9 Ζάμπλουτα Αφεντικά που Δείχνουν Σπάνια τα Πρόσωπά τους. Δείτε Ποιος Κρύβεται Πίσω από τα Lego

Κάποιοι ιδρυτές πασίγνωστων εταιρειών απολαμβάνουν την φήμη τους και τους βλέπουμε στα εξώφυλλα περιοδικών όλου του κόσμου. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που προτιμούν να μένουν στα παρασκήνια.

Οι ιστορίες τους είναι το ίδιο εντυπωσιακές και θα θέλαμε να τις μοιραστούμε μαζί σας.

Nike — Phil Knight

Ο νεαρός Phil Knight και ο προπονητής του, Bill Bowerman, αγαπούσαν και οι δύο το τρέξιμο. Η ποιότητα όμως των αθλητικών παπουτσιών που υπήρχαν στις ΗΠΑ το 1960 ήταν πολύ χαμηλή.

Γι’αυτό και έφτιαξαν την εταιρεία Blue Ribbon Sports για να πουλάνε Ιαπωνικά παπούτσια στις ΗΠΑ. Αυτή η εταιρεία τώρα ονομάζεται Asics.

Με τον καιρό, γινόταν όλο και πιο δύσκολο να δουλέψει με τους προμηθευτές και έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει την δική του εταιρεία αθλητικών παπουτσιών και ο Bowerman τα σχεδίαζε.

Το 1978 η εταιρεία πήρε την ονομασία Nike και το δημοφιλές λογότυπό της. Στον Knight δεν άρεσε η λέξη Nike και ήθελε να ονομάσει αλλιώς την εταιρεία.

Starbucks — Howard Schultz

Το Starbucks άνοιξε το 1971 σαν ένα κατάστημα που πουλούσε καφέ και εξοπλισμό στο Seattle. Και μόνο το 1987, όταν η εταιρεία αγοράστηκε από τον Howard Schultz, μετατράπηκε σε μία πραγματική καφετέρια.

Ο Howard εμπνεύστηκε από την ατμόσφαιρα των Ιταλικών εσπρέσο μπαρ και έκανε τον καφέ αυτό δημοφιλή στις ΗΠΑ.

ZARA — Amancio Ortega

Ο Amancio ξεκίνησε την εταιρεία του το 1970. Έφτιαχνε νυχτικά και μπουρνούζια με την γυναίκα του στο καθιστικό τους. Κάποτε, ο Γερμανός συνέταιρός τους αρνήθηκε μία μεγάλη παραγγελία και το ζευγάρι αποφάσισε να πουλάνε μόνοι τους ρούχα.

Άνοιξαν το πρώτο τους κατάστημα το 1975 στην La Coruña της Ισπανίας. Η επιχείρηση πήγαινε πολύ καλά και αποφάσισαν να βγάζουν αμέσως νέα ρούχα μόλις έβγαιναν στην αγορά. Αργότερα η εταιρεία ονομάστηκε Inditex και άνοιξε νέα καταστήματα: Massimo Dutti, Pull and Bear, Oysho, Zara Home, Uterqüe, Stradivarius, Lefties και Bershka.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Amancio Ortega είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Pandora — Per Enevoldsen και Winnie Enevoldsen

Το 1982, η οικογένεια Enevoldsen άνοιξε ένα μικρό κοσμηματοπωλείο στην Κοπεγχάγη: εισήγαγαν κοσμήματα από την Ταϊλάνδη και τα πουλούσαν.

Μέχρι το 1987, η εταιρεία τους είχε μεγαλώσει αρκετά και αποφάσισαν να φτιάχνουν τα δικά τους κοσμήματα. Τους πήρε όμως ακόμα 10 χρόνια για να γίνουν διάσημοι.

Το 2000 επέτρεψαν στους πελάτες να δημιουργούν τα σχέδια της επιλογής τους σε βραχιόλια. Από τότε, η εταιρεία μεγαλώνει συνεχώς και η οικογένεια Enevoldsen είναι μία από τις πιο πλούσιες στην Δανία.

Hard Rock Cafe — Isaac Tigrett και Peter Morton

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Thanks to these two guys a legacy is in place! Today we celebrate our 45th birthday rockin’ all over the world! #IsaacTigrett #PeterMorton we salute you! ?#HardRock45 #ItsOurBirthday #Thisishardrock #Birthday #Music #Food #HardRock

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hard Rock Cafe London (@hardrockcafelondon) στις

Αυτή η διάσημη αλυσίδα καφετεριών έχει μία πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Το 1969, μουσικοί από τους The Doors ηχογραφούσαν το άλμπουμ τους στο ξενοδοχείο Morrison.

Εκείνη την περίοδο, είχαν βρει και ένα κατάστημα με όνομα Hard Rock Cafe και το άλμπουμ τους είχε ακριβώς το ίδιο στυλ. Έβγαλαν μερικές φωτογραφίες από την καφετέρια και τις έβαλαν στο πίσω μέρος του άλμπουμ τους.

