Θα πάθετε πλάκα… Δείτε ΠΟΙΟΣ έκανε τη φωνή του Αστυνόμου Σαϊνη στο Αγαπημένο μας παιδικό!

Ένα ταξίδι στο χρόνο ετοιμάσαμε για σήμερα, το οποίο θα μας πάει πίσω στην εποχή που τα πιο διάσημα κινούμενα σχέδια μονοπωλούσαν την καθημερινότητά μας. Τα είδαμε, σχεδόν τα αποστηθίσαμε και θα αναγνωρίζαμε τη φωνή τους ανάμεσα σε χιλιάδες.

Έχουμε, όμως, ποτέ σκεφτεί ποιοι διάσημοι Έλληνες βρίσκονται πίσω από τους πιο λατρεμένους παιδικούς ήρωες που μεγάλωσαν γενιές και γενιές; Από τον Αστυνόμο Σαΐνη στα Στρουμφάκια και από τον Scooby-Doo στη Disney, ήρθε η ώρα να δούμε τα πραγματικά πρόσωπα των ηρώων – σήμα κατατεθέν των κινουμένων σχεδίων μιας άλλης εποχής (και όχι μόνο).

Σάκης Ρουβάς, Λάκης Λαζόπουλος, Χριστόφορος Παπακαλιάτης και Δέσποινα Βανδή είναι μόλις μερικοί από τους καλλιτέχνες που έντυσαν με τη φωνή τους τούς αγαπημένους μας ήρωες.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν…

H ελληνική φωνή του Μίκυ Μάους στα κλασσικά καρτούν της Walt Disney ανήκει στον ηθοποιό Ηλία Ζερβό που θεωρείται ένας από τους μάστερ των μεταγλωττίσεων.

Ο ίδιος ακούστηκε και στη σειρά κινουμένων σχεδίων της Disney «Hρακλής», στο ρόλο του αφηγητή. Η φωνή του Ηρακλή ανήκε στον… Χριστόφορο Παπακαλιάτη. Και επειδή Ηρακλής χωρίς Μεγάρα δεν γίνεται, μάθετε πως η φωνή της ζηλιάρας κοκκινομάλλας δεν είναι άλλη από αυτή της Ματθίλδης Μαγγίρα. Στο ρόλο του τραγοπόδαρου Φιλοκτήτη, ανταποκρίθηκε στο έπακρο ο Λάκης Λαζόπουλος!

Στην ίδια σειρά απολαύσαμε και τον Βασίλη Καΐλα, ως Ίκαρο. Ο ηθοποιός χάρισε τη φωνή του -μεταξύ άλλων- και στον θρυλικό πλέον, φοβητσιάρη και… μπελά Scooby-Doo, ώσπου αντικαταστάθηκε από τον Γιάννη Στεφόπουλο. Επιπλέον, τον ακούσαμε στα Xελωνονιντζάκια του 1987 ως Μικελάντζελο, ως Ανδρέα Εκσκαφέα και Φοβέρα στον «Μπομπ το Μάστορα» αλλά και ως… Κάσπερ το Φαντασματάκι!

Το όνομα «Αναστασία» μοιάζει να… κυνηγά τη Μυρτώ Αλικάκη, η οποία δάνεισε τη φωνή της στην ταινία του 1997, καταφέρνοντας να συνδέσει άρρηκτα το πραγματικό της όνομα με τις ηρωίδες αυτές.

Καλή και η ταινία, αλλά σαν τα γέλια που κάναμε στη σειρά κινουμένων σχεδίων «101 Σκυλιά της Δαλματίας» δεν έχει. Οι παρατηρητικοί, ίσως πρόσεξαν πως η φωνή του χοντρούλη σκύλου Ρόλυ ανήκε στη Νατάσα Ασίκη.

Πώς σας φάνηκε η Εβελίνα Παπούλια ως Τζέιν του Ταρζάν; Σίγουρα, εξαιρετική, με τη Τζόυς Ευείδη να συμπληρώνει την επιτυχία χαρίζοντας τη φωνή της στη γοριλίνα Τερκ.

Κεφάλαιο Τάσος Κωστής. Ο ηθοποιός με τη βαριά, δυνατή φωνή έχει λατρεία στις μεταγλωττίσεις, κάτι που αποδεικνύουν οι δεκάδες δουλειές του. Η φωνή του Γκούφι σε ταινίες και σειρές είναι δική του, ενώ τον ακούσαμε και ως Ντάφι Ντακ και Συλβέστερ στα Looney Tunes. Και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Κάπταιν Χουκ και Τζορτζ Ντάρλινγκ (Πήτερ Παν), Ντακ Ντότζερς, Wolverine (Star), Καθηγητής Χάμιλτον (Superman), Κύριος Σαλάχης (Ψάχνοντας τον Νέμο), Ντένις ο Τρομερός και Αστυνόμος Σαΐνης (μεταγλώττιση ΕΡΤ, καθώς σε αυτή της ΕΤ1 ακούμε τον Στέλιο Καλαθά ως Σαΐνη), Γκας (ο χοντρός ποντικός της Σταχτοπούτας) και ο Κάστορας από την ταινία και τη σειρά «Η Λαίδη και ο Αλήτης», είναι μερικοί από τους χαρακτήρες που συνδέσαμε με τη φωνή του ηθοποιού.

