8 Φράσεις που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να ξεστομίσετε εν ώρα Εργασίας. Η 7η μπορεί να Καταστρέψει ακόμα και την Καριέρα σας!

Οι λέξεις είναι πολύ δυνατές και αν πείτε κάτι που δεν πρέπει στον χώρο εργασίας σας, μπορεί ακόμα και να χαλάσετε την καριέρα σας. Οι σωστές λέξεις μπορεί να σας βοηθήσουν να έχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, να διαφωτίσουν άλλες προσεγγίσεις και να φέρουν αλλαγές προς το καλό, όσον αφορά την εικόνα που βγάζετε.

Οι λάθος λέξεις, ωστόσο, ακόμα και παρά τις καλύτερες προθέσεις, μπορούν να στείλουν τα λάθος μηνύματα στο αφεντικό, τους συναδέλφους και τους πελάτες. Για να μπορέσετε να είστε πετυχημένοι στην δουλειά σας, καλό θα ήταν να μην λέτε αυτές τις φράσεις που ακολουθούν:

1. “Αυτό δεν είναι  δουλειά μου.”

Εάν το αφεντικό το ζητάει, τότε είναι κομμάτι της δουλειάς σας. Εάν δεν προλαβαίνετε να κάνετε αυτό που πρέπει, ζητήστε από έναν συνεργάτη να σας βοηθήσει ή μιλήστε με το αφεντικό σας. Να είστε πρόθυμοι να συμβάλλετε στην ομάδα όπως μπορείτε.

2. “Έκανα ότι μπορούσα.”

Παρόλο που είναι καλή δικαιολογία, περιορίζει την ανάπτυξή σας. Προκαλέστε τον εαυτό σας ρωτώντας τον : ‘τι μπορώ να κάνω διαφορετικά την επόμενη φορά για να πετύχω καλύτερα αποτελέσματα;’ Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε μία διαφορετική προσέγγιση που δεν είχατε σκεφτεί μέχρι τώρα.

3. “Δεν μου φτάνει ο χρόνος.”

Είναι σημαντικό οι υπάλληλοί να είναι πρόθυμοι να προσπαθήσουν. Η ατμόσφαιρα είναι πολύ καλύτερη και δείχνει πως είστε ικανοί να βγάλετε την δουλειά εις πέρας. Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε, πείτε απλά μέχρι πότε θα μπορείτε να το έχετε κάνει.

4. “Θα προσπαθήσω.”

Αυτό μειώνει τις δυνατότητές σας προς τα μάτια του αφεντικού, των συναδέλφων και των πελατών. Σας κάνει να φαίνεστε αδύναμοι και υπονοεί πως ίσως και δεν τα καταφέρετε. Να επιλέγετε σοφά τις λέξεις που χρησιμοποιείτε.

5. “Είναι πολύ τεμπέληδες!”

Το να κουτσομπολεύεις και να βγάζεις παρατσούκλια είναι ανώριμο και επικίνδυνο για το εργασιακό περιβάλλον. Δεν έχει νόημα να επικεντρωθείτε στη ζωή και τις συνήθειες των συναδέλφων σας. Είστε εκεί για να δουλέψετε, τέλος.

Και είτε το καταλαβαίνετε, είτε όχι, όσα λέτε επηρεάζουν τους άλλους. Ακόμα και ένα αθώο αστείο μπορεί να χαλάει την ατμόσφαιρα. Είναι σημαντικό να λύνετε τις διαφορές που μπορεί να έχετε με συναδέλφους σας με ευγενικό τρόπο. Η ψυχραιμία είναι το κλειδί.

6. “Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό.”

Ενώ μπορεί να είναι αλήθεια, είναι αντιπαραγωγικό να επικεντρωθείς στο πρόβλημα. Αντιθέτως, επικεντρώσου στις πιθανές λύσεις. Μάθετε να λύνετε προβλήματα. Εάν δεν καταλαβαίνετε κάτι, ζητήστε περισσότερες εξηγήσεις. Αντί να βγάζετε γρήγορα συμπεράσματα, εξετάστε το θέμα από άλλη γωνία. ‘Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτή είναι η καλύτερη προσέγγιση. Μπορείτε να την εξηγήσετε ξανά;’

7. “Δεν είναι δίκαιο!”

Είστε ενήλικος και ξέρετε πως η ζωή δεν είναι πάντα δίκαια. Εάν νιώθετε αδικημένοι, καταγράψτε το συμβάν και παρουσιάστε το πρόβλημά σας με επαγγελματικό τρόπο, αλλιώς θα φανεί σαν γκρίνια. Σταματήστε να παραπονιέστε για την αδικία και κάντε ότι πρέπει για να λύσετε το πρόβλημά σας.

8. “Μπορεί να κάνω λάθος αλλά…”

Έτσι μειώνετε την αξιοπιστία αυτού που πρόκειται να πείτε. Να λέτε όσα πιστεύετε με αυτοπεποίθηση και αντί να λέτε πως μπορεί να κάνετε λάθος, πείτε πως ‘με την έγκρισή σας, μπορούμε να προχωρήσουμε με αυτή την ιδέα.’ Μην απολογείστε για μία ερώτηση που κάνατε και να είστε ευθύς. Να λέτε με θάρρος αυτό που έχετε να πείτε.

Εσείς συμφωνείτε;

Credit: davidwolfe.com

Related posts

Μετρό Θεσσαλονίκης: Εγκαίνια με κουβάδες – Έσταζε η οροφή

Δεν έχει άλλα δάκρυα: Αιγόκεροι και άλλα 3 ζώδια «ξεμπερδεύετε» με τον πόνο του χωρισμού σας πριν φύγει το Φθινόπωρο!

Καιρός: «Βουτιά» της θερμοκρασίας έως και 8 βαθμούς – Πού θα βρέξει σήμερα