Ένα χρόνο μετά, 2 Άγγλοι τους πήραν τηλέφωνο – ο Isaac Tigrett και ο Peter Morton και τους ζήτησαν να ανοίξουν μία καφετέρια στο Λονδίνο με όνομα Hard Rock Cafe.

Εκείνοι συμφώνησαν και σύντομα η καφετέρια αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα.

Laсoste — René Lacoste

Αυτή η μάρκα παγκοσμίου φήμης δεν δημιουργήθηκε από σχεδιαστή μόδας αλλά από έναν παίχτη του τένις. Το 1920, οι περισσότεροι έπαιζαν τένις με μακρυμάνικες μπλούζες.

Το 1926, ο René Lacoste έραψε μόνος του ένα κοντομάνικο μπλουζάκι για ένα τουρνουά. Ο Rene είχε το ψευδώνυμο «αλιγάτορας» επειδή ποτέ δεν χάριζε λάθος στους αντιπάλους του.

Γι’αυτό και έβαλε έναν μικρό κροκόδειλο στο μπλουζάκι – το οποίο έγινε και το λογότυπο της εταιρείας. Το 1933 ίδρυσε την εταιρεία που κατασκεύαζε ρούχα για τένις, γκολφ και ιστιοπλοΐα.

Lego — Ole Kirk Christiansen

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

The Hero of many children. Happy Birthday Lego. #olekirkchristiansen #60yearslego #mylittlehero #thankyou

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Martin Braumann (@martin.braumann) στις

Στις αρχές του 1930 ο Ole Kirk ξεκίνησε μία εταιρεία που έφτιαχνε σκάλες και σιδερώστρες αλλά σύντομα ξεκίνησε να φτιάχνει και ξύλινα παιχνίδια. Η λέξη «Lego» αποτελείται από 2 Δανέζικες λέξεις: “leg” (παιχνίδι) και “godt” (καλό).

Το 1947, τα παιχνίδια έγιναν πλαστικά και είχαν ειδικά κομμάτια που επέτρεπαν στα παιδιά να τα ενώσουν – έτσι εμφανίστηκαν τα Lego όπως τα ξέρουμε σήμερα.

Ο Ole πέθανε όταν ήταν 66 και οι 4 γιοι του κληρονόμησαν την εταιρεία.

Google — Larry Page και Sergey Brin

Η εταιρεία δημιουργήθηκε από 2 φοιτητές του πανεπιστημίου του Stanford – τους Larry Page και Sergey Brin. Το 1998, ίδρυσαν την εταιρεία και κατοχύρωσαν το όνομα google.com.

Το όνομα Google προέρχεται από την Αγγλική λέξη googol που σημαίνει ένας αριθμός με 100 μηδενικά.

Instagram — Kevin Systrom

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Last week I sat down with @mrporterlive to discuss Instagram’s focus on craft, design and kindness. The article is up now as part of The Journal on mrporter.com – as part of the article we did a fun photo shoot here in the office so I’m sharing a couple of the best shots ??

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kevin Systrom (@kevin) στις

Το διάσημο κοινωνικό δίκτυο δημιουργήθηκε από άλλον ένα φοιτητή του Standford, τον Kevin Systrom. Αυτός ο τύπος αγαπούσε την φωτογραφία και είχε πάει ακόμα και στην Φλωρεντία για να μάθει περισσότερα γύρω από την τέχνη αυτή.

Αργότερα, ο Kevin βρήκε επενδυτές και μαζί με τον Mike Krieger ξεκίνησαν να αναπτύσσουν την δική τους υπηρεσία φωτογραφιών. Ήθελαν να φτιάξουν κάτι πρωτότυπο και απλό.

Ο Systrom εμπνεύστηκε να κατασκευάσει φίλτρα και έτσι δημιουργήθηκε το φίλτρο X-Pro II.

2 χρόνια μετά την δημιουργία της εφαρμογής, το Facebook την αγόρασε για $1 δισεκατομμύριο. Πλέον το Instagram είναι πολλά περισσότερα από μία εφαρμογή. Και ανεξάρτητα από το αν το αγαπάτε ή το μισείτε, πρέπει να το παραδεχτείτε – είναι τεράστιο!

Πηγή:

Related posts

Μετρό Θεσσαλονίκης: Εγκαίνια με κουβάδες – Έσταζε η οροφή

Δεν έχει άλλα δάκρυα: Αιγόκεροι και άλλα 3 ζώδια «ξεμπερδεύετε» με τον πόνο του χωρισμού σας πριν φύγει το Φθινόπωρο!

Καιρός: «Βουτιά» της θερμοκρασίας έως και 8 βαθμούς – Πού θα βρέξει σήμερα