Γυναίκα μεταμορφώνει ένα παλιό διπλό λεωφορείο σε καταφύγιο για άστεγους και το εσωτερικό του είναι υπέροχο - Fanpage

Γυναίκα μεταμορφώνει ένα παλιό διπλό λεωφορείο σε καταφύγιο για άστεγους και το εσωτερικό του είναι υπέροχο

Γυναίκα μεταμορφώνει ένα παλιό διπλό λεωφορείο σε καταφύγιο για άστεγους και το εσωτερικό του είναι υπέροχο

Με τον χειμώνα να βρίσκεται προ των πυλών, όλοι μας θα πρέπει να προβληματιστούμε για το πού θα περάσουν οι άστεγοι τις κρύες ημέρες που έρχονται. Θα πρέπει να βρεθεί λύση ώστε αυτοί οι άνθρωποι να φύγουν από τους δρόμους και να βρουν ένα ζεστό κρεβάτι.

Δύο γυναίκες από τη Βρετανία πήραν την κατάσταση στα χέρια τους κι έφτιαξαν ένα “λεωφορείο καταφύγιο”. Όλοι θαύμασαν την καταπληκτική ιδέα τους, αλλά ιδιαίτερα τον σκοπό για τον οποίο την πραγματοποίησαν.

Ο λόγος για δύο γυναίκες που είναι κάτοικοι του Portsmouth, την  Sammy Barcroft και την Joanne Vines. Οργάνωσαν μία ολόκληρη φιλανθρωπική ομάδα, την The Rucksack Project, που έχει ως στόχο να μετατρέψει τα αυτοκίνητα που δε χρησιμοποιούνται πια, σε κινητά καταφύγια για άστεγους.

Κατάφεραν να σηκώσουν, να μετακινήσουν και εν τέλει να μετατρέψουν ένα λεωφορείο Stagecoach σε ένα ιερό κινητό καταφύγιο. Φυσικά ζήτησαν βοήθεια οικονομική αλλά και σε εργατικά χέρια.

Χρειάστηκαν οκτώ μήνες, 8.000 δολάρια  και περίπου 70 έως 80 εργαζόμενους ώστε να εξοπλίσουν το λεωφορείο με 12 κουκέτες, ένα σαλόνι και μια πλήρως λειτουργική κουζίνα. Εθελοντές κάθε ηλικίας αφιέρωσαν το χρόνο τους, προσφέροντας εργατικά χέρια και δουλειά αξίας άνω των 33 χιλιάδων δολαρίων συνολικά.

“Είμαι πανευτυχής που το έργο αυτό ολοκληρώθηκε και που θα προσφέρει καταφύγιο  στους άστεγους του Portsmouth. Είμαι επίσης πανευτυχής που θα μπορέσω τώρα πια να ξεκουραστώ”, δήλωσε η Vines στο Metro UK στο τέλος της επιχείρησης μαμούθ.

Το ολοκαίνουριο καταφύγιο πρόκειται σύντομα να σταθμεύσει περήφανα μπροστά στην εκκλησία του St. Agatha’s. Ελπίζουμε να έχουμε τη δύναμη και να συνεχίσουμε να βοηθάμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε από τους 300.000 άστεγους που ζουν σήμερα στη Βρετανία.

Παρακάτω θα δείτε και μόνοι σας το “λεωφορείο καταφύγιο” και θα αισθανθείτε την ζεστασιά και τη γαλήνη που μπορεί να προσφέρει η ανθρώπινη γενναιοδωρία.

Paul Jacobs

Paul Jacobs

Paul Jacobs

Paul Jacobs

Paul Jacobs

Paul Jacobs

Paul Jacobs

Paul Jacobs

Paul Jacobs

Paul Jacobs

Paul Jacobs

Paul Jacobs

διαφορετικό

Αφήστε το σχόλιο σας: