Όλες οι γυναίκες έχουμε ζηλέψει τον σύντροφο μας κάποια στιγμή έστω και λίγο. Για την ακρίβεια νομίζω δεν υπάρχει γυναίκα που να είναι ερωτευμένη και να μην αναρωτιέται που είναι, τι κάνει και γιατί δεν στέλνει. Πως θα ηρεμήσεις από αυτές τις σκέψεις; Πως μπορείς να ξεπεράσεις τη ζήλια σου;
Την απάντηση στη δίνω παρακάτω, μιας και και καλές και ωραίες οι σκηνές ζήλιας, αλλά μέχρι ένα σημείο. Για να μην σε τρελάνουν οι παρανοϊκές σκέψεις, αλλά και για να μην τρελάνεις τον σύντροφο σου, θα ήταν καλό να συμβουλευτείς τα παρακάτω βήματα. Θα σου δείξουν τον τρόπο για να αποβάλλεις όλες τις σκέψεις που σου παιδεύουν το μυαλό.
1. Απομακρύνσου από τα social media!
Να σου πω την αλήθεια μου, για μένα ήταν το πρώτο μεγάλο βήμα που με βοήθησε πάρα πολύ στο να ηρεμήσω. Γιατί όπως σωστά φαντάζεσαι- και πιθανώς κάνεις- ήμουν με το κινητό στο χέρι και έβλεπα όλη την ώρα αν είναι μέσα, τα likes που έχει πατήσει, ποιες του πατάν like σε φωτογραφίες και ποστ και γινόμουν πύραυλος. Αναρωτιόμουν γιατί να μη μου στέλνει ενώ είναι μέσα; Αλλα κι όταν δεν ήταν μέσα σκεφτόμουν “μήπως είναι με άλλη“; Ώσπου είπα στοπ!
Δεν γίνεται έτσι, κουκλίτσα μου, θα χάσεις το μυαλό σου- και τον σύντροφο σου. Αποφάσισα να κάνω ένα διάλειμμα 3 ημερών. Αποκόπηκα πλήρως από τα social media- και το messenger- και επέστρεψα στον καιρό των μηνυμάτων και των τηλεφωνημάτων. Δε μπορείς να φανταστείς την ψυχική ηρεμία που άρχισα να αποκτώ μετά τις πρώτες 12 ώρες απεξάρτησης. Όλα άρχισαν να αποκτούν λογική και όλες οι προηγούμενες υστερίες, φαίνονταν αστείες. Όσο για την σχέση μου, μόνο ηρεμία και ελάχιστοι χαζό-καυγάδες τύπου “ξέχασες πάλι τα σκουπίδια”. Μπορείς να το δοκιμάσεις κι εσύ μόνο για 3 μέρες και θα δεις την αλλαγή…
2. Συζήτα το!
Όταν βλέπεις ότι ξεκινάει να σε πιάνει κρίση, πιάσε την κολλητή σου, τη μαμά σου, το σύντροφο σου- όποιος είναι διαθέσιμος- και συζήτα το. Οι περιπτώσεις να το υπεραναλύεις στο κεφάλι σου είναι πολλές. Συζητώντας το με κάποιον άλλο, θα σε βοηθήσει να καταλάβεις ότι έχεις κάνει την τρίχα, τριχιά, οπότε και θα είναι ευκολότερο να το ξεπεράσεις.
3. Ασχολήσου με κάτι!
Για να φτάνεις να υπεραναλύεις τα πάντα και να σε ζώνουν τα φίδια, σημαίνει ότι πιθανώς έχεις πάρα πολύ ελεύθερο χρόνο. Κάπως έτσι καταλήγεις να σκέφτεσαι πολύ και κάπως έτσι ακολουθούν οι ανασφάλειες. Σήκω! Πάνε για τρέξιμο ή γυμναστήριο ή για χορό. Διάβασε ένα βιβλίο, ζωγράφισε. Κάνε κάτι! Γέμισε το χρόνο σου με κάτι που απολαμβάνεις και πες αντίο στις μικρές κακές σκέψεις.
4. Κάνε μια λίστα!
Εντάξει, επειδή δε μπορούμε να τα ελέγχουμε πάντα όλα, θα υπάρξουν και στιγμές που θα φρικάρεις εντελώς και δε θα ξέρεις τι να κάνεις. Κάτσε και γράψε, λοιπόν, όλες σου τις σκέψεις. Όσο παρανοϊκές και όσο τρελές και αν σου φαίνονται. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταφέρεις να βγάλεις όλη σου την ένταση, να δεις τι σε απασχολεί και να γλιτώσεις μια περιττή σκηνή ζηλοτυπίας.
