Γιατί οι κακοί μαθητές καταλήγουν να γίνονται οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι;

Ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους δεν είναι γνωστός για τις δημόσιες δεξιότητες ομιλίας του, αλλά έκανε μια σημαντική και διορατική δήλωση τις προάλλες, καθώς έδινε μια ομιλία στο Southern Methodist University.

Είπε: “Όσοι από εσάς αποφοιτείτε σήμερα με υψηλές τιμητικές διακρίσεις και βραβεία σας λέω, Μπράβο.

Και όπως μου αρέσει να λέω στους μέτριους μαθητές: Και εσείς μπορείτε επίσης να γίνετε πρόεδροι.”

Ο Μπους αστειεύτηκε για τον εαυτό του για την απόκτηση μέτριων βαθμών στο κολέγιο, ενώ έδωσε προοπτικές στους μαθητές που αποφοιτούν με μέτρια ακαδημαϊκή πορεία.

Τόνισε το γεγονός ότι οι βαθμοί δεν υπαγορεύουν το υπόλοιπο της ύπαρξής μας, και η ζωή είναι γεμάτη από απεριόριστες δυνατότητες.

Ανεξάρτητα από το αν εκτιμάτε ή όχι τον Τζόρτζ Μπους, δεν κάνει λάθος.

Εκτός από μερικούς ηγέτες , υπάρχουν πολλοί εξαιρετικά επιτυχημένοι επιχειρηματίες οι οποίοι δεν εμπόδισαν τις ακαδημαϊκές τους εμπειρίες να τους αποτρέψουν από την άνοδο στην κορυφή.

Ο Steve Jobs, για παράδειγμα, ποτέ δεν τελείωσε το κολέγιο. Το ίδιο ισχύει και τον Mark Zuckerberg και τον Bill Gates. Ομοίως, η νεότερη δισεκατομμυριούχος στον κόσμο, η Elizabeth Holmes, η οποία κάνει επαναστατική ιατρική, παράτησε το Stanford για να ακολουθήσει τα όνειρά της. Ο Richard Branson έπασχε από δυσλεξία και παράτησε το λύκειο στα 15 του.

Με απλά λόγια, οποιαδήποτε εκπαίδευση και αν λάβουμε, δεν υπάρχει συγκεκριμένη διαδρομή προς το μεγαλείο.

Ο διάσημος αστροφυσικός Neil deGrasse Tyson δήλωσε πρόσφατα:

“Οι βαθμοί σας γρήγορα καθίσταται άνευ σημασίας στη ζωή σας. Διότι στη ζωή, δεν πρόκειται να σας ρωτήσει κανείς το μέσο όρο της βαθμολογίας σας.

… Αν ένας μέσος όρος σημαίνει κάτι, είναι αυτό που είσαστε εκείνη τη στιγμή – και δεν σας ορίζει για το υπόλοιπο της ζωής σας.”

Η νοημοσύνη είναι υποκειμενική, και η ακαδημαϊκή επίδοση δεν είναι πάντα ο κατάλληλος τρόπος για να το μετρήσουμε. Η επιτυχία ως φοιτητής εξαρτάται από την ικανότητα του ατόμου να λειτουργεί μέσα σε ένα συγκεκριμένο σύστημα σε μεγάλο βαθμό, αλλά δεν είναι πάντα η καλύτερη προετοιμασία για τον πραγματικό κόσμο.

Ο χαρακτήρας ενός ατόμου, οι εμπειρίες και οι συνδέσεις του, και όχι οι βαθμοί, τελικά καθορίζουν την κατεύθυνση στη ζωή του.

Η επιτυχία απαιτεί πάθος, επιμονή, συναισθηματική νοημοσύνη και την ικανότητα να κατανοεί κανείς την αξία της αποτυχίας.

Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που βλέπουμε τόσους πολλούς ανθρώπους που ήταν μέτριοι φοιτητές, άνθρωποι που δεν θα το περιμέναμε, να διαχειρίζονται το κόσμο μας.

Καταλαβαίνουν τι σημαίνει να αγωνίζονται, και συχνά πρέπει να ξεπεράσουν περισσότερα εμπόδια, από όσα νομίζουν οι περισσότεροι.

Αυτό δεν σημαίνει ότι αν παίρνει κάποιος κακούς βαθμούς του εγγυάται η επιτυχία, αλλά ούτε αν κάποιος είναι άριστος στο σχολείο δεν σημαίνει ότι θα είναι πάντα στην κορυφή.

Στο τέλος, οι βαθμοί είναι απλώς αυθαίρετα γράμματα σε μια σελίδα.

Έτσι, αν έχετε μόλις αποφοιτήσει από το λύκειο ή το πανεπιστήμιο και δεν αποφοιτήσατε με άριστα, μην απελπίζεστε. Η ζωή είναι γεμάτη με σκαμπανεβάσματα, και ενώ μαθαίνουμε πολλά στο σχολείο, η πραγματική εκπαίδευση λαμβάνει χώρα μετά την έξοδό σας από την τάξη.

Ποτέ μη σταματάτε να μαθαίνετε, ποτέ μην τα παρατάτε και να θυμάστε να απολαμβάνετε το ταξίδι στη ζωή

Credit: elitedaily.com

Related posts

Μετρό Θεσσαλονίκης: Εγκαίνια με κουβάδες – Έσταζε η οροφή

Δεν έχει άλλα δάκρυα: Αιγόκεροι και άλλα 3 ζώδια «ξεμπερδεύετε» με τον πόνο του χωρισμού σας πριν φύγει το Φθινόπωρο!

Καιρός: «Βουτιά» της θερμοκρασίας έως και 8 βαθμούς – Πού θα βρέξει σήμερα