Τον ακούσαμε ακόμα και στον Μπομπ το Μάστορα ως Ρούλη Γερανούλη, Μένιο Τρακτερένιο και Τάκη ο Οδοστρωτάκη, ενώ και ο Δρακουμέλ από τα Στρουμφάκια της μεταγλώττισης του Star, οφείλει την ιδιαίτερη φωνή του στον Τάσο Κωστή.

Η μεγαλύτερή του επιτυχία; Ο Πούμπα! Ο αγροιόχοιρος που ξεχώρισε για τη λαιμαργία και τις ατάκες του, είχε πάντα δίπλα του τον Τιμόν, στον οποίο δάνεισε τη φωνή του ο Ζανό Ντάνιας.

Επιστρέφοντας στα Στρουμφάκια, πολλοί ήταν οι καλλιτέχνες που αναμείχθηκαν. Μεταξύ αυτών ο Σοφοκλής Πέππας ως Μπαμπαστρούμφ, ο Νίκος Σκιαδάς ως Δρακουμέλ και η Μπέτυ Αρβανίτη ως Ψιψινέλ (αρχική μεταγλώττιση ΕΡΤ), αλλά και η Μαρία Κωνσταντάρου ως Στρουμφίτα. Η φωνή του Μελένιου ανήκει στον Δημήτρη Λιγνάδη, του Σπιρτούλη στην Αννέτα Παπαθανασίου, ενώ του Γκρινιάρη και του Χαχανούλη στον Γιάννη Ζωγράφο, επίσης στη μεταγλώττιση της ΕΡΤ.

Συνεχίζουμε με μία από τις ωραιότερες ταινίες της Disney, την «Παναγία των Παρισίων». Σας θυμίζει κάτι η φωνή του συμπαθέστατου Κουασιμόδου; Αν ναι, δεν πέφτετε έξω. Για έναν περίεργο λόγο, τη φωνή του κλήθηκε να του δανείσει ο… Σάκης Ρουβάς!

Ως Εσμεράλδα ακούσαμε την Πέμυ Ζούνη, με το τραγουδιστικό κομμάτι της τσιγγάνας να αναλαμβάνει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Συμμετείχαν ο Δημήτρης Κοντογιάννης ως Δικαστής Φρόλο, ο Κώστας Αποστολίδης ως Λοχαγός Φοίβος, ο Κωνσταντίνος Παλιατσάρας ως Κλοπίνος, ο Γιάννης Κούτρας ως Βίκτωρ, ο Τζον Μοδινός ως Ιερέας, ο Χρήστος Βαλαβανίδης ως Ούγος και η Χρυσούλα Διαβάτη ως Λαβέρνα.

Τη Χρυσούλα Διαβάτη ακούσαμε και ως Μαντάμ Τσαγερώ στην «Πεντάμορφη και το Τέρας», όπου τη φωνή της Μπελ ανέλαβε να δώσει η Άριελ Κωνσταντινίδη, η οποία –όπως αποδείχθηκε- το’ χει με τις πριγκίπισσες της Disney.

Η ίδια ακούστηκε ως Άριελ στη μεταγλώττιση των 90s της Μικρής Γοργόνας, αλλά και ως Σταχτοπούτα στην κλασσική ταινία της Disney.

Συνεχίζουμε με την Ποκαχόντας, η οποία δεν ήταν άλλη από την Αλεξάνδρα Παυλίδου, την οποία επίσης ακούσαμε στο χαρακτήρα της Νάλα από τον Βασιλιά των Λιονταριών. Η φωνή του Τζον Σμιθ ανήκει στον Κώστα Αποστολίδη.

Για το τέλος, πάει κάπου το μυαλό σας όσον αφορά στον ηθοποιό που έντυσε με τη φωνή του τον χαρακτήρα του Σούπερ Μάριο; Είναι ο Ντίνος Καρύδης. Ο συνονόματός του, Ντίνος Σούτης, ακούστηκε ως γάιδαρος Γκαρής στο Γουίνι το Αρκουδάκι, ενώ ένα ακόμα λατρεμένο παιδικό της γενιάς μας, η Μάγια η Μέλισσα, χρωστά τη φωνή της στην ηθοποιό Υρώ Λούπη.
Όσο για την εμπλοκή της Δέσποινας Βανδή με τα κινούμενα σχέδια; Ερμήνευσε το τραγούδι «Ποια είμαι» ως Μουλάν στο soundrack της ταινίας.

Πηγή: menshouse.gr

Related posts

Μετρό Θεσσαλονίκης: Εγκαίνια με κουβάδες – Έσταζε η οροφή

Δεν έχει άλλα δάκρυα: Αιγόκεροι και άλλα 3 ζώδια «ξεμπερδεύετε» με τον πόνο του χωρισμού σας πριν φύγει το Φθινόπωρο!

Καιρός: «Βουτιά» της θερμοκρασίας έως και 8 βαθμούς – Πού θα βρέξει σήμερα