8 Ανησυχητικά Σημάδια που δείχνουν ότι ένας δικός σας άνθρωπος είναι Αλκοολικός αλλά ΔΕΝ θέλει να το Παραδεχτεί!

Ο αλκοολισμός μπορεί να είναι η αιτία για κάποιον να χάσει τους φίλους του, την οικογένειά του, τη δουλειά του και τον σεβασμό των υπολοίπων. Μπορεί να καταλήξει σε μία καταστροφική αρρώστεια για πολλούς, ελέγχοντας κάθε τι στη ζωή τους.

Μερικοί αλκοολικοί όμως, παρά την εξάρτησή τους, κατά κάποιο τρόπο καταφέρνουν να κρύψουν το πρόβλημά τους. Μπορούν και κρατάνε τη δουλειά τους, περνάνε χρόνο με την οικογένειά τους και είναι γενικά λειτουργικοί στην καθημερινότητά τους. Αυτοί οι άνθρωποι είναι συνήθως γνωστοί ως “λειτουργικοί αλκοολικοί.”

Αλλά συτό δεν σημαίναι πως δεν έχουν πρόβλημα. Ο αλκοολισμός είναι μια τρομακτική εξάρτηση που μπορεί να καταλήξει ακόμη και στο θάνατο. Αν υποπτεύεστε ότι κάποιος κοντινό σας είναι λειτουργικός αλκοολικός, τότε μάλλον έχετε δίκιο…

Αυτά είναι τα σημάδια που τους προδίδουν:

1. Αντικαθιστούν το φαγητό με αλκοόλ
Πολλοί αλκοολικοί συχνά παραλείπουν γεύματα και τα αντικαθιστούν με ποτά. Χάνουν εντελώς την όρεξή τους για φαγητό, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν τα γεύματα ως δικαιολογία για να αρχίσουν να πίνουν.

2. Πολύ σπάνια έχουν “κεφάλι” την επόμενη μέρα
Η συχνή κατανάλωση αλκοόλ για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να καταλήξει σε εξάρτηση. Στους αλκοολικούς, το αλκοόλ είναι συνέχεια στο αίμα τους, που σημαίνει ότι δεν φεύγει ποτέ από τον οργανισμό τους, με αποτέλεσμα να μην ξυπνάνε ποτέ με ζαλάδες και πόνους στο στομάχι.

3. Είναι πολύ ευερέθιστοι χωρίς το αλκοόλ
Αν ένας αλκοολικός βρεθεί κάπου που δεν μπορεί να πιεί, γίνεται πολύ ευερέθιστος, αγχώνεται πολύ εύκολα, είναι κακόκεφος ή νιώθει άβολα. Το σώμα τους αντιδράει αρνητικά επειδή έχει εξαρτηθεί στις καταπραϋντικές επιδράσεις του αλκοόλ. Η απότομη διακοπή μπορεί να προκαλέσει άγχος, εφίδρωση, τρέμουλο και ταχυκαρδίες.

4. Δεν μπορούν να πιούν μόνο ένα-δύο ποτά
Ενώ οι υπόλοιποι απολαμβάνουν ένα ποτήρι κρασί ή πίνουν μία ή δύο μπύρες, ένας αλκοολικός δεν μπορεί να σταματήσει να πίνει. Πάντα θα πίνουν παραπάνω από ένα ή δύο ποτά και θα βρίσκουν δικαιολογίες για να το κάνουν.

5. Πολλοί αντιμετωπίζουν απώλεια μνήμης
Πολλοί αλκοολικοί μπορούν να γίνουν πολύ χάλια χωρίς οι άλλοι να το καταλάβουν. Επιπλέον, καταλήγουν να λιποθυμάνε, χωρίς καμία ανάμνηση από το τι έκαναν και το που ήταν.

6. Αρνούνται πως έχουν πρόβλημα
Όταν καλούνται να αντιμετωπίσουν τις ερωτήσεις και τις ανυσηχίες από κοντινούς τους ανθρπώπους σχετικά με το ποτό, συχνά θυμώνουν και αρνούνται ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Συνήθως αρνούνται γενικά να κουβεντιάσουν το θέμα του ποτού.

7. Πάντα έχουν μια δικαιολογία
Αρκετοί αλκοολικοί δικαιολογούν την εξάρτησή τους σε άλλους, με οποιοδήποτε αφορμή. Δικαιολογούν ότι πίνουν γιατ, είτε πέρασαν μία δύσκολη εβδομάδα, είτε γιατί στρεσάρονται πολύ με τη δουλειά ή γιατί απλά τους αρέσει να “χαλαρώνουν” με την παρέα τους.

8. Κρύβουν αλκοόλ
Δεν έχουν ποτέ πρόβλημα να πίνουν μόνοι τους. Γι’ αυτό, πολλές φορές, κρύβουν κάποιο μπουκάλι στο αμάξι τους ή στο γραφείο τους. Πίνουν πολύ περισσότερο απ’ όσο νομίζουν οι υπόλοιποι και δεν θέλουν το μάθει κανείς.

Credits: David Wolfe

Related posts

Αθήνα: Έλληνας σώριασε στο έδαφος αλλοδαπό που επιχείρησε να τον ληστέψει (video)

Πλήθος κόσμου θέλει να «γνωρίσει» αυτό το φυτό: Η περίεργη μυρωδιά και η αλλόκοτη εμφάνιση του

Χαμός με το σκίτσο του Ακρά για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι