Μήπως σαμποτάρεις τις σχέσεις σου;
Το να ξέρεις τι θέλεις από έναν άνθρωπο, να έχεις *ρεαλιστικές* απαιτήσεις από τον σύντροφό σου και να έχεις άποψη και φωνή μέσα σε μια σχέση δείχνουν ότι η αντίληψή σου για το τι σημαίνει σχέση είναι υγιής. Τι συμβαίνει όμως όταν σκέφτεσαι ΜΟΝΟ τον εαυτό σου, ή πιο σωστά τι γίνεται όταν δεν αντιλαμβάνεσαι ότι το κάνεις; Όσο σκληρό και αν ακούγεται αν ταυτιστείς με παραπάνω από τα μισά σημάδια στη λίστα που ακολουθεί, τότε *μάλλον* κάνεις κάτι λάθος.
1. Δεν δέχεσαι να κάνεις συμβιβασμούς
Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα σε μια σχέση, είναι να ξέρεις πότε πρέπει να συμβιβάζεσαι. Δεν μπορείς να μπαίνεις σε μια σχέση έχοντας ως δεδομένο πως όλα θα γίνονται ακριβώς όπως τα θέλεις εσύ. Προφανώς δεν μιλάμε για πράγματα όπως, η προσωπική σου ελευθερία, οι πεποιθησεις η ή καριέρα σου, τα οποία σαφώς και δεν επιδέχονται εκπτώσεις, αλλά για όλα εκείνα τα μικρά πράγματα σε μια σχέση.
2. Σκέφτεσαι συνεχώς μόνο τον εαυτό σου
Έρευνες έχουν δείξει πως με το να είσαι εγωίστρια μέσα σε μια σχέση σου κάνει καλό, κάτι που αφενός είναι καλό- γιατί όλοι θέλουμε το καλύτερο για τον εαυτό μας, αλλά αφετέρου είναι κακό για την σχέση μας. Αν νοιάζεσαι και υπολογίζεις τον φίλο σου, τότε του δίνεις τον απαραίτητο χώρο να εκφραστεί και να έχει άποψη. Θυμάσαι τι σου έλεγε η μαμά σου; Μην κάνεις ό,τι δεν θέλεις να σου κάνουν; Ε, αυτό.
3.Έχεις ανέφικτες προσδοκίες
Το να έχεις προσδοκίες για τη σχέση σου είναι απόλυτα υγιές και λογικό, γιατί δείχνει ότι θέλεις αυτή να εξελιχθεί. Όταν όμως δεν είναι ρεαλιστικές και εφικτές το μόνο που καταφέρνεις είναι να απογοητεύεσαι συνεχώς από τη σχέση σου.
4. Όλοι σου οι πρώην είχαν ακριβώς το ίδιο παράπονο από σένα
Σκέψου σοβαρά πως τελείωσαν οι σχέσεις σου, και αν ο κοινός παρανομαστής είναι η χ, ψ συμπεριφορά σου τότε προφανώς πρέπει να επαναπροσδιορίσεις κάποια πράγματα. (Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι όλοι σου οι πρώην ήταν άγιοι).
5. Βγαίνεις με ανθρώπους που ελπίζεις πως μπορείς να αλλάξεις
Χμ, πώς ακριβώς να το θέσουμε; Α, ναι. Ποτέ, ΠΟΤΕ δεν πρέπει να συμπεριφέρεσαι έτσι σε κανέναν, γκόμενο ή μη. Αν ξεκινάς μια σχέση, έχοντας στο μυαλό σου πως θα αλλάξεις τον σύντροφό σου και θα τον φέρεις στα νερά σου, τότε υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Γιατί προφανώς αν δεν σου αρέσει ΑΚΡΙΒΩΣ όπως είναι, τότε hello, δεν σου αρέσει.
6. Δεν παραδέχεσαι τα λάθη σου
Εξίσου σημαντικό point με το Νο. 2. Το να παραδέχεσαι (και να μαθαίνεις από) τα λάθη σου είναι απίστευτα σημαντικό σε μια σχέση. Το να πιστεύεις ότι τα κάνεις όλα τέλεια και δεν κάνεις ποτέ λάθη είναι απλά παράλογο και ανόητο.
7. Οι φίλοι σου δεν είναι πρόθυμοι να σου γνωρίσουν κάποιον
Οι φίλοι σου σε γνωρίζουν καλά και έχουν ζήσει τις σχέσεις σου μέσα από σένα. Οπότε αν αρνούνται επανειλημμένα να σου γνωρίσουν κάποιον τότε μάλλον απλά δε θέλουν να «μπλέξουν», καθώς ξέρουν ήδη πως δεν θα πάει και πολύ καλά αυτό.
8. Όταν γκρινιάζεις στις φίλες σου για τη σχέση σου υπάρχει κάτι άβολο στην ατμόσφαιρα
Έχεις παρατηρήσει πως κάθε φορά που μιλάς για τη σχέση σου εκείνες η παραμένουν σιωπηλές ή απλά σε κοιτάνε περιμένοντας να τελειώσεις χωρίς να προσθέσουν κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο; Τότε ή απλά έχουν βαρεθεί να ακούν τα ίδια και τα ίδια, ή απλά ξέρουν πως έχεις άδικο και δεν θέλουν να πάρουν ξεκάθαρα θέση πάνω στο θέμα.
9. Όλες σου οι σχέσεις τελειώνουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο
Είτε ήταν μικρές, είτε είναι μεγάλες σχέσεις, αν όλες τελειώνουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, τότε το ένα άτομο από τα δύο (guess who!) μάλλον κάτι κάνει συνέχεια λάθος.
Πηγή: tonwtiko.com