60.000 πέθαναν σε 4 ημέρες, πράγμα που ούτε η επιστήμη μπορεί να εξηγήσει!

Ήταν ενημερωμένος και είχε γνώση για τα νεκρά ζώα όταν έφτασε εκεί, αλλά για το τι συνέβει στη συνέχεια κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος.

60.000 saigas, είδος απειλούμενες υπό εξαφάνιση αντιλόπες που ζουν στις στέπες, έπεσαν νεκρές στο σύντομο χρονικό διάστημα των 4 ημερών.Σύμφωνα με τον γεωλόγο Steffen Zuther, ο οποίος ασχολείται με τα ζώα στο Καζακστάν από τα τέλη Μαΐου, αυτό είναι κάτι που είναι πιθανό να συμβεί.

Σε τέσσερις ημέρες, 60.000 αντιλόπες ήταν νεκρές, συν το γεγονός ότι οι ερευνητές είχαν ακούσει και για άλλα γεγονότα που επηρεάζουν τα κοπάδια πέρα από το Καζακστάν. Οι κτηνίατροι είχαν μείνει άναυδοι … μέχρι τώρα. Τώρα, οι ερευνητές έχουν βρει ενδείξεις ως προς τον τρόπο που θανατώνεται το περισσότερο από το ήμισυ του ζωικού κομματιού της χώρας!

Όπως θα περίμενε κανείς, τα βακτήρια έπαιξαν το ρόλο τους σίγουρα, αλλά οι ερευνητές εξακολουθούν να είναι ασαφείς ως προς το γιατί συνήθως αβλαβή τέτοιου είδους μικρόβια προκάλεσαν ένα τέτοιο θέμα με τις saigas.

Για ένα ζώο που είναι άκρως απειλούμενο προς εξαφάνιση, ο θάνατος είναι ένα άσχημο νέο, αλλά για τις saiga κάτι τέτοιο είναι καταστροφικό. Με λίγα κοπάδια στο Καζακστάν, ένα μικρό κοπάδι στη Ρωσία και ένα κοπάδι στη Μογγολία, αυτό είναι ένα ζώο που αντιμετωπίζει πραγματικούς κινδύνους μακροπρόθεσμα. Τα προβλήματα έγιναν ακόμα χειρότερα επειδή το γεγονός αυτό συνέβη κατά την περίοδο του τοκετού.

Οι μητέρες και τα μικρά τους επλήγησαν περισσότερο από την ασθένεια, με τους ερευνητές να πιστεύουν πως οτιδήποτε και να ήταν αυτό που τα οδήγησε στο θάνατο μεταφέρθηκε άμεσα μέσω του μητρικού γάλακτος. Μετά από κάποια μελέτη, δείγματα ιστού αποκάλυψαν ότι οι τοξίνες, που παράγονται από τα Pasteurella και ενδεχομένως τα Clostridia βακτήρια, προκάλεσαν εκτεταμένες αιμορραγίες στα περισσότερα όργανα των ζώων.

Εξέτασαν επίσης και τα περιβαλλοντικά αίτια όπως το αν υπήρχε κρύο στην περιοχή, σκληρός χειμώνας που ακολουθήθηκε από μια υγρή άνοιξη, πλούσια βλάστηση και λιμνάζοντα νερά, όλα αυτά θα μπορούσαν να επιτρέψουν στα βακτήρια να εξαπλωθούν πιο εύκολα. Όλα αυτά από μόνα τους όμως δεν θα μπορούσαν να σκοτώσουν τα saigas, όπως λέει ο Zuther.
Πραγματικά το ανησυχητικό είναι ότι αυτός ο μαζικός θάνατος παραμένει ένα από τα μυστήρια της φύσης.

Related posts

Μετρό Θεσσαλονίκης: Εγκαίνια με κουβάδες – Έσταζε η οροφή

Δεν έχει άλλα δάκρυα: Αιγόκεροι και άλλα 3 ζώδια «ξεμπερδεύετε» με τον πόνο του χωρισμού σας πριν φύγει το Φθινόπωρο!

Καιρός: «Βουτιά» της θερμοκρασίας έως και 8 βαθμούς – Πού θα βρέξει σήμερα