Δεν έχει σημασία πόσος λόγος γίνεται για την τεχνητή νοημοσύνη και τις προηγμένες τεχνολογίες, σήμερα το ανθρώπινο σώμα είναι το πιο προηγμένο σύστημα στον πλανήτη.
Αποφασίσαμε να συγκρίνουμε τις δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος με τη σύγχρονη τεχνολογία.
Φυσικά, από την άποψη της επιστήμης, το να συγκρίνουμε το μάτι και την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή δεν είναι πολύ σωστό, αλλά αν το αγνοήσετε, τότε τα μάτια μας έχουν περίπου 126 megapixels (στο κέντρο της κόρης).
Ένα δευτερόλεπτο της όρασής μας ισοδυναμεί με χωρητικότητα 21,45 GB, ενώ το ίδιο βίντεο για το iPhone 7 θα λάβει 375 MB.
Στον εγκέφαλο υπάρχουν περίπου 100 δισεκατομμύρια νευρώνες, καθένας από τους οποίους παράγει περίπου 1.000 πιθανούς συνδέσεις, οι οποίες είναι σε μεγάλο βαθμό χρησιμεύουν και για την αποθήκευση δεδομένων. Αν τα πολλαπλασιάσουμε όλα, αποδεικνύεται ότι ο εγκέφαλος διαθέτει 100 terabytes πληροφοριών. Ένας από τα πιο ισχυρότερους υπερυπολογιστές στον κόσμο, ο «Titan» έχει συνολική μνήμη 710 terabytes.
Μέχρι το 2020 ο όγκος όλων των αποθηκευμένων πληροφοριών της ανθρωπότητας θα φτάσει τα 40 zettabytes. Τώρα συγκρίνετε: το ανθρώπινο σώμα περιέχει ήδη πληροφορίες 60 zettabytes.
Η ανθρώπινη γενετική πληροφορία χρειάζεται μόλις 1,5 gigabytes μνήμης. Τόσο περίπου χρειάζεται και το λειτουργικό σύστημα iOS 10 .
Στον εγκέφαλο γίνονται περίπου 100 χιλιάδες χημικές αντιδράσεις ανά δευτερόλεπτο, γεγονός που σημαίνει ότι η ταχύτητα του είναι ισοδύναμη με την ταχύτητα του τρένου της Σαγκάης Magle – ένα από τα ταχύτερα τρένα μεγάλης του κόσμου του οποίου η ταχύτητα φτάνει τα 430 km / h.
Το γεγονός ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μόνο το 10% του εγκεφάλου τους είναι ένας μύθος. Ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί τόσους πόρους όσους χρειάζεται σε μια δεδομένη στιγμή. Η λειτουργία του μπορεί να συγκριθεί με τις δυνατότητες του ραδιοφώνου που ακούμε πάντα σε μία συχνότητα, παρόλο που έχουμε στη διάθεσή μας 100 άλλες συχνότητες.
Για να είναι στο ίδιο επίπεδο απόδοσης με τον εγκέφαλο (με χωρητικότητα περίπου 20 W), χρειάζεται ένας υπερυπολογιστής που να καταναλώνει περίπου 1,4 MW.
Και το πιο σημαντικό: ο εγκέφαλος και το ανθρώπινο σώμα σε γενικές γραμμές έχουν τεράστια αντισταθμιστική ικανότητα και μπορούν να λειτουργήσουν ακόμα και σε περίπτωση σοβαρής βλάβης. Κάτι για το οποίο δεν μπορεί να περηφανεύεται, ακόμα και ο πιο ισχυρός υπολογιστής στον κόσμο.
Credit: Adme