Ήρωίδα δασκάλα μαθηματικών έσωσε με την ψυχραιμία της μια ολόκληρη σχολική τάξη από το μακελειό στη Φλόριντα - Fanpage

Ήρωίδα δασκάλα μαθηματικών έσωσε με την ψυχραιμία της μια ολόκληρη σχολική τάξη από το μακελειό στη Φλόριντα

 

Μια απλή μαθηματικός έγινε ηρωίδα για ολόκληρο το σχολείο της Florida το οποίο θρήνησε τα θύματα της ένοπλης επίθεσης πριν λίγες μέρες. Χάρις στις γενναίες κινήσεις αυτής της γυναίκας κατάφεραν να σωθούν αρκετοί μαθητές. Η κυρία Shanthi Viswanathan, γνωστή στους μαθητές της σαν ‘Mrs V’ κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και πως δεν επρόκειτο για μια απλή άσκηση όταν ήχησε στο σχολείο ο δεύτερος συναγερμός εκείνη την Τετάρτη.

Η γυναίκα δίδασκε εκείνη τη στιγμή Άλγεβρα στο Λύκειο Marjory Stoneman Douglas και όταν άκουσε το συναγερμό ζήτησε από τους μαθητές της να μην βγουν εκτός τάξης, αλλάννα συρθούν στο πάτωμα ήσυχα μέχρι να φτάσουν στη γωνία της αίθουσας. Κάλυψε το παράθυρο στην πόρτα της τάξης με χαρτί για να μην μπορεί κανείς να κοιτάξει μέσα και κλείδωσε την πόρτα.

Η μητέρα ενός από τους μαθητές, του Brian, δηλώνει πως αν δεν ήταν αυτή η έξυπνη και γενναία δασκάλα δεν θα είχε γλιτώσει κανένα από τα παιδιά αυτής της τάξης. Η Dawn Jarboe λέει: ‘Ήταν γρήγορη και έτοιμη. Χρησιμοποίησε τη γνώση της και έσωσε τα παιδιά.’

Ακόμα και όταν οι δυνάμεις της αστυνομίας κατέφτασαν στο σχολείο, η μαθηματικός αρνήθηκε να ξεκλειδώσει την πόρτα, φοβούμενη μήπως επρόκειτο για κάποιο κόλπο του δολοφόνου που σκότωσε τους υπόλοιπους μαθητές. Η μητέρα του μαθητή εξηγεί πως η δασκάλα ζήτησε από τους αστυνόμους να σπάσουν τηνπόρτα αν το ήθελαν ή να την ανοίξουν με κλειδί. Πάντως εκείνη επέμενε να μην ανοίγει την πόρτα.

Η αστυνομία μπήκε από το παράθυρο στην τάξη και απεγκλώβισε μαθητές και καθηγήτρια.

Η Mrs V είναι ένας υπέροχος άνθρωπος κι οι μαθητές της αναρτούσαν τιμητικά σχόλια για τη δασκάλα τους στην ιστοσελίδα Rate My teacher, χαρακτηρίζοντάς την σαν μια υπέροχη δασκάλα που τους βοήθησε να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους πριν καν συμβούν τα περιστατικά. Πολλοί είναι εκείνοι που γράφουν πως τους έμαθε να εκτιμούν τα μαθηματικά και όπως μαθαίνουμε από άλλους η δασκάλα αυτή νοιάζεται για τους μαθητές της και μάλιστα πολλές φορές μένει παραπάνω ώρες στο σχολείο για να βοηθήσει εκείνους που έχουν ανάγκη από ενισχυτική διδασκαλία.

“Δεν περνάει ποτέ μέρα χωρίς να διδάσκει και σιγουρεύεται πάντα πως κάθε μαθητής της έχει καταλάβει το μάθημα. Θέλει να πετύχουν όλοι οι μαθητές της και δίνει την ψυχή της για να τα πάμε όλοι μας καλά.”

Η ιστορία της Mrs V είναι μια από εκείνες τις ιστορίες που έγιναν γνωστές εδώ και λίγες μέρες μετά το μακελειό στο σχολείο της Florida. 

