Όλοι αγαπούν το εύκολο χρήμα. Κάποιοι όμως θα παραβούν τον νόμο και θα προσπαθήσουν να βγάλουν χρήματα εις βάρος των άλλων. Σήμερα, αποφασίσαμε να σας δείξουμε τις πιο κοινές απάτες για να σας βοηθήσουμε να αποφύγετε τέτοια δυσάρεστα περιστατικά.
Ύπνωση των Σπα
Πώς δουλεύει: Σε προσκαλούν σε ένα σπα για δωρεάν μασάζ προσώπου. Μετά από αυτό, τελικά φεύγεις με μία τεράστια τσάντα καλλυντικών που δεν χρειάζεσαι.
Τι να κάνετε: Μην πηγαίνετε σε νέα μέρη που δεν γνωρίζετε. Είναι επικίνδυνο και για την υγεία αλλά και για το πορτοφόλι σας.
Νοικιάζοντας ένα διαμέρισμα
Πώς δουλεύει: Πας να νοικιάσεις ένα διαμέρισμα. Ο ιδιοκτήτης σου δίνει το κλειδί και πληρώνεις το 50% του ενοικίου σαν προκαταβολή. Μετά σου λέει πως βιάζεται και πως θα σε βρει μετά για να συζητήσετε τις λεπτομέρειες. Το κλειδί όμως δεν ταιριάζει και ο ‘ιδιοκτήτης’ έχει εξαφανιστεί με τα χρήματά σας.
Τι να κάνετε: Ποτέ μην δίνετε χρήματα πριν δείτε το διαμέρισμα. Να χρησιμοποιείται μόνο αξιόπιστες πηγές όταν θέλετε να νοικιάσετε ένα σπίτι.
Βρέθηκε κάτι χαμένο
Πώς δουλεύει: Χάνεις κάτι και ξαφνικά ένας ‘καλός σαμαρείτης’ εμφανίζεται από το πουθενά για να στο επιστρέψει. Σου λέει πως μένει μακρυά και σου ζητάει να πληρώσεις τα μεταφορικά. Του δίνεις χρήματα αλλά δεν σου επιστρέφει τίποτα.
Τι να κάνετε: Μην μεταφέρετε χρήματα μέχρι να έχετε χειροπιαστές αποδείξεις πως λέει αλήθεια ή πείτε του πως θα πληρώσετε για το αντικείμενο όταν έρθει.
Συγκέντρωση χρημάτων για θεραπεία
Πώς δουλεύει: Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με σοβαρές ασθένειες και τα social media μπορούν να γίνουν ένα πολύ χρήσιμο μέσο. Κάποιοι όμως προσπαθούν να εξαπατήσουν τους ανθρώπους. Ανεβάζουν φωτογραφίες άρρωστων ανθρώπων και ζητούν χρήματα.
Τι να κάνετε: Να ελέγχετε πάντα την εγκυρότητα των στοιχείων.
Βρώμικο Κάρμα
Πώς δουλεύει: Μία μάντισσα σας σταματάει και υπόσχεται να καθαρίσει το κάρμα σας. Μετά από αυτό, το μυαλό σας είναι θολό, δεν έχετε χρήματα και ταυτότητα. Τουλάχιστον το κάρμα καθαρίστηκε.
Τι να κάνετε: Απομακρυνθείτε από μάντισσες και μέντιουμ ή πείτε τους πως είστε αστυνομικός. Προσοχή: Μπορούν να σας υπνωτίσουν.
Ικέτες στο μετρό
Πώς δουλεύει: Φαίνονται πολύ ταλαιπωρημένοι και φοράνε βρώμικα, παλιά ρούχα. Η κύρια ελπίδα τους είναι πως θα τους λυπηθείτε.
Τι να κάνετε: Μην τους δώσετε χρήματα. Συνήθως υποκρίνονται και η ζωή τους δεν είναι τόσο άσχημη όσο δείχνουν.
Πώληση ψεύτικων εισιτηρίων
Πώς δουλεύει: Αγοράζεις εισιτήρια για μία συναυλία. Πας στην συναυλία αλλά δεν σε αφήνουν να μπεις. Δεν έχεις ούτε τα χρήματα, ούτε το εισιτήριο.
Τι να κάνετε: Μην αγοράζετε ηλεκτρονικά εισιτήρια, ότι και να σας υποσχεθούν. Ποτέ μην κάνετε μεταφορά χρημάτων προκαταβολικά.
Δώρο λουλούδι
Πώς δουλεύει: ‘Ευγενικοί’ άνθρωποι με όμορφα τριαντάφυλλα δίνουν ένα από αυτά στην κοπέλα σου. Αργότερα μαθαίνεις πως δεν είναι δώρο και πως πρέπει να το πληρώσεις. Φυσικά, το κόστος του είναι πολύ μεγαλύτερο από το κανονικό. Είναι δύσκολο να γυρίσεις το δώρο και δεν θέλεις να προσβάλλεις την κοπέλα σου.
Τι να κάνετε: Είναι δυσάρεστη κατάσταση αλλά υπάρχει τρόπος. Επιστρέψτε το τριαντάφυλλο στον ‘ευγενικό’ τύπο και ξοδέψτε τα χρήματα αυτά σε ένα όμορφο μπουκέτο για την κοπέλα σας.
Το κόλπο της Πυραμίδας
Πώς δουλεύει: Κάποιος σου υπόσχεται πολλά κέρδη για να μπεις σε μία οργάνωση. Πληρώνεις κάποια χρήματα και ελπίζεις σε εύκολο κέρδος ενώ κάνεις ότι σου λένε. Μετά από λίγο, η οργάνωση καταρρέει και δεν παίρνεις καθόλου χρήματα ή αποζημίωση.
Τι να κάνετε: Όταν κάποιος σου υπόσχεται πολλά χρήματα για το τίποτα – είναι παγίδα. Αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις.
Απρόσμενο δώρο
Πώς δουλεύει: Κερδίσατε ένα μεγάλο δώρο παρόλο που δεν πήρατε μέρος σε κάποιο παιχνίδι. Για να το πάρετε θα πρέπει να πληρώσετε τα μεταφορικά. Πληρώνετε αλλά δεν παίρνετε τίποτα.
Τι να κάνετε: Μην απαντήσετε. Να θυμάστε πως δεν υπάρχουν τέτοια δώρα. Εάν το δώρο είναι πραγματικό, πείτε τους ότι θα πληρώσετε τα μεταφορικά μόλις παραλάβετε το δώρο.
Credit: brightside.me