Κίνδυνος Για Την Υγεία: Ο Λόγος Που Δεν Πρέπει Να Στρώνεις Το Κρεβάτι Σου Όταν Ξυπνάς Το Πρωί

Η αγαπημένη (ή και όχι) συνήθεια των περισσότερων φαίνεται πως δεν είναι τόσο «αθώα», όσο νομίζαμε.
Το κρεβάτι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα έπιπλα μέσα στο σπίτι. Είναι το μέρος όπου μπορείς να ξεκουραστείς μετά από μια κουραστική ημέρα ή που ο μεσημεριανός ύπνος μπορεί να γίνει ανεκτίμητος σε κάποιο ρεπό.

Όπως είναι λογικό, λοιπόν, στο κρεβάτι περνάμε καθημερινά αρκετές ώρες (στην καλύτερη περίπτωση) της ημέρας μας. Γι’ αυτό και θα πρέπει να παραμένει όσο γίνεται πιο καθαρό.

Φυσικά, επειδή οι περισσότεροι καθαρίζουμε μόνο τα «πάνω πάνω», είναι σημαντικό να γνωρίζουμε λεπτομερώς σε ποιο βαθμό κρύβεται η βρωμιά στην κρεβατοκάμαρα. Σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, τα ακάρεα της σκόνης είναι συνήθως ο χειρότερος εχθρός της υγιεινής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ειδικοί συνιστούν πως δεν πρέπει να στρώνουμε το κρεβάτι μας το πρωί, αμέσως μετά το ξύπνημα.

Το στρώσιμο του κρεβατιού είναι συνήθως μια από τις πρώτες εργασίες της ημέρας. Μια ρουτίνα που πραγματοποιούμε σχεδόν ασυνείδητα και με την οποία όλα δείχνουν πολύ καλύτερα στην κρεβατοκάμαρας. Ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς, αυτή η «ρουτίνα» μπορεί να οδηγήσει στον πολλαπλασιασμό των ακάρεων της σκόνης.

Ένας ενήλικας χάνει περίπου 285 ml υγρών κάθε βράδυ, ουσίες που είναι εμποτισμένες στα σεντόνια και μπορούν να φτάσουν ακόμη και στο στρώμα. Επομένως, στρώνοντας το κρεβάτι πρωί πρωί, παγιδεύουμε την υγρασία που παράγεται από το σώμα μας κατά τη διάρκεια της νύχτας για να καταλήξουμε να συντηρούμε αυτή την κατάσταση για μεγάλο μέρος της ημέρας. Χωρίς αμφιβολία, ένα από τα καλύτερα περιβάλλοντα αναπαραγωγής ακάρεων σκόνης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο είδος εντόμου πολλαπλασιάζεται κατά εκατομμύρια σε υγρά περιβάλλοντα, επομένως συνιστάται να διατηρούμε το κρεβάτι πάντα εκτεθειμένο στο φως και τον καθαρό αέρα. Πρέπει να αφήνουμε το στρώμα να «αναπνέει» τις πρώτες πρωινές ώρες για να αποτρέψουμε την υγρασία ανάμεσα στα σεντόνια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Με αυτόν τον τρόπο, τα ακάρεα καταλήγουν να αφυδατώνονται και να πεθαίνουν, χωρίς να μπορούν να αναπαραχθούν.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Related posts

Μετρό Θεσσαλονίκης: Εγκαίνια με κουβάδες – Έσταζε η οροφή

Δεν έχει άλλα δάκρυα: Αιγόκεροι και άλλα 3 ζώδια «ξεμπερδεύετε» με τον πόνο του χωρισμού σας πριν φύγει το Φθινόπωρο!

Καιρός: «Βουτιά» της θερμοκρασίας έως και 8 βαθμούς – Πού θα βρέξει σήμερα