11 Περίεργες Παραδόσεις ενός Γάμου και οι Ανατριχιαστικές Προελεύσεις τους. Μόλις δείτε ΤΙ συμβολίζουν οι Βέρες θα Μείνετε!

Γεια σας. Το όνομά μου είναι Σάρα και μόλις αρραβωνιάστηκα. Θέλω μα παντρευτώ, αλλά είμαι εντελώς απροετοίμαστη. Ποτέ πριν δεν έχω διοργανώσει μια εκδήλωση για 150 άτομα.

Δεν είχα ιδέα τι πραγματικά ήθελα. Οι γονείς μου ήταν ανοιχτοί για την τελετή, οπότε ήξερα ότι ήμουν ελεύθερη να κάνω αυτό που ήθελα. Αλλά τι ήθελα; Ποιες παραδόσεις και έθιμα θα πρέπει να συμπεριλάβω;

THE ENGAGEMENT RITUAL IS NOW COMPLETE

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sarah Burton (@notrubharass) στις

Έτσι αποφάσισα να κάνω μια μικρή έρευνα. Από πού προέρχονται όλες αυτές οι γαμήλιες παραδόσεις; Πότε ξεκίνησαν; Γιατί άρχισαν; Γιατί οι γάμοι έχουν τόσες πολλές παραδόσεις;

1. Η προέλευση των παρανύμφων

Οι παράνυφες δεν είναι μόνο οι καλύτερες φίλες της νύφης και δεν βρίσκονται εκεί μόνο για να την υποστηρίξουν στη μεγάλη μέρα του γάμου της. Οι παράνυφες αρχικά ντύνονταν ομοίως με τη νύφη για να μπερδέψουν τα κακά πνεύματα.

Ποια είναι η νύφη;

Στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, οι παράνυφες συνόδευαν την νύφη εάν έπρεπε να ταξιδέψει σε άλλη πόλη ή χωριό όπου ζούσε ο γαμπρός. Έτσι η νύφη ήταν ασφαλής από τις επιθέσεις ή από ληστές ή από απαγωγείς.

2. Η προέλευση του κουμπάρου

Σε μερικούς πολιτισμούς, οι άνδρες έκλεβαν τις νύφες τους (πιθανώς αν η οικογένεια δεν ενέκρινε το γάμο). Αρχικά, ο κουμπάρος υποτίθεται ότι ήταν δυνατός και με δεξιότητές στην πάλη, καθώς θα βοηθούσε τον γαμπρό στην απαγωγή της νύφης. Έμενε στη συνέχεια δίπλα στον γαμπρό για να εξασφαλίσει ότι η νύφη δεν θα προσπάθησε να φύγει κατά τη διάρκεια της γαμήλιας τελετής.

3. Η προέλευση του λευκού νυφικού

Οι γυναίκες φορούν λευκά για να συμβολίσουν την αγνότητα, σωστά; Στην πραγματικότητα το λευκό νυφικό είναι μια σχετικά σύγχρονη εφεύρεση. Πριν από τα μέσα της δεκαετίας του 1800, οι νύφες φορούσαν παραδοσιακά το κόκκινο νυφικό.
Γιατί λοιπόν το λευκό φόρεμα; Το έβαλε πρώτη φορά η Βασίλισσα Βικτώρια.

Η Βικτώρια αποφάσισε να φορέσει λευκό φόρεμα στο γάμο της με τον Πρίγκιπα Άλμπερτ απλά επειδή της άρεσε το χρώμα. Αρχικά, οι άνθρωποι ήταν συγκλονισμένοι. Αλλά μέσα σε 20 χρόνια, όλες οι πλούσιες φορούσαν λευκά φορέματα για να επιδεικνύουν τον πλούτο τους. Η Βικτώρια το έκανε και ξεκίνησε μια μανία που διαρκεί εδώ και 180 χρόνια.

4. Η προέλευση του νυφικού μπουκέτου λουλουδιών

Οι νύφες της Αρχαίας Ελλάδας φορούσαν στεφάνια δυόσμου και καστανιάς που θεωρούνταν ότι θα λειτουργούν ως αφροδισιακά. Χρησιμοποιούσαν επίσης συστάδες βότανα για να αποτρέψουν το κακό. Οι άνθρωποι τότε ήταν πολύ φοβισμένοι με το κακό.

