Πολλοί άνθρωποι έχουν ρωτήσει αυτή την ερώτηση… Πώς κάνετε ένα γάμο να διαρκέσει μια ζωή; Λοιπόν, τώρα μια ομάδα ερευνητών προσπάθησε τελικά να βρει την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, μέσω της διεξαγωγής διαφόρων ερευνών με περισσότερους από 400 Αμερικανούς, ηλικίας 65 ετών και άνω.
Η ομάδα των συμμετεχόντων ερευνητών διεξήγαγε επίσης πιο προσωπικές και εις βάθος συνεντεύξεις με περισσότερα από 300 άτομα που είχαν δεσμευτεί για γάμους και σχέσεις για 30, 40, 50 ή / και περισσότερα έτη, καθώς και ομάδες διαζευγμένων, προκειμένου να καταλάβουν τι ακριβώς πήγε στραβά στο γάμο τους.
To πρότζεκτ έχει ονομάστει «πρόγραμμα συμβουλών γάμου Cornell» και είναι επίσημα η μεγαλύτερη μελέτη του είδους της που έχει ποτέ διεξαχθεί από ανθρώπους με μακροχρόνιες σχέσεις. Το έργο έχει επικεφαλή από το Πανεπιστήμιο Cornell, τον Karl Pillemer και μπορεί να θεωρηθεί ως η βασικότερη έρευνα για μια μακροχρόνια και επιτυχημένη ένωση.
Οι λόγοι του Karl Pillemer για τη διεξαγωγή της έρευνας
Σε ένα δελτίο τύπου, ο Pillemer εξήγησε τον λόγο για τη διεξαγωγή της μελέτης ως εξής: «Αντί να επικεντρωθώ σε ένα μικρό αριθμό ιστοριών, ο στόχος μου ήταν να επωφεληθώ από τη σοφία των πλήθους. Συμβουλές σχετικά με τη σχέση μιας μεγάλης και μακροχρόνιας κοινής ζωής ηλικιωμένων ζευγαριών με επιστημονικά αξιόπιστο και έγκυρο τρόπο».
Το βιβλίο!
Τα ευρήματα της μελέτης του Pillemer έχουν δημοσιευθεί λεπτομερώς στο βιβλίο του, «30 μαθήματα για την αγάπη: συμβουλές από τους σοφότερους Αμερικανούς για την αγάπη, τις σχέσεις και το γάμο».
Στο ίδιο δελτίο τύπου που αναφέρθηκε προηγουμένως, ο Pillemer μοιράστηκε αυτό που ονομάζει «Τα πέντε πρώτα μαθήματα από τους σοφότερους», μαζί με την ανάλυση του:
1. Μάθετε να επικοινωνείτε.
Μάθετε να επικοινωνείτε: «Για έναν καλό γάμο, πρέπει να… μιλάμε, να μιλάμε, να μιλάμε . Τα περισσότερα οικογενειακά προβλήματα μπορούν να επιλυθούν μέσω της ανοικτής επικοινωνίας και αντίστροφα πολλοί γάμοι διαλύθηκαν λόγω έλλειψη επικοινωνίας ».
2. Γνωριστείτε πολύ καλά με το σύντροφό σας πριν τον γάμο.
Γνωρίστε τον σύντροφο σας πολύ καλά πριν παντρευτείτε: «Πολλοί από τους ηλικιωμένους που ερωτήθηκαν και παντρεύτηκαν πολύ νέοι, παρόλο που συνέστησαν το αντίθετο, συμβουλεύουν έντονα τους νεαρούς να περιμένουν μέχρι να γνωρίσουν καλά τον σύντροφο τους και μετά να παντρευτούν. Σημαντικό επίσης είναι το εξής: Ποτέ μην παντρευτείτε αναμένοντας να αλλάξετε τον σύντροφό σας.»
3. Θεωρήστε τον γάμο ως μια άθραυστη και δια βίου δέσμευση.
Θεωρήστε τον γάμο ως μια άθραυστη και δια βίου δέσμευση: «Αντί να βλέπουμε τον γάμο ως μια εθελοντική συνεργασία που διαρκεί μόνο όσο το πάθος, πρέπει να δίνουμε την προσοχή μας στην βαθιά δέσμευση με σεβασμό, ακόμα κι αν τα πράγματα γίνονται ξαφνικά».
4. Μάθετε να εργάζεστε ως ομάδα.
Μάθετε να εργάζεστε ως ομάδα: «Οι σοφότεροι μας παροτρύνουν να εφαρμόζουμε ό, τι έχουμε μάθει από τη δια βίου εμπειρία μας σε ομάδες (στον αθλητισμό, στη δουλειά, στον στρατό) και στον γάμο. Συγκεκριμένα, αυτή η άποψη συνεπάγεται την εμφάνιση προβλημάτων συνεργασίας. Οποιαδήποτε δυσκολία ή αποτυχία που βιώνει ένα μέλος του ζευγαριού είναι ευθύνη του άλλου μέλους».
5. Επιλέξτε έναν σύντροφο που είναι πολύ παρόμοιος με σας.
Επιλέξτε έναν σύντροφο που είναι πολύ παρόμοιος με σας: «Ο γάμος είναι δύσκολος κατά καιρούς για όλους. Αλλά είναι πολύ πιο εύκολος με κάποιον που μοιράζεται τα ενδιαφέροντα, το ιστορικό και τον προσανατολισμό σας. Επίμαχα θέματα όπως η παιδική ανατροφή, το οικονομικό και η θρησκεία».
Η τελευταία λέξη του Pillemer
Σύμφωνα με τον Pillemer: «Αυτές οι μοναδικές ιδέες δείχνουν την αξία της χρήσης αυστηρών μεθόδων έρευνας για την αποκάλυψη της πρακτικής σοφίας των ηλικιωμένων ανθρώπων. Αν και έχουν διεξαχθεί κάποιες γενικές μελέτες για τη γενική ευημερία, κανείς δεν είχε ερευνήσει τις ειδικές συμβουλές των σοφότερων για κρίσιμους τομείς της ζωής. Συνεπώς, η μελέτη δείχνει το δρόμο προς την ανάγκη για μελλοντική έρευνα για τα διδάγματα που μαθαίνουμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας ».
Credit: WittyFeed