Πριν αρχίσεις να διαβάζεις αυτό το άρθρο, να συμφωνήσουμε ότι δεν μπορούν να μπουν όλοι οι χωρισμοί στο ίδιο τσουβάλι. Άλλοι είναι επιπόλαιοι, άλλοι καλοί, άλλοι αναμενόμενοι, αλλά όχι και τόσο καλοί, και φυσικά άλλοι λειτουργούν συνδυαστικά – επιπόλαιοι αλλά καλοί, αναμενόμενοι αλλά κακοί. Όπως και να έχει, οι 8 βασικές κατηγορίες χωρισμών που θα περάσεις – θες δε θες- στη ζωή σου είναι οι εξής:
1. O από-το-πουθενά
Αυτός ο χωρισμός έρχεται και σε ισοπεδώνει, σε κάνει χίλια κομμάτια, σέρνεσαι, κλαις, τρως σοκολατάκια, βάφεις τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσε. Όχι μόνο σε άφησε να πιστεύεις ότι όλα είναι καλά μεταξύ σας, αλλά εσύ έκανες αμέριμνη τα σχέδια σου για το μεθεπόμενο καλοκαίρι και την 20η σας επέτειο.
2. Ο μακροχρόνιος (που κουράζει)
Και δεν εννοούμε αυτό το χωρισμό που έρχεται μετά από μεγάλο καυγά (τύπου 3 ωρών), αλλά αυτόν τον τσακωμό που είναι on/off για όσο περίπου υπάρχει και η σχέση σας. Χωρίζετε, μετά θα βρεθείτε να το συζητήσετε, θα τα ξαναβρείτε για λίγο και φτου κι απ’ την αρχή.
3. Ο πάνω-στην-ώρα
Η’ αλλιώς, το πιο φανταστικό είδος χωρισμού που υπάρχει. Θέλεις να τον χωρίσεις αλλά δεν ξέρεις πως να του το πεις, οπότε αναλαμβάνει εκείνος το δύσκολο έργο (για τους δικούς του λόγους που δεν μας ενδιαφέρουν, αλλά μας βολεύουν) και νιώθεις μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ανακούφιση.
4. Ο αναμενόμενος
Τον έβλεπες να έρχεται από τότε που σταμάτησε να στέλνει τόσο και έλεγε ότι πιέζεται,
“δεν μπορώ άλλο έτσι” και τα σχετικά. Έκανες υπομονή, το φιλοσόφησες, τώρα που ήρθε η ώρα για το τελικό αντίο, είσαι πιο έτοιμη από ποτέ.
5. Ο 24ωρης διάρκειας
Λυπάμαι που θα το μάθεις από εμένα, αλλά μόνο υγιής δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η σχέση σας αν κάθε τσακωμό τον ζείτε σαν ένα μικρό χωρισμό. Κι όχι μόνο αυτό, σβήνεστε από social media, διαγράφετε φωτογραφίες, λέτε τα κλασικά “αντίο και να προσέχεις” και μετά από 24 ώρες το – πάρα – πολύ τα έχετε ξαναβρεί. Χαμός.
6. Ο διαδικτυακός
Λογικά, σου έστειλε ένα κατεβατό στο messenger, του απάντησες με ένα τεράστιο mail, σε κάλεσε στο skype και δεν απάντησες, αλλά ανέβασες μια φωτογραφία στο instagram με λεζάντα φωτιά. Να βρεθείτε να τα πείτε από κοντά δε λέει, ε; Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να ξέρουμε και τι μας γίνεται.
7. Ο επεισοδιακός
Τον φορτώνεις με 2-3 χαριτωμένα υποκοριστικά, σου φωνάζει ότι δε θέλει να σε ξαναδεί, εσύ τον μπλοκάρεις από παντού, εκείνος σβήνει την αδερφή σου από το facebook, χάνεις τα ίχνη του κι εκείνος τα δικά σου. Κάτι πολύ άσχημο πρέπει να έχει προηγηθεί και φήμες λένε ότι κανονικά δεν ξαναμιλάτε μετά από έναν τέτοιο χωρισμό (κυρίως επειδή έσβησε την αδερφή σου από το facebook).
8. Ο καθοριστικός για σένα
Εδώ δε μας νοιάζει καν πως έγινε και γιατί. Αυτό που μας απασχολεί είναι ότι ο συγκεκριμένος χωρισμός αποτελεί μια πολύ καλή αφορμή για να σκεφτείς κάποια πράγματα, να βελτιώσεις τη δική σου στάση απέναντι στις σχέσεις, να αλλάξεις συνήθειες, να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο στις φίλες σου, να ανανεώσεις μαλλιά/ρούχα/δωμάτιο. Ε τώρα μάλιστα. Αυτός είναι χωρισμός!
Πηγή: cosmopolitan.gr