Έχοντας ήδη ακούσει 7 πυροβολισμούς, ο 17χρονος μαθητής Colton Haab που είχε εκπαιδευτεί σαν έφεδρος αξιωματικός, χρησιμοποίησε τις γνώσεις του για να σώσει κι εκείνος όσο περισσότερους συμμαθητές του μπορούσε.

Συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα στρώματα Kevlar στην αίθουσα σκοποβολής με σκοπό να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο από τις σφαίρες. Ο ίδιος λέει «Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν, πού είναι ο αδερφός μου; Τι συμβαίνει και πώς θα σώσω όσο πιο πολύ κόσμο μπορώ και όσο πιο γρήγορα γίνεται. Πήρα τα στρώματα και τα τοποθέτησα μπροστά από τον καθένα ώστε να μην φαινόμαστε. Το στρώμα θα μας έκρυβε και θα επιβράδυνε τις σφαίρες. Μπορεί να μην μας έσωζε αλλά σίγουρα η ζημιά θα ήταν λιγότερη.»

Άλλος ένας μαθητής κατάφερε να γίνει με το θάνατό του ήρωας, σώζοντας τη ζωή πολλών συμμαθητών του πριν χάσει τη δική του. Ο Peter Wang, 15 ετών, κρατούσε ανοιχτή την πόρτα για τους συμμαθητές του ώστε να δραπετεύσουν από τον δολοφόνο, αλλά ο ίδιος δεν κατάφερε να διαφύγει. Ο ξάδερφος του άτυχου μικρού ήρωα, Aaron Chan ήταν εκείνη τη στιγμή στο σχολείο και είδε τον ξάδερφό του να κρατάει την πόρτα ανοιχτή λίγες μόλις στιγμές πριν πεθάνει.

Τρεις άντρες από το προσωπικό του σχολείου έχασαν επίσης τη ζωή τους λειτουργώντας σαν ζωντανή ασπίδα για τους μαθητές. Οι Scott Beigel, 35 ετών, Aaron Feiss, 37ετών , και Chris Hixon, 49 ετών έγιναν κι αυτοί τραγικοί ήρωες της τόσο άσχημης ιστορίας.

Ο Beigel, καθηγητής γεωγραφίας έπεσε νεκρός από τις σφαίρες όταν προσπάθησε να κλειδώσει την πόρτα της τάξης του που μόλις είχε ανοίξει για να κρύψει μέσα μερικούς μαθητές που πάλευαν να δραπετέσουν από τον μανιακό Νikolas Cruz.

Ο προπονητής ποδοσφαίρου Aaron Feiss έπεσε πάνω στους μαθητές για να τους προστατεύσει από τις σφαίρες καθώς ο μανιακός 19χρονος τους πυροβολούσε.

Μετά το μακελειό της Τετάρτης έχει διαρρεύσει ανατριχιαστικό ντοκουμέντο από το σχολείο, με πτώματα νεαρών μαθητών στο πάτωμα και λίμνες αίματος, ενώ γύρω οι μαθητές που καταφέρνουν να σωθούν ουρλιάζουν με απόγνωση και φόβο. Τα βίντεο τράβηξαν οι φοβισμένοι μαθητές μέσα στο σχολείο ενώ ο Νikolas Cruz πυροβόλησε και σκότωσε 17 άτομα.

Σε ένα βίντεο μάλιστα φαίνεται το σώμα μιας νεκρής μαθήτριας σε μια λίμνη αίματος στη μέση της τάξης της.

Σε κάποιες άλλες σκηνές φαίνονται αστυνομικοί που κουβαλάνε τα άψυχα κορμιά νεαρών μαθητών, ενώ πλήθος ζωντανών και τρομαγμένων παιδιών ακολουθούν την αστυνομία στην έξοδο. Έπρεπε αναγκαστικά να περάσουν από τον αιμοτακυλισμένο διάδρομο του σχολείου τους, πηδώντας πάνω από τα κορμιά των φίλων τους και τα πεταμένα σακίδια.

διαφορετικό

Αφήστε το σχόλιο σας: