Δύο απλοί κανόνες για να ξεφύγετε από τον φαύλο κύκλο της φτώχειας και να αλλάξετε για πάντα τη ζωή σας!

Ο Νόμος του Πάρκινσον διατυπώθηκε από τον Άγγλο συγγραφέα Cyril Northcote Parkinson πριν από πολλά χρόνια, και εξηγεί τέλεια γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι μέχρι το τέλος της ζωής τους παραμένουν φτωχοί.

Εμείς θεωρούμε ότι κάθε άτομο πρέπει να γνωρίζει αυτόν τον νόμο και να μάθει πώς να βγει από την παγίδα του.

Αρχή λειτουργίας κανόνα

Σύμφωνα με το νόμο, τα έξοδα των ανθρώπων αυξάνονται με την ίδια ταχύτητα με τα εισοδήματά τους. Και κατά κανόνα, ξοδεύουν όλα όσα έχουν κερδίσει, και ακόμα περισσότερα. Ανεξάρτητα από το πόσο κερδίζουν οι άνθρωποι, τα πρόσθετα στοιχεία δαπανών φαίνεται να υποστηρίζουν έναν νέο τρόπο ζωής. Αυτή η συνήθεια καταναλώνει νέα χρήματα.

Αυτό οδηγεί όχι μόνο σε συνεχή έλλειψη χρημάτων, χρέη, και την εμφάνιση μιας σειράς τακτικών δανείων, αλλά δημιουργεί επίσης ζητήματα ανησυχίας και ανασφάλειας.

Διακόψτε τη δύναμη της συνήθειας

Για να αλλάξετε την κατάσταση, πρέπει να ξεκινήσετε να ενεργείτε αντίθετα με το νόμο του Πάρκινσον. Αλλά γι ‘αυτό είναι απαραίτητο να σπάσει ο φαύλος κύκλος «έξοδα = εισόδημα». Μόνο όταν μπορείτε να ξεπεράσετε τον πειρασμό να δαπανήσετε όλα όσα κερδίζετε, θα αρχίσετε να εξοικονομείτε χρήματα.

Συγκρατήστε τα έξοδά σας

Επιπλέον, αξίζει να αναλύσετε τα έξοδά σας. Αν κατορθώσετε να τα μειώσετε σε σύγκριση με το εισόδημα, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα ή να τα επενδύσετε. Έτσι, σταδιακά, με την πάροδο του χρόνου, θα είστε σε θέση να γίνετε οικονομικά ασφαλείς και να βελτιώσετε το βιοτικό σας επίπεδο.

Πρακτικές εφαρμογές

  • Φανταστείτε ότι η οικονομική σας κατάσταση είναι σε κακή κατάσταση και πρέπει να λύσετε επειγόντως αυτό το πρόβλημα. Πρώτον, αναλύστε κριτικά τον προϋπολογισμό σας, μελετήστε προσεκτικά κάθε στοιχείο δαπάνης. Προσπαθήστε να βρείτε τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα. Φυσικά, μην σφίγγετε τη ζώνη, διαφορετικά κινδυνεύετε να χάσετε γρήγορα το κίνητρό σας.Είναι όμως εξαιρετικά σημαντικό να βρεθεί μια λογική ισορροπία – να πετύχετε τουλάχιστον 10-20% μείωση των εξόδων σας τους ερχόμενους μήνες. Καταστήστε έναν προϋπολογισμό μόνιμης υποχρεωτικής δαπάνης για το μήνα και περιορίστε προσωρινά τα έξοδά σας κατά το ποσό αυτό.
  • Συμπεριλάβετε ένα «συμβόλαιο» με τόκους ή επενδύστε χρήματα από οποιοδήποτε πρόσθετο εισόδημα. Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα μικρό ποσό, για παράδειγμα, με 5%, αλλά προσπαθήστε να φτάσετε το 50%. Μάθετε να ζείτε με τα χρήματα που μένουν. Κάντε αυτό σε όλη την ενεργή ζωή σας.
  • Ένας πλούσιος άνθρωπος δεν είναι δεν είναι αυτός που έχει ένα διαμέρισμα, ένα αυτοκίνητο, ο οποίος δύο φορές το χρόνο κάνει παραθαλάσσιες διακοπές, αλλά αυτός που το εισόδημα του υπερβαίνει τα έξοδα του, ο οποίος δεν έχει χρέη και που διαθέτει αποταμιεύσεις.

Credit: Adme

Related posts

Μετρό Θεσσαλονίκης: Εγκαίνια με κουβάδες – Έσταζε η οροφή

Δεν έχει άλλα δάκρυα: Αιγόκεροι και άλλα 3 ζώδια «ξεμπερδεύετε» με τον πόνο του χωρισμού σας πριν φύγει το Φθινόπωρο!

Καιρός: «Βουτιά» της θερμοκρασίας έως και 8 βαθμούς – Πού θα βρέξει σήμερα