματα ελέφαντα
Υπάρχει εταιρεία στην Ταϋλάνδη που ειδικεύεται στην παραγωγή καφέ από κοπριά ελέφαντα και κοστίζει $50.00 το ποτήρι.
Φωλιές πουλιών
Συνηθισμένη “λιχουδιά” στην Κίνα είναι οι φωλιές από πετροχελίδονα, τα οποία φτύνουν τις φωλιές τους επειδή το σάλιο τους περιέχει ένα ειδικό συστατικό που σκληραίνει την κατασκευή.
Όpχεις αχινού
Γνωστό ως “uni”, χρησιμοποιείται ως συστατικό κυρίως στο σούσι.
Τυρί γαϊδάρου
Το συγκεκριμένο τυρί από γάλα γαϊδάρου κοστίζει μέχρι και $1000 το μισόκιλο.
Σπέpμα ψαριών
Βρίσκεται μέσα σε ειδικούς “σάκους” και καταναλώνεται κυρίως στην Ιαπωνία. Λειτουργεί και ως αφpοδισιακό.
Αυγά σαλιγκαριού
Τα “ανακάλυψαν” οι Γάλλοι (ποιοί άλλοι…) και πολλές φορές το αποκαλούν χαβιάρι για να μας μπερδέψουν!