5. Κάνε την κατάσταση που σε ζορίζει εικόνα!
Φαντάσου το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση αν ξεκινήσεις και συζητήσεις όλα όσα τρέχουν στο κεφάλι σου. Θα ξεκινήσει ένα διάλογος, ο οποίος όσο περνάει η ώρα θα γίνει διαφωνία και στο τέλος καυγάς. Γιατί; Γιατί σου έχει κολλήσει εσένα ότι αυτή η “Τάδε” που πάτησε το like είναι και νέα γκόμενα. Δες το λίγο πως εξελίσσεται. Δεν κάνει καλό σε κανενός την ψυχική υγεία αυτό.
Αντί, λοιπόν, να φτάνεις σε εκείνα τα σημεία, κάνε εικόνα το πως θα ήθελες να εξελιχθεί ο διάλογος χωρίς υστερίες και κλάματα. Σκέψου το θετικό αποτέλεσμα και αυτό θα βοηθήσει και την στιγμή που θα γίνει η πραγματική κουβέντα, ώστε να το διαχειριστείς καλύτερα.
6. Πήγαινε σε κάποιον ψυχολόγο!
Μια πολύ καλή λύση θα ήταν να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό. Γιατί πολλές φορές η ζήλια μπορεί να φτάσει σε παθολογικά επίπεδα όπου δεν μπορείς να τη διαχειριστείς μόνη σου. Θα ήταν καλό σε αυτή την περίπτωση να βρεις έναν ψυχολόγο για να σε βοηθήσει, προκειμένου να μην δηλητηριάζεις περισσότερο τη σχέση σου.
7. Πάρε βαθιές ανάσες!
Η ζήλια φέρνει θυμό και ο θυμός εκρήξεις. Μην εκραγείς, δεν χρειάζεται. Πάρε βαθιές ανάσες, επικεντρώσου στην εκπνοή. Για να ελέγξεις το θυμό σου μέτρα τις αναπνοές σου. Θέσε ένα στόχο στον εαυτό σου για να ηρεμείς. Εμένα μετρούσα μέχρι τις 10 αναπνοές για να ηρεμήσω. Αν δεν πετύχαινε, έκανα μια βόλτα στο δωμάτιο και έπειτα επαναλάμβανα 10 αναπνοές.
8. Πήγαινε στο happy place σου!
Όλοι έχουμε ένα μέρος που όταν το σκεφτόμαστε ηρεμεί η ψυχούλα μας. Αυτό είναι και το μέρος που θα πρέπει να πηγαίνεις όταν σε πιάνουν τα διαόλια σου. Κλείσε τα μάτια, ανάπνευσε και ταξίδεψε εκεί όπου ηρεμείς. Δες το μέρος, άκουσε τους ήχους, μύρισε τις μυρωδιές και αφέσου στην ηρεμία. Μόλις νιώσεις καλύτερα επίστρεψε στην πραγματικότητα και θα δεις ότι θα είσαι πολύ καλύτερα.
9. Σταμάτα να φέρνεις την καταστροφή!
Οκ, όλη μέρα δεν έχει στείλει κάτι, παρόλα αυτά πρόλαβε να κάνει κοινοποίηση στο facebook. Μην φρικάρεις και μην ξεκινάς να σκέφτεσαι τα όργια. Το ότι δεν έχει στείλει μπορεί να σημαίνει ότι δε θέλει να σε ξεπετάξει και θέλει να σου αφιερώσει χρόνο αν είναι να μιλήσετε. Μπορεί να περίμενε να στείλεις εσύ. Πριν φτάσεις να σκεφτείς το χειρότερο, δώσε μια ευκαιρία στη λογική.
10. Πες αντίο στην τεχνολογία!
Ναι όταν ζηλεύουμε τα τηλέφωνα και τα τάμπλετ και οι υπολογιστές πρέπει να είναι μακρυά σου. Ο λόγος; Όλα τα οργισμένα και έξαλλα μηνύματα που το μόνο που θα καταφέρουν είναι να κάνουν χειρότερη την κατάσταση. Κρίμα να πεις κάτι που θα πληγώσει και που θα μετανιώσεις μετά.
Βάλε τα όλα σε ένα δωμάτιο, κλείσε την πόρτα και προσπάθησε να ηρεμήσεις. Σε ιδανική περίπτωση φώναξε κάποιον φίλο για να σε κρατήσει σε περίπτωση που λυγίσεις και κάνεις το μοιραίο.
Πηγή: .ediva.gr