26 Νεκρά Κορίτσια Βρέθηκαν Πεταμένα στη Θάλασσα. Όταν οι Λιμενικοί είδαν τα Εσώρουχά τους, Δάκρυσαν. - Fanpage

26 Νεκρά Κορίτσια Βρέθηκαν Πεταμένα στη Θάλασσα. Όταν οι Λιμενικοί είδαν τα Εσώρουχά τους, Δάκρυσαν.

Οι αρχές διερευνούν ότι 26 νεαρά κορίτσια βρέθηκαν νεκρά στη Μεσόγειο Θάλασσα. Τα κορίτσια ήταν όλα μεταξύ των ηλικιών 14 και 18 ετών, σύμφωνα με το CNN. Πιστεύεται ότι ήταν μετανάστες από τον Νίγηρα και τη Νιγηρία.

Οι αρχές ερευνούν τους θανάτους για να διαπιστώσουν αν τα κορίτσια είχαν υποστεί σεξουαλική επίθεση ή βασανιστήρια. Οι έφηβες πιστεύεται ότι έχουν πεθάνει προσπαθώντας να κάνουν το ταξίδι από τη Λιβύη στην Ευρώπη.

Οι διασώστες βρήκαν τα σώματα των εφήβων κοντά στο ναυάγιο. Οι διασώστες δήλωσαν ότι οι επιζώντες βρέθηκαν να κρέμονται πάνω στο σκάφος, ενώ τα σώματα εκείνων που πέθαναν έπλεαν γύρω τους.

Δύο άνδρες συνελήφθησαν για τους θανάτους μετά την υποψία ότι οι κοπέλες δολοφονήθηκαν.

Τα σώματα των κοριτσιών βρέθηκαν από το ισπανικό σκάφος Cantabria, το οποίο αποτελεί μέρος της επιχείρησης κατά της εμπορίας ανθρώπων της Σοφία και μεταφέρθηκαν στην ιταλική πόλη Σαλέρνο.

Τα σώματα ήταν σύμφωνα με πληροφορίες από δύο ναυάγια. Υπήρχαν 23 σώματα από ένα ναυάγιο και τρία από το άλλο. Υπάρχουν ακόμη 53 άνθρωποι που πιστεύεται ότι λείπουν.

Οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν οι Al Mabrouc Wisam Harar και Mohamed Ali Al Bouzid. Οι άνδρες πιστεύεται ότι ήταν οι καπετάνιοι από τα σκάφη.

Η διάσωση αυτή ήταν μία από τις τέσσερις επιχειρήσεις διάσωσης που πραγματοποιήθηκαν στη Μεσόγειο κατά το ίδιο Σαββατοκύριακο.

Συνολικά 400 άτομα διασώθηκαν στην Κανταβρία και μεταφέρθηκαν στο Σαλέρνο. Από αυτούς που διασώθηκαν, 90 ήταν γυναίκες και 52 ανήλικοι, συμπεριλαμβανομένου ενός μωρού μόλις 1 εβδομάδας.

Ο κ. Marco Rotunno, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε ότι ορισμένοι από τους συναδέλφους του βρισκόταν στο λιμάνι όταν εισήχθησαν τα σώματα των κοριτσιών.

Ο νομάρχης του Σαλέρνο, Σαλβατόρε Μάλφι, δήλωσε ότι οι γυναίκες «υπέφεραν το χειρότερο» από όσους ήταν επί των πλοίων. Σημείωσε, ωστόσο, ως απάντηση στις ανησυχίες της διακίνησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Η φόρτωση των γυναικών σε μια βάρκα είναι υπερβολικά επικίνδυνη για τους διακινητές, καθώς μπορεί να διακινδυνεύσει να χάσει όλο το φορτίο με ένα χτύπημα.

Ο Rotunno δήλωσε ότι περίπου το 90% των γυναικών μεταναστών φτάνουν έχοντας υποστεί κάποια σωματική κακοποίηση.

Ο Guardian ανέφερε ότι η πλειοψηφία των επιζώντων στη διάσωση ήταν είτε από τη Νιγηρία είτε από άλλες υποανάπτυκτες χώρες όπως το Σουδάν, η Γκάνα και η Σενεγάλη. Σύμφωνα με το CNN, 2.839 μετανάστες έχουν πεθάνει στη «μεσογειακή διαδρομή» από τις αρχές του 2017.

Credit americanow.com

Πηγή

Αφήστε το σχόλιο σας: