Έκανε μια Ανάρτηση στο Facebook για έναν Πεινασμένο Μαθητή του. Δεν είχε Ιδέα όμως ότι ΑΥΤΟ θα οδηγούσε στην Απόλυσή του! - Fanpage

Έκανε μια Ανάρτηση στο Facebook για έναν Πεινασμένο Μαθητή του. Δεν είχε Ιδέα όμως ότι ΑΥΤΟ θα οδηγούσε στην Απόλυσή του!

Αυτές τις μέρες, τα σχολικά γεύματα αποτελούν θέματα έντονης συζήτησης, όπου μαθητές μη έχοντας την οικονομική δυνατότητα στερούνται το σχολικό γεύμα τους και μένουν νηστικοί.

Ένα αντίστοιχο περιστατικό συνέβη στις ΗΠΑ, στην πολιτεία της Τζόρτζια, όπου η πολιτική γευμάτων του σχολείου είχε αντίκτυπο όχι μόνο σε έναν μαθητή, αλλά και σε έναν οδηγό σχολικού λεωφορείου.

Ο Johnny Cookείναι ένας καλόκαρδος άντρας, που τώρα εργάζεται ως εκπαιδευτής αλόγων, αλλά πριν από ένα διάστημα εργαζόταν ως οδηγός σχολικού λεωφορείου.

Μια μέρα, επιβιβάστηκε ένας μαθητής και παραπονέθηκε στον Cook ότι πεινούσε. Όταν ο οδηγός ρώτησε το αγόρι γιατί δεν είχε φάει γεύμα εκείνη τη μέρα, το αγόρι του είπε ότι το σχολείο δε του έδωσε μεσημεριανό, επειδή δεν είχε 40 σεντς για να το πληρώσει.

Εξοργισμένος ο Cook δημοσίευσε την ιστορία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιγράