Απίστευτο και όμως αληθινό! Τύπος κατάφερε να τηγανίσει μια κουταλιά Νερό για 1η φορά στην Ιστορία!

Το deep-frying είναι μια τεχνική όπου τα τρόφιμα μπαίνουν σε ένα δοχείο γεμάτο με καυτό λάδι, σε αντίθεση με τα κανονικά τηγάνια, όπου το λάδι που χρησιμοποιείται είναι λιγότερο.

3

Στην Αμερική το deep-frying είναι μέρος της κουλτούρας τους. Έχουν μαγειρέψει με αυτή την τεχνική από τρόφιμα, όπως μπισκότα και μπάρες σοκολάτας, μέχρι και κινητά τηλέφωνα ή αυτοκίνητα.

4

Αν και το deep-frying για το νερό ήταν απλά όνειρο για πολλούς, ο Jonathan Marcus το έκανε πραγματικότητα. Το μυστικό είναι να περικλείεται το νερό σε μια μεμβράνη. Ο Marcus χρησιμοποίησε αλγινικό ασβέστιο, μια ουσία που χρησιμοποιείται στην μοριακή γαστρονομία.

5

Βάζει το νερό μέσα στην ζελατίνα και στην συνέχεια βάζει γύρω από την μπάλα που σχηματίζεται αλεύρι και αβγό.

6

Μετά το ρίχνει σε ένα μπολ με τριμμένη φρυγανιά.

7

Δείτε πόσο προσεκτικά μετακινεί την μπάλα ο Marcus.

8

Όσο προσεκτικός κι αν είναι όμως, η μεγαλύτερη δοκιμασία είναι να αντέξει η μπάλα όταν μπει στο λάδι. Αν σκάσει, το πείραμα έχει αποτύχει.

9

Μέχρι εδώ καλά. Η μπάλα έχει αρχίσει να ροδίζει και διατηρεί το σχήμα της.

10

Αποστολή εξετελέσθη. Δείτε πόσο ωραία τηγανίστηκε αυτή η μπάλα νερού.

11

Ο Marcus κόβει την μπάλα και τρέχει το νερό, σύμφωνα με το σχέδιο. Τα έχει καταφέρει επισήμως.

12

Είναι λίγο μαλακή η μπάλα, αλλά τι περιμένατε;

13

Τι γεύση έχει όμως; Σίγουρα το εξωτερικό είναι μαλακό, αλλά το νερό;

14

“Ήταν το πιο άνοστο τηγανητό που έχω φάει”, λέει ο Marcus. Άρα, λοιπόν, το τηγανητό νερό είναι εντελώς άνοστο.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το βίντεο:

Credit: memes.com

Related posts

Μπορείτε να βρείτε τις 5 διαφορές στον Ποπάι και την Όλιβ;

Μετρό Θεσσαλονίκης: Εγκαίνια με κουβάδες – Έσταζε η οροφή

Δεν έχει άλλα δάκρυα: Αιγόκεροι και άλλα 3 ζώδια «ξεμπερδεύετε» με τον πόνο του χωρισμού σας πριν φύγει το Φθινόπωρο!