Μια γιαγιά έξι παιδιών παλεύει να βγάλει βίζα στο νέο της σύζυγο, ο οποίος είναι μικρότερός της κατά 45 χρόνια και ζει 4,000 μίλια μακριά. Οι δυο τους συναντήθηκαν από κοντά για πρώτη φορά την ημέρα του γάμου τους.
Η Angela Nwachukwu, ηλικίας 72 ετών, παντρεύτηκε τον σύζυγό της CJ Nwachukwu τον Απρίλιο του 2015, μόλις τρεις μήνες μετά τη γνωριμία τους στο Facebook.
Η συνταξιούχος οδηγός ταξί από τη Weymouth λέει ότι δεν μπορούσε να αντισταθεί στον 27 ετών σύζυγό της από τη Νιγηρία όταν άρχισε να μιλάει μαζί του, και ένιωσε καταρρακωμένη όταν οι αιτήσεις τους για έκδοση βίζας απορρίφθηκαν.
Λέει ότι έχει ξοδέψει μέχρι στιγμής £20,000 γι’ αυτόν για τα έξοδα των δικηγόρων που ανέλαβαν την έκδοση βίζας και για τις πτήσεις που έκανε για να τον επισκεφθεί, αλλά υποστηρίζει ότι εκείνος θα της πληρώσει τα μισά όποτε μπορέσει.
Είπε στη the Sun ότι έμεινε μόνη της μετά τη διάλυση του γάμου της, έξι μήνες πριν γνωριστούν στο διαδίκτυο. Μια μέρα βρήκε ένα μήνυμα και ένα αίτημα φιλίας από τον Nwachukwu και ξεκίνησε να συνομιλεί διαδικτυακά μαζί του.
Είπε: “Ήταν τόσο όμορφος, με μεγάλα καφέ μάτια και ένα τέλειο σώμα.” “Μιλούσαμε για ώρες για τις οικογένειές μας και τα χόμπι μας. Ήταν σαν να γνωριζόμασταν εδώ και χρόνια. Πριν καλά καλά το καταλάβω, αρχίσαμε να ανταλλάσσουμε μηνύματα καθημερινά.”
“Παρά το τεράστιο χάσμα ηλικίας μας, τα πηγαίναμε πολύ καλά. Δεν μπορούσα να το ελέγξω και άρχισα να αναπτύσσω συναισθήματα γι’ αυτόν. Προσπάθησα να σταματήσω τον εαυτό μου, αλλά μάταια.”
Προς έκπληξή της, βρήκε την πρόταση γάμου στο Skype την οποία δέχτηκε με χαρά. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στο Λάγος της Νιγηρίας, και έκτοτε έχει δει βρεθεί δύο φορές. Η Nwachukwu δεν έχει εκδώσει ακόμη τουριστική βίζα στο σύζυγό της αφού όλες οι αιτήσεις της έχουν απορριφθεί.
Παρά τις κριτικές του κόσμου, η Nwachukwu επιμένει ότι ο γάμος της δεν είναι απάτη, επειδή δεν έχει χρήματα και δεν ήταν σύμφωνη με αυτό στην αρχή. Τώρα ελπίζει ότι θα μπορέσει να αποκτήσει φοιτητική βίζα για να τον φέρει κοντά της.
Οι Βρετανοί πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για οικογενειακή βίζα για να μεταφέρουν τους συντρόφους τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι μια δαπανηρή διαδικασία – το Υπουργείο Εσωτερικών χρεώνει £ 1,464 στα άτομα που προέρχονται από χώρες εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.
Οι σύζυγοι που ζητούν να μετακινηθούν μαζί με τους συντρόφους τους πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να στηρίξουν τον εαυτό τους και το σύντροφό τους, και ότι θα ζήσουν μαζί του για δύο χρόνια. Οι σύζυγοι θα έχουν στη συνέχεια άδεια να πηγαινοέρχονται για περίπου δυόμισι χρόνια και μετά απ’ αυτό το διάστημα θα πρέπει να κάνουν ανανέωση.
Ο Nwachukwu πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξει ότι μπορεί να στηρίξει τον εαυτό του για να του χορηγηθεί βίζα γάμου, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών. Πριν από δύο χρόνια, η Julie Dag από το Μπόρνμουθ είπε πως εξαπατήθηκε αφού ξόδεψε £ 20,000 για να φέρει στη χώρα της τον μουσικό Lamin Sidibeh, τον οποίο ερωτεύτηκε όταν ήταν για διακοπές στη Γκάμπια, στη Δυτική Αφρική, το 2007.
Εμφανίστηκε σε ένα ντοκιμαντέρ του Channel 5 στο οποίο αποκάλυψε ότι είχε παντρευτεί τον Sidibeh, και πριν φύγουν για το μήνα του μέλιτος εκείνη είχε εκδώσει τη βίζα του. Αλλά μέσα σε τρεις μήνες από την επιστροφή τους στην Αγγλία, εκείνος την εγκατέλειψε.
[dailymail] [zimbabwenews] [diaforetiko]