Παιδιά από φτωχές χώρες κάνουν τα πάντα, απλά για να λάβουν εκπαίδευση. Οι ιστορίες τους πρέπει να γίνουν γνωστές στα παιδιά μας, για να ξέρουν πόσο τυχερά είναι που μπορούν να πάνε με ασφάλεια με τα πόδια ή με το λεωφορείο στο σχολείο.
Την επόμενη φορά που θα γκρινιάξουν, ότι βαριούνται να περπατήσουν, δείξτε τους αυτές τις φωτογραφίες παιδιών στο χωριό Dhaing στο Νεπάλ. Εκεί τα παιδιά δεν έχουν άλλη επιλογή, από το να διασχίσουν το ποτάμι, χρησιμοποιώντας ένα σύρμα για να φτάσουν στο μάθημά τους.
Δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε τέτοιες εικόνες στο κεντρικό Νεπάλ. Οι χωρικοί δένονται με ένα ύφασμα ή κάθονται σε ένα ξύλινο καλάθι και μετακινούνται μόνοι τους χειρωνακτικά. Συχνά γίνονται ατυχήματα, όταν προσπαθούν να διασχίσουν κατά αυτό τον τρόπο. Κάποιοι έχουν χάσει τα δάχτυλά τους, ενώ άλλοι πέφτουν στο νερό, όταν το καλώδιο κόβεται. Επίσης, χρησιμοποιούν τη γέφυρα για να μεταφέρουν αγαθά.
Κατά τη διάρκεια χρόνων, έχουν γίνει κάποιες βελτιώσεις σε αυτές τις γέφυρες από σύρμα. Έχουν προστεθεί υποστηρίγματα, και έχουν βελτιωθεί τα καλάθια. Αλλά οι ντόπιοι απαιτούν να χτιστούν κρεμαστές γέφυρες που θα μπορούν να περπατάνε, αλλά μέχρι στιγμής έχει κατασκευαστεί μονάχα μία στη περιοχή.
“Όταν το ποτάμι πλημμυρίζει, κάνουμε μεγαλύτερη διαδρομή για να πάμε από κανονική γέφυρα. Είναι πολύς δρόμος, αλλά πιο ασφαλής. Η οικογένειά μου φοβάται, επειδή πέντε άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους σε ένα ατύχημα που έγινε το 2010. Έχω παιδιά. Αν κάτι μου συμβεί, θα μείνουν ορφανά,” δήλωσε η Kumar, μια ντόπια κάτοικος.
Ο πρωθυπουργός του Νεπάλ, ο KP Oli, αποκάλυψε σχέδια, ότι οι επικίνδυνες γέφυρες με σύρματα θα αντικατασταθούν με 366 κρεμαστές γέφυρες στην περιοχή. Μέχρι να υλοποιηθούν, οι ντόπιοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να ρισκάρουν τη ζωή τους, διασχίζοντας το ποτάμι μέσω του σύρματος.
Credit: elitereaders.com