Δυσμενής Μετάθεση: Το Στρατόπεδο Με Τους 164 Θανάτους Σε 5 Χρόνια Που Κανείς Δεν Θέλει Να Μετατεθεί Εκεί

Δυσμενής Μετάθεση: Το Στρατόπεδο Με Τους 164 Θανάτους Σε 5 Χρόνια Που Κανείς Δεν Θέλει Να Μετατεθεί Εκεί

Ο ορισμός του «μαύρου στρατοπέδου».. Μόνο εάν κάποιος θέλει να σε εκδικηθεί ή κάποια καταρά παραμονεύει για σένα πας με μετάθεση σε αυτό το στρατόπεδο.. Που βρίσκεται, ποιο σκοτεινό μυστικό κρύβει..

Τον Απρίλιο του 2020 η Βανέσα Γκίλεν, αξιωματικός του στρατού, τοποθετημένη στο Fort Hood στην περιοχή Κιλίν στο Τέξας, θα εξαφανιζόταν. Για τρεις μήνες οι αρχές ερευνούσαν αυτή την εξαφάνιση και έψαχναν σε όλη την περιοχή για να βρουν ίχνη της.

Τον Ιούλιο του ίδιου έτους ανακαλύφθηκαν σε τρία διαφορετικά σημεία σακούλες με τεμαχισμένα μέλη του σώματος της. Ο συνάδελφος της Άαρον Ρόμπινσον την είχε εγκλωβίσει στο οπλοστάσιο και την είχε σκοτώσει με ένα τσεκούρι, ενώ στη συνέχεια έσυρε το σώμα της μέχρι το αμάξι του, την έβαλε στο πορτ παγκάζ και μαζί με τη σύντροφό του, Σέσιλι Αγκιλάρ, την έκοψαν γιατί δε μπορούσαν να κάψουν το σώμα της και ήθελαν να σιγουρέψουν ότι δε θα βρεθεί ποτέ.

Την ημέρα που βρέθηκε η νεκρή Γκίλεν, ο Ρόμπινσον αυτοκτόνησε και η Αγκιλάρ βρέθηκε μόνη ένοχη, με αποτέλεσμα πριν μερικές ημέρες να μπει στη φυλακή με 11 κατηγορίες να τη βαραίνουν.

Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα, η Γκίλεν είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στο Fort Hood κι όχι μόνο από τον Ρόμπινσον. Άλλωστε, για να μπει κανείς στο οπλοστάσιο έπρεπε να περάσει από αρκετούς στρατιώτες, κάτι που σημαίνει πως υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες των πράξεων του Ρόμπινσον που μέχρι σήμερα δεν έχουν βρεθεί.

Η περίπτωση της Γκίλεν είναι η πιο κραυγαλέα που έχει συμβεί τον τελευταίο ένα χρόνο σε μια στρατιωτική βάση όπου από το 2016 περίπου 164 στρατιώτες πέθαναν, με τις δολοφονίες να είναι 25 και τις αυτοκτονίες 79, ενώ 60 περιπτώσεις θανάτων προήλθαν από κάποιο δυστύχημα εν ώρα εργασίας!

Οι παραπάνω αριθμοί βέβαια δε λένε όλη την αλήθεια, καθώς κάποιες από τις αυτοκτονίες, δεν έχουν και πολύ πειστικά στοιχεία για να χαρακτηριστούν έτσι.

Τρανό παράδειγμα η περίπτωση του λοχία Ντέβον Σουέτ που είχε βρεθεί νεκρός σε ένα βανάκι. Το βανάκι ήταν κλειδωμένο απ΄έξω και από το παράθυρο είχε περάσει μια σωλήνα που εξέπεμπε αέρια. Στο παράθυρο ήταν μια πετσέτα για να συγκρατεί τη σωλήνα και είχε γεμίσει με το αίμα του Σουέτ. Παρά το ότι είχε στο σώμα του 9 μαχαιριές, οι αρχές κατέγραψαν τον θάνατο του ως αυτοκτονία.

Ο στρατιώτης Ντακότα Λι Σταμπ είχε εξαφανιστεί, βρεθεί μετά από ένα μήνα νεκρή δύο μίλια μακριά από τους στρατώνες και παρά το ότι κανείς δεν άκουσε τρακάρισμα, ούτε υπήρχαν σπασίματα οστών στο σώμα του εκτός από το υοειδές, οι στρατιωτικές αρχές έκαναν λόγο για οδήγηση πέραν του ορίου ταχύτητας που είχε ως αποτέλεσμα να τρακάρει πάνω σε ένα δέντρο.

Ο Τζάστιν Όγκντεν είχε βρεθεί νεκρός το 2017, όμως ένα σημείωμα αυτοκτονίας που του «χρεώθηκε», δεν ήταν δικό του, με τη μητέρα του να είναι βέβαιη πως δεν επρόκειτο για τον δικό του τρόπο γραφής.

Το Fort Hood είναι μια από τις 800 στρατιωτικές βάσεις στις ΗΠΑ και έχει πολλές τέτοιες ιστορίες να αφηγηθεί. Όχι μόνο την τελευταία πενταετία, μα και πιο πριν. Το 2009 ένας ψυχολόγος που εργαζόταν εκεί, ο ταγματάρχης Νίνταλ Χασάν, είχε ανοίξει πυρά μέσα στη βάση, σκότωσε 13 ανθρώπους και τραυμάτισε ακόμα 32. Το 2014 ο Ιβάν Λόπεζ σκότωσε 3 και τραυμάτισε 16 πριν τελικά αυτοκτονήσει.

Οι περισσότεροι στρατιώτες στο Fort Hood είναι βετεράνοι πολέμου ή προετοιμάζονται για να βρεθούν στο πεδίο της μάχης. Άλλοι θα σταλούν στο Ιράκ, άλλοι στο Αφγανιστάν. Αυτές οι δύο κατηγορίες, οι προ πολέμου και οι μετά πολέμου, φέρουν διαφορετικά βιώματα. Οι δεύτεροι έχουν ζήσει τη φρίκη και θεωρούν πως η πατρίδα τους χρωστάει, θεωρούν πως οι νεότεροι τους χρωστάνε, πως όσοι δεν έχουν πάει ακόμα σε πόλεμο τους χρωστάνε. Κι αυτό δεν το συγχωρούν. Έτσι, κάνουν τη ζωή κόλαση στους νεοσύλλεκτους και η κακοποίηση κάθε μορφής είναι πάντοτε στο μενού.

Το Fort Hood μοιάζει καταραμμένο. Ίσως γιατί πήρε το όνομα του από τον Τζον Μπελ Χουντ, έναν αξιωματικό που έκανε εμπόριο ανθρώπων στο Κεντάκι και ήταν αρκετά αποτυχημένος ηγέτης στις μάχες. Μια φορά οδήγησε 400 άντρες σε θάνατο με την τακτική του.

Ο τρόμος δεν είναι μόνο για όσα συμβαίνουν εντός του στρατοπέδου, μα και για όσα συμβαίνουν στα πέριξ. Το Κιλίν είναι μια από τις πιο διεφθαρμένες περιοχές του Τέξας. Εκεί θα βρει κανείς μόνο ενεχυροδανειστήρια, τατουατζίδικα και στριπτιτζάδικα, ενώ συμμορίες μοτοσυκλετιστών δρουν κατά κόρον. Ο στρατιώτης Γκρέγκορι Γουέντελ-Μοράλες και ο λοχίας Άντονι Λόβελ είναι δύο από τα θύματα συμμοριών με μηχανές εντός του 2020.

Επίσης, καθώς το Fort Hood που άνοιξε το 1942 για να φιλοξενήσει ως και 90.000 ανθρώπους και έχει αποτελέσει στρατόπεδο-ορόσημο για κάθε πόλεμο από τότε, ήταν σύνηθες οι στρατιώτες να φέρνουν πίσω ως λάφυρο γυναίκες από την Κορέα, την Ιαπωνία, το Βιετνάμ κι έτσι θα βρει κανείς πολλά εστιατόρια με απωανατολίτικη κουζίνα.

Οι 36.500 άνθρωποι που εργάζονται στο Fort Hood προσφέρουν στο Κιλίν των 150.000 ανθρώπων έναν τζίρο 29 εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο.

Εδώ η οπλοκατοχή είναι μεγαλύτερο συνταγματικό δικαίωμα απ΄αυτό στη ζωή. Οι περισσότεροι βετεράνοι πολέμου είναι κάτω από 30, που σημαίνει ότι στρατολογήθηκαν νωρίς, στα 18 τους, και έμαθαν μόνο να σκοτώνουν. Οι περισσότερες δολοφονίες πάντως προέρχονται από στρατιωτικούς.

Την 1η Μαρτίου του 2020 ο Σέλμπι Τζόουνς βρέθηκε νεκρός έξω από ένα στριπτιτζάδικο στο Κιλίν. Παρότι οι αρχές είχαν αποδείξεις πως 15 άνθρωποι συμμετείχαν ή γνώριζαν για τη δολοφονία και είχαν συλλάβει τον βασικό ύποπτο και ένοχο, η δίκη δεν προχώρησε γιατί δεν μπορούσαν να βρεθούν άλλα στοιχεία. Κάποιος ή κάποιοι επιχειρούσαν να το καλύψουν.

Λίγες ημέρες αργότερα θα δολοφονούσαν τον στρατιώτη Φρέντι Ντελακρούζ, την κοπέλα του Άσια Κλάιν και τον βετεράνο Σακουάν Ολρέντ. Στις 26 Μαρτίου ο Τζοβίνο Ρόι θα σκότωνε τον Μάικλ Γουόντρομπ, ύστερα από έναν καυγά που είχαν οι δύο 22χρονοι για μια γυναίκα.

Το πέπλο μυστηρίου που απλώνεται πάνω από την περιοχή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τη CIA που πολλές πηγές αφήνουν να εννοηθεί ότι είχε βάλει το χέρι της σε κάποιες εξαφανίσεις και εν τέλει νεκρούς στρατιωτικούς.

Μια τοξική ηγεσία φαίνεται να κινεί τα νήματα και να κρύβει κάτω από το χαλί την ακατάσχετη κακοποίηση ανθρώπων που έκαναν το λάθος να χρησιμοποιήσουν τον στρατό ως ένα βιοποριστικό μέσο για τις σπουδές τους ή χρέη των γονιών τους.

Η ειρωνεία; Το Fort Hood είχε στην τύμβο υποδοχής του το προσωνύμιο «The Great Place». Δεν είναι όμως παρά μόνο το Τρίγωνο των Βερμούδων για τον αμερικανικό στρατό. Πάντα κάποιος θα εξαφανιστεί υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες…

Related posts

Δεν έχει άλλα δάκρυα: Αιγόκεροι και άλλα 3 ζώδια «ξεμπερδεύετε» με τον πόνο του χωρισμού σας πριν φύγει το Φθινόπωρο!

Καιρός: «Βουτιά» της θερμοκρασίας έως και 8 βαθμούς – Πού θα βρέξει σήμερα

Με φόρα έρχεται η κακοκαιρία ATENA: Οι περιοχές που θα βρεθούν στο έλεος των φαινομένων που φέρνει στο πέρασμά της