Συγκλονίζει Ζευγάρι Ινδών: Έχασαν Τα Τρια τους Παιδιά σε Τσουνάμι Και Έκαναν Ορφανοτροφείο το Σπίτι Τους - Fanpage

Συγκλονίζει Ζευγάρι Ινδών: Έχασαν Τα Τρια τους Παιδιά σε Τσουνάμι Και Έκαναν Ορφανοτροφείο το Σπίτι Τους

Συγκλονίζει Ζευγάρι Ινδών: Έχασαν Τα Τρια τους Παιδιά σε Τσουνάμι Και Έκαναν Ορφανοτροφείο το Σπίτι Τους

Σπίτι: Από την τραγωδία και τις σκέψεις για αυτοκτονία στη προσφορά και στη στέγαση χιλιάδων εκατοντάδων παιδιών. Πριν από 15 χρόνια, μετά τον καταστροφικό σεισμό 9,1 βαθμών στην Ινδία, ο Καριμπίραν Παραμεσβαράν και η σύζυγός του Τσουνταμάνι έχασαν τα τρία παιδιά τους από το τσουνάμι που προκλήθηκε από τον ισχυρό σεισμό. Η πρώτη σκέψη τους ήταν να αυτοκτονήσουν, έως μια βόλτα στα γύρω χωριά άλλαξε την ζωή τους για δεύτερη φορά.

Η βόλτα που άλλαξε τα πάντα

Ο Καριμπίραν Παραμεσβαράν και η σύζυγός του Τσουνταμάνι στην Ινδία σκεφτόντουσαν την αυτοκτονία. Όταν έχασαν τρία παιδιά τους από το τσουνάμι που προκλήθηκε από τον ισχυρό σεισμό των 9,1 βαθμών πριν από 15 χρόνια.

Μερικές μέρες μετά τον θάνατο του μικρού γιου τους και δύο θυγατέρων τους – ηλικίας 5, 9 και 12 ετών. Το ζευγάρι βγήκε από το σπίτι του σε πόλη στην νότια Ινδία για να περπατήσει σε κάποια κοντινά χωριά.

«Είδαμε πολλά παιδιά που στεκόντουσαν στην άκρη του δρόμου, χωρίς στέγη, χωρίς γονείς», δήλωσε στο Reuters η Τσουνταμάνι. «Σκέφτηκα τότε: εγώ έχασα τα παιδιά μου, γιατί δεν παίρνω αυτά τα παιδιά και να τους προσφέρω στέγη;».

Το σπίτι έγινε ορφανοτροφείο

Αρχικά το ζευγάρι, το οποίο είχε κι άλλα δύο αγόρια, πήρε σπίτι του τέσσερα ορφανά παιδιά. Λίγο μετά μετέτρεψε το σπίτι του σε ορφανοτροφείο. Του έδωσε το όνομα «Ναμπικάι», το οποίο σημαίνει “ελπίδα” στα Ταμίλ. Σε μερικές μέρες, ο αριθμός των παιδιών αυξήθηκε σε 36 και το ζευγάρι είχε βρει έναν σκοπό.

Ο Παραμεσβαράν, διευθυντικό στέλεχος ως μηχανικός, και η Τσουνταμάνι, διευθύντρια πτέρυγας εταιρείας ασφαλειών ζωής, φροντίζουν έκτοτε 45 ορφανά παιδιά στο «Ναμπικάι» και έχουν χτίσει δύο κτίρια, ένα για τα κορίτσια και ένα για τα αγόρια, για να τα στεγάσουν.

Το ξεκίνημα

Στην αρχή ξεκίνησαν χρησιμοποιώντας κυρίως δικούς τους πόρους. Στη συνέχεια βοήθησαν και φίλοι.

Τώρα πια πολλά από τα μεγαλύτερα παιδιά του «Ναμπικάι» έχουν φύγει. Μερικά για ανώτερες σπουδές. Κάποια από αυτά έχουν βρει δουλειές σε πολυεθνικές εταιρείες.

Ο 54χρονος Παραμεσβαράν κοιτάζει τώρα πίσω τη ζωή τους με την Τσουμαντάνι έχοντας μια αίσθηση ικανοποίησης. Η αποστολή αυτή είναι για μια ζωή, όσο η γη γυρίζει, επειδή θέλουμε να τιμήσουμε τα δικά μας παιδιά», δήλωσε.

Ο σεισμός και το τσουνάμι της 26 Δεκεμβρίου 2004 στον Ινδικό Ωκεανό ήταν μια από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές της σύγχρονης ιστορίας.

Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην παράκτια Ναγκαπατίναμ. Η χειρότερα πληγείσα περιοχή στην Ινδία, στην οποία σχεδόν 9.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ενδοχώρα και σχεδόν 42.000 έμειναν άστεγοι.

Αφήστε το σχόλιο σας: