Υπάρχουν πράγματα που χρησιμοποιούμε συχνά, αλλά δεν υποθέτουμε ότι είναι δυνατότητες να κάνουν περισσότερα. Έτσι αποφασίσαμε να εξετάσουμε ελάχιστα γνωστές λειτουργίες που έχουν συνηθισμένα αντικείμενα.
11. Θηλιές στο πίσω μέρος των παπουτσιών
Αυτές οι θηλιές έχουν πολλές λειτουργίες. Φυσικά, το βασικό είναι ότι είναι πιο βολικό να φορέσουν ψηλά παπούτσια με κορδόνια. Αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικός: μέσα από τη θηλιά μπορούν να περάσουν κορδόνια για πιο σφιχτό δέσιμο γύρω από το πόδι. Και επίσης χρησιμεύουν για να κρεμάτε τα παπούτσια από αυτή τη θηλιά.
10. Δίσκοι μέσα στα πλαστικά καπάκια
Ένας τέτοιος δίσκος μπορεί να βρεθεί στα καπάκια των φιαλών με ανθρακούχα ποτά. Χωρίς αυτό, τα αέρια απλά θα εξατμιστούν.
9. Μια μικρή τρύπα στα λουκέτα
Αυτή η τρύπα εξυπηρετεί πολλούς σκοπούς. Πρώτον, προστατεύει από τη συσσώρευση υγρασίας στο εσωτερικό της κλειδαριάς: λόγω της εισόδου υγρασίας, ο μηχανισμός σκουριάζει γρήγορα και χάρη στην τρύπα, το νερό δεν συσσωρεύεται. Δεύτερον, το χειμώνα αυτή η τρύπα θα γλιτώσει το λουκέτο από την συστολή και κατ’ επέκταση την καταστροφή του. Επίσης μέσα από αυτή την τρύπα μπορείτε να ρίξετε μερικές σταγόνες λάδι μηχανής, αν ο μηχανισμός αρχίζει να κολλάει.
8. Τρύπες στη λαβή της ηλεκτρικής σκούπας
Αυτή η οπή έχει σχεδιαστεί για να μειώνει την ισχύ αναρρόφησης – αυτό είναι βολικό όταν, για παράδειγμα, καθαρίζετε με ηλεκτρική σκούπα τις κουρτίνες. Θα βοηθήσει επίσης αν υπάρχει κάτι κολλημένο στο εξάρτημα ή το σωλήνα. Μπορούμε να μειώσουμε γρήγορα την ισχύ ανοίγοντας την οπή, και προστατεύοντας την ηλεκτρική σκούπα από υπερθέρμανση. Οι σύγχρονες ηλεκτρικές σκούπες δεν έχουν πρόβλημα με αυτό, αλλά σχεδόν όλα τα παλαιότερα μοντέλα τη διαθέτουν.
7. Ρυθμιστής λειτουργίας σε κουφώματα
Τα κουφώματα έχουν έναν χρήσιμο μηχανισμό, που αλλάζει τη λειτουργία του ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι μπορείτε να εφαρμόσετε «καλοκαιρινή» ή «χειμερινή» επιλογή, που διαφέρουν ως προς τη δύναμη συμπίεσης του πλαισίου. Και να θυμάστε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το «χειμερινό» τρόπο λειτουργίας όλο το χρόνο – καθώς έτσι το στεγανωτικό φθείρεται ταχύτερα.
6. Δόντια και οπές στην άκρη του μέτρου
Μπορείτε εύκολα να κάνετε μετρήσεις χωρίς βοηθό, έχοντας γαντζώσει την άκρη ενός μέτρου σε ένα καρφί ή μια βίδα. Και τα δόντια είναι χρήσιμα για να κάνετε αμέσως ένα σημάδι και να μην ψάχνετε για ένα μολύβι.
5. Εξογκώματα στο πληκτρολόγιο
Στα πλήκτρα “F” και “J” υπάρχουν δύο παύλες, που είναι ειδικά σημάδια για όσους πληκτρολογούν με τυφλό σύστημα. Χρησιμεύουν έτσι ώστε να τοποθετήσετε σωστά τα δάχτυλά σας στο πληκτρολόγιο και να έχετε σημείο αναφοράς τα συγκεκριμένα πλήκτρα.
4. Τρύπα στο πλαστικό μπαστουνάκι από γλειφιντζούρι
Ο σκοπός αυτής της περίεργης τρύπας είναι απλός, αν και μοιάζει μυστηριώδης – όταν η καραμέλα είναι ακόμα καυτή κατά την παρασκευή της, ρέει λίγο σε αυτή την οπή και χάρη σε αυτή η καραμέλα κρατιέται σφιχτά πάνω στο μπαστουνάκι.
3. Η ανάγλυφη επιφάνεια των βαμβακερών δισκίων
Η ανάγλυφη πλευρά προορίζεται για την εφαρμογή καλλυντικών στο πρόσωπο, και η επίπεδη για τον καθαρισμό και την αφαίρεση μακιγιάζ.
2. Ειδικές εγκοπές για το συρραπτικό
Μια πολύ βολική λειτουργία που δεν γνωρίζουμε και δεν χρησιμοποιούμε: Η πλατφόρμα στο κάτω μέρος του συρραπτικού, που λυγίζει τους συνδετήρες, μπορεί να στραφεί κατά 180 μοίρες. Και τότε τα άκρα των συρραπτικών θα λυγίζουν προς τα έξω, όχι μέσα – είναι βολικό αν συρράπτετε προσωρινά τα φύλλα.
1. Αφρολέξ στα μικρόφωνα
Τα καλύμματα αφρολέξ δεν χρησιμοποιούνται για διακόσμηση. «Κόβουν» τη ροή του αέρα, έτσι ώστε σε ανοιχτές περιοχές να μην ακούγονται σφυρίγματα του αέρα. Και σε μια επαγγελματική ηχογράφηση στο στούντιο, αυτή η προστασία βοηθά να σβήνουν τις «εκρηκτικές» προφορές στην ομιλία, που μπορεί να φαίνονται ενοχλητικές για τους ακροατές.
Credit: ADME