Μας είπαν πως ο Ντόναλντ Τραμπ είναι από τους πιο Πλούσιους Ανθρώπους στον Κόσμο. Δεν μας είπαν Όμως ότι Μπροστά στον Πούτιν δεν…

O Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μοιράζονται την ίδια αγάπη για τα ιδιωτικά τζετ και έχουν δεκάδες ιδιοκτησίες σε όλο τον κόσμο.  

Ενώ ο Πούτιν έκανε την περιουσία του μέσω επενδύσεων σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, ο Τραμπ αναφέρει ότι απέκτησε τη δική του με τον παλιό «παραδοσιακό τρόπο» και μέσω επενδύσεων σε κτηματομεσιτικά.

Αλλά υπάρχει μια βασική διαφορά ανάμεσα στον πλούτο των δύο ισχυρών αντρών: Η συνολική περιουσία του Πούτιν φαίνεται να αγγίζει τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ του Τραμπ είναι λιγότερη από 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το περιοδικό Forbes εκτιμάει ότι πέρυσι η περιουσία του Τράμπ έφτασε τα 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το Bloomberg εκτιμάει ότι είναι στα 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Επίσημα ο πιο πλούσιος άντρας στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes, είναι ο ιδρυτής της Microsoft, ο Bill Gates, καθώς η περιουσία του φτάνει τα 75 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Τραμπ πριν την ορκωμοσία του είχε δηλώσει ότι θα παραδώσει τον πλήρη έλεγχο των επιχειρήσεών του στους δύο μεγαλύτερους γιους του Donald Jr και Eric, για να αποφύγει σύγκρουση συμφερόντων κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

Επιπλέον, ο Τραμπ είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος του Οργανισμού Τραμπ, που έχει κατέχει θέρετρα, κατοικίες και γήπεδα γκολφ σε όλο τον κόσμο. Πέρυσι, ο Οργανισμός Τραμπ είχε 10 ιδιοκτησίες στη Νέα Υόρκη, δεκάδες κατοικίες και γήπεδα του γκόλφ σε όλες τις ΗΠΑ, τη Σκωτία και την Ιρλανδία.

Όταν έγινε πρόεδρος, έπρεπε να αφήσει το ιδιωτικό του τζετ αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων για το προεδρικό Air Force One, αλλά ακόμα κατέχει ιδιοκτησίες στο Μανχάταν, το Μπέβερλι Χιλς και σε πολλά άλλα μέρη.

Ο 70χρονος Τραμπ δηλώνει ότι έβγαλε περιουσία με τον «παλιό παραδοσιακό τρόπο», αν και ο πατέρας του είχε δώσει ένα εκατομμύριο δολάρια και του παρέδωσε τον έλεγχο της κτηματομεσιτικής και κατασκευαστικής του εταιρείας.

Το Forbes επίσης εκτιμάει ότι ο Τραμπ θα κερδίσει 7 εκατομμύρια δολάρια από τη νέα σεζόν του ριάλιτι The Apprentice.

Όσον αφορά τον Πούτιν, λέγεται ότι η περιουσία του πρώην πράκτορα της KGB αγγίζει τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με τον συγγραφέα και πολιτικό αναλυτή Stanslav Belkovsky, έπειτα από 14 χρόνια στην εξουσία, όλα τα χρήματα που έχει βγάλει η Ρωσία, όσα χρήματα δεν έχουν δαπανηθεί σε δημόσιες δαπάνες, βρίσκονται σε Ελβετικές τράπεζες, έχουν επενδυθεί σε ιδιοκτησίες, ομόλογα και μετοχές και διαχειρίζονται από τον Πούτιν και τους έμπιστούς του. Το 2007 είχε εκτιμήσει ότι η περιουσία του ανέρχεται στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τον Belkovsky, το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του Πούτιν προέρχεται από επιχειρήσεις πετρελαίου, καθώς ο Ρώσος Πρόεδρος ελέγχει το 37% της πετρελαϊκής εταιρείας Surgutneftegaz, το 4,5% της εταιρείας φυσικού αερίου Gazprom.

Το περιοδικό Forbes δεν αναφέρει τον Πούτιν σε καμία από τις λίστες του με τους πλουσιότερους άντρες, καθώς εξαιρούνται ηγέτες, και πιο συγκεκριμένα «δικτάτορες οι οποίοι αντλούν τις περιουσίες τους εξ ολοκλήρου, ως αποτέλεσμα της θέσης τους στην εξουσία»

Η χαμηλή εκτίμηση του Belkovsky για την περιουσία του Πούτιν στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια θα τον κατέτασσε δεύτερο μετά τον Bill Gates. Σύμβολο του πλούτου του Πούτιν είναι το σούπερ γιοτ αξίας 35 εκατομμυρίων δολαρίων, που φέρεται να του το χάρισε ο   Roman Abramovich, όταν έγινε πρόεδρος της Ρωσίας.

Credit: DailyMail

Related posts

Αθήνα: Έλληνας σώριασε στο έδαφος αλλοδαπό που επιχείρησε να τον ληστέψει (video)

Πλήθος κόσμου θέλει να «γνωρίσει» αυτό το φυτό: Η περίεργη μυρωδιά και η αλλόκοτη εμφάνιση του

Χαμός με το σκίτσο του Ακρά για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι