Όλοι έχουμε πει ψέματα ανά καιρούς. Ο Robert Feldman, ένας ερευνητής από το πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης έκανε μία έρευνα πάνω στα ψέματα το 2002 και βρήκε ότι οι άνθρωποι λένε ψέματα περίπου 2 με 3 λεπτά κατά τη διάρκεια μίας συζήτησης 10 λεπτών.
Αυτό είναι κάτι πραγματικά εκπληκτικό, λίγοι θα περίμεναν ότι λέμε ψέματα με τόση ευκολία! Ίσως λέμε ψέματα χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε. Ωστόσο το ψέμα υπάρχει με πολλές μορφές.
Μπορούμε να πούμε ένα ψέμα συνειδητά ή μπορούμε να αποκρύψουμε ένα κομμάτι της αλήθειας, που και αυτό είναι μια μορφή ψεύδους.
Αλλά γιατί λέμε ψέματα; Υπάρχουν ‘λευκά’ ψέματα που λέμε σε κάποιον για να μην πληγώσουμε τα συναισθήματά του. Έχει αποδειχτεί όμως ότι το ψέμα δημιουργεί άγχος και πίεση, κάτι που επηρεάζει και την υγεία μας.
Εάν το ψέμα κυριεύει τη ζωή σας, δεν θα είστε ποτέ πραγματικά υγιείς, με πραγματικές σχέσεις με άλλους, κάτι που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη μοναξιά και την κατάθλιψη.
Η άσκηση που θα σας ζητηθεί να εκτελέσετε στο βίντεο που ακολουθεί είναι αρκετά γρήγορη. Ανάλογα τα αποτελέσματα, θα φανεί αν σας νοιάζει η άποψη των άλλων, αν θέλετε να είστε το κέντρο της προσοχής και είστε καλός ψεύτης για να το πετύχετε ή αν είστε πιο εσωστρεφής και κακός ψεύτης.
Τι αποτελέσματα είχατε εσείς;
Credit: sun-gazing.com