Το καλύτερο μυστικό για το τέλεια ξεπάγωμα του κιμά που προέρχεται από τις παλιές γενιές και συγκεκριμένα από τις γιαγιάδες μας.
Αν και η διαδικασία ξεπαγώματος κιμά ακολουθεί τους ίδιους κανόνες με όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, υπάρχει ένα κόλπο στη συγκεκριμένη περίπτωση. Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό στο ζύμωμα του κιμά για μπιφτέκια που θα συναρπάσουν.
Τι πρέπει να κάνετε αφού αγοράσετε τον κιμά
Όταν αγοράσετε κιμά και πριν τον καταψύξετε, χωρίστε τον σε δόσεις (π.χ. ανά μισό ή ένα κιλό) και βάλτε τον μέσα σε σακούλες τροφίμων (polybags). Φροντίστε να βγάλετε τον περιττό αέρα και να κλείσετε αεροστεγώς.
Στη συνέχεια, με έναν πλάστη (ή με τα χέρια σας) πιέστε μαλακά τον κιμά και φροντίστε να τον απλώσετε σε όλη την επιφάνεια της σακούλας τροφίμων, κάνοντας τον όσο πιο λεπτό μπορείτε. Τέλος, τοποθετήστε τον στην κατάψυξη.
Με τον προηγούμενο τρόπο, έχοντας μικρότερο πάχος και μεγαλύτερη επιφάνεια, ο κιμάς θα ξεπαγώσει πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με έναν άλλον, σε σχήμα μπάλας για παράδειγμα.
Το μυστικό της γιαγιάς για τον τέλεια κιμά
Τέλος, ένα κόλπο το οποίο έχω δει από τη γιαγιά μου και το έχουμε χρησιμοποιήσει κι εμείς αρκετές φορές, αφορά το μαγείρεμα κιμά στην κατσαρόλα ή στο τηγάνι απευθείας από την κατάψυξη.
Στην ουσία ρίχνουμε τον κιμά παγωμένο και όσο αυτός μαγειρεύεται από τη μία πλευρά, τον γυρνάμε ανάποδα και ξύνουμε την πλευρά που έχει μαγειρευτεί για να ξεκολλήσει.
Συνεχίζουμε την προηγούμενη διαδικασία έως ότου μαγειρευτεί όλος ο κιμάς. Ο τρόπος αυτός λειτουργεί μια χαρά για φαγητά όπως μακαρόνια με κιμά.
Μπιφτέκια για αρχάριους: Αφράτα και πεντανόστιμα
Ακόμα και αν ξέρει να μαγειρεύει κάποιος, η καθημερινότητα είναι τόσο φορτωμένη που θέλουμε γρήγορες λύσεις στο φαγητό. Γι’ αυτό υπάρχουν πάντα γρήγορες και εύκολες εναλλακτικές συνταγές βασισμένες πάνω στα παραδοσιακά φαγητά. Όπως και η συνταγή για τα μπιφτέκια που ακολουθεί.