Πως μοιάζουμε Πραγματικά; Είναι ο Εαυτός μας αυτός που Βλέπουμε στον Καθρέφτη ή στις Φωτογραφίες; Δεν πάει το Μυαλό σας!

Σίγουρα αυτή η κατάσταση σας είναι οικεία: έχετε άλλο πρόσωπο όταν κοιτάζεστε στον καθρέφτη και άλλο σε φωτογραφίες. Τελικά σε ποιο από τα δύο είμαστε έτσι όπως μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι;

Αποφασίσαμε να ανακαλύψουμε με ποιο μέσο είμαστε πιο κοντά στην πραγματική μας εμφάνιση και γιατί βλέπουμε συχνά τον εαυτό μας διαφορετικό στον καθρέφτη και στη φωτογραφία.

Η ψυχολογική πλευρά

Τις περισσότερες φορές, κοιταζόμαστε στον καθρέφτη στο σπίτι. Εκεί νιώθουμε πάντα άνετοι και χαλαροί. Και συνήθως όταν φωτογραφιζόμαστε σε «ξένο έδαφος», βρισκόμαστε σε ένταση και είμαστε απροετοίμαστοι. Έτσι, μερικές φορές συμβαίνει ότι όταν κοιταζόμαστε στον καθρέφτη πριν από ένα πάρτι να δείχνουμε άψογοι, και οι φωτογραφίες του πάρτυ δείχνουν το ακριβώς αντίθετο.

Οπτική γωνία προβολής

Είναι γεγονός ότι το πρόσωπό μας δεν είναι συμμετρικό. Σε κάποιους είναι πιο έντονο και σε άλλους είναι λιγότερο ορατό. Εξαιτίας αυτού, προκύπτει όλη αυτή η σύγχυση. Κάθε πρωί όταν κοιταζόμαστε στον καθρέφτη, βλέπουμε τους εαυτούς μας από το παραδοσιακό μας χώρο από μια γνωστή γωνία, και έτσι έχουμε συνηθίσει στην προβολή του εαυτού μας από μία οπτική γωνία. Στη φωτογραφία όμως κανείς δεν μας προειδοποιεί, πότε, πώς και από ποια πλευρά θα μας φωτογραφήσει. Εκτός, αν είστε σταρ, όπως η Audrey Hepburn, η οποία έβγαινε σχεδόν τέλεια από οποιαδήποτε οπτική γωνία.

Ισορροπία λευκού

Όλα τα είδη φωτισμού έχουν τη δική τους θερμοκρασία. Αλλά όταν κοιταζόμαστε στον καθρέφτη, δεν αντιλαμβανόμαστε αυτές τις θερμικές διακυμάνσεις, και ο εγκέφαλός μας «δείχνει» την απόχρωση της επιδερμίδας που έχουμε συνηθίσει. Στη φωτογραφία ρυθμίζεται ο φωτισμός το φλας και αντισταθμίζεται η διαφορά στη θερμοκρασία.

Εστίαση σε επιμέρους αντικείμενα

Μην ξεχνάτε επίσης ότι συνήθως στον καθρέφτη εστιάζουμε σε ένα μέρος της όψης μας και δεν βλέπουμε τη μεγαλύτερη εικόνα. Ενώ στη φωτογραφία αντιλαμβανόμαστε το σύνολο της εμφάνισής μας, παρατηρούμε πιο εύκολα μια κακή στάση σώματος, ότι τα χέρια δεν είναι ορατά, κτλ.

Κατοπτρισμός

Στον καθρέφτη, βλέπουμε τους εαυτούς μας κατοπτρικά και συνηθίζουμε σε αυτή τη μορφή. Ενώ στις φωτογραφίες, είμαστε έτσι ακριβώς όπως μας αντιλαμβάνεται ο περίγυρός μας. Έτσι, δεν είναι ασυνήθιστο να μας προκαλεί εντύπωση όταν βλέπουμε διαφορετικό τον εαυτό μας σε φωτογραφίες.

Από τα παραπάνω βγαίνει το συμπέρασμα ότι βλέπουμε τον εαυτό μας έτσι όπως πραγματικά είναι στις φωτογραφίες. Αλλά μην ανησυχείτε, αν δεν σας αρέσει ο εαυτός σας στις φωτογραφίες: μπορεί να ήταν μια κακή στιγμή, ίσως ανησυχήσατε ή δεν προλάβατε να πάρετε μια καλή στάση και να ρουφήξετε το στομάχι σας! 🙂

Credit: Adme

Related posts

Μετρό Θεσσαλονίκης: Εγκαίνια με κουβάδες – Έσταζε η οροφή

Δεν έχει άλλα δάκρυα: Αιγόκεροι και άλλα 3 ζώδια «ξεμπερδεύετε» με τον πόνο του χωρισμού σας πριν φύγει το Φθινόπωρο!

Καιρός: «Βουτιά» της θερμοκρασίας έως και 8 βαθμούς – Πού θα βρέξει σήμερα