5. Η προέλευση του νυφικού πέπλου

Η εμμονή των προγόνων μας με τα κακά πνεύματα έδωσε επίσης το νυφικό πέπλο. Αρχικά οι νύφες φορούσαν πέπλα για να τους προστατεύουν από το ζηλότυπο πνεύμα.

Οι νύφες λέγεται ότι προστατεύονταν από το κακό μάτι και έδιωχναν τον διάβολο όταν φορούσαν πέπλα. Στην Ελλάδα το πέπλο ήταν συνήθως κίτρινο και στη Ρώμη ήταν συνήθως κόκκινο. Και τα δύο χρώματα αντιπροσώπευαν τη φωτιά και απομάκρυναν τα κακά πνεύματα.

6. Η προέλευση του μήνα του μέλιτος

Κάποιοι λένε ότι χρονολογείται από τότε που οι γάμοι γίνονταν μετά από την απαγωγή. Ο σύζυγος θα έπρεπε να κρυφτεί για περίπου ένα μήνα μετά την απαγωγή της νύφης του για να εμποδίσει την οικογένεια της γυναίκας από το να την πάρει πίσω.

7. Η προέλευση της βέρας

Οι βέρες έχουν ελαφρώς λιγότερο ανατριχιαστική προέλευση. Ιστορικά, το δαχτυλίδι της νύφης προοριζόταν επίσης να σημαίνει ιδιοκτησία.

Θεωρείται ότι στις αρχές της Ρωμαϊκής, της Ελληνικής και της Εβραϊκής κουλτούρας, τα δακτυλίδια ήταν ένας τρόπος να πληρώσουν τον πατέρα της νύφης και υποδήλωναν πληρωμές ή ασφάλειες.

8. Η προέλευση του να παραδίνει ο πατέρας την κόρη του και νύφη στον γαμπρό

Αυτή η παράδοση υπήρχε από τότε που η γυναίκα θεωρούνταν ως ιδιοκτησία του άντρα.
Ο πατέρας που έδινε την νύφη συμβόλιζε τη μεταβίβαση της κυριότητας και της περιουσίας της νύφης από τον πατέρα στον νέο σύζυγό της.

9. Η προέλευση της πρώτης ματιά

Αν ακολουθήσετε την παράδοση ο γαμπρός δεν έπρεπε να δει τη νύφη πριν από τη γαμήλια τελετή, που γινόταν από συμφωνημένους γάμους, γιατί η νύφη θα είχε αρκετό χρόνο για να ακυρώσει τον γάμο.

10. Η προέλευση της αγκαλιάς της νύφης στο νέο σπίτι της

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, η νύφη έπρεπε να δείξει ότι δεν ήταν ευτυχής που έπρεπε να φύγει από το σπίτι του πατέρα της και ο γαμπρός έπρεπε να την αναγκάσει να περάσει από το κατώφλι του νέου σπιτιού της.

11. Η προέλευση του πρώτου φιλιού

Ήταν κάποτε έθιμο το οτι μετά από μια τελετή γάμου, ο ιερέας θα έπρεπε να δώσει ένα ιερό «φιλί ειρήνης» στον γαμπρό, ο οποίος στη συνέχεια θα έδινε το φιλί στη νύφη. Έτσι έμεινε το έθιμο του πρώτου φιλιού του γαμπρού και της νύφης .

Credit: buzzfeed.com

Related posts

Δεν έχει άλλα δάκρυα: Αιγόκεροι και άλλα 3 ζώδια «ξεμπερδεύετε» με τον πόνο του χωρισμού σας πριν φύγει το Φθινόπωρο!

Καιρός: «Βουτιά» της θερμοκρασίας έως και 8 βαθμούς – Πού θα βρέξει σήμερα

Με φόρα έρχεται η κακοκαιρία ATENA: Οι περιοχές που θα βρεθούν στο έλεος των φαινομένων που φέρνει στο πέρασμά της