Το deep-frying είναι μια τεχνική όπου τα τρόφιμα μπαίνουν σε ένα δοχείο γεμάτο με καυτό λάδι, σε αντίθεση με τα κανονικά τηγάνια, όπου το λάδι που χρησιμοποιείται είναι λιγότερο.
Στην Αμερική το deep-frying είναι μέρος της κουλτούρας τους. Έχουν μαγειρέψει με αυτή την τεχνική από τρόφιμα, όπως μπισκότα και μπάρες σοκολάτας, μέχρι και κινητά τηλέφωνα ή αυτοκίνητα.
Αν και το deep-frying για το νερό ήταν απλά όνειρο για πολλούς, ο Jonathan Marcus το έκανε πραγματικότητα. Το μυστικό είναι να περικλείεται το νερό σε μια μεμβράνη. Ο Marcus χρησιμοποίησε αλγινικό ασβέστιο, μια ουσία που χρησιμοποιείται στην μοριακή γαστρονομία.
Βάζει το νερό μέσα στην ζελατίνα και στην συνέχεια βάζει γύρω από την μπάλα που σχηματίζεται αλεύρι και αβγό.
Μετά το ρίχνει σε ένα μπολ με τριμμένη φρυγανιά.
Δείτε πόσο προσεκτικά μετακινεί την μπάλα ο Marcus.
Όσο προσεκτικός κι αν είναι όμως, η μεγαλύτερη δοκιμασία είναι να αντέξει η μπάλα όταν μπει στο λάδι. Αν σκάσει, το πείραμα έχει αποτύχει.
Μέχρι εδώ καλά. Η μπάλα έχει αρχίσει να ροδίζει και διατηρεί το σχήμα της.
Αποστολή εξετελέσθη. Δείτε πόσο ωραία τηγανίστηκε αυτή η μπάλα νερού.
Ο Marcus κόβει την μπάλα και τρέχει το νερό, σύμφωνα με το σχέδιο. Τα έχει καταφέρει επισήμως.
Είναι λίγο μαλακή η μπάλα, αλλά τι περιμένατε;
Τι γεύση έχει όμως; Σίγουρα το εξωτερικό είναι μαλακό, αλλά το νερό;
“Ήταν το πιο άνοστο τηγανητό που έχω φάει”, λέει ο Marcus. Άρα, λοιπόν, το τηγανητό νερό είναι εντελώς άνοστο.
Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το βίντεο:
Credit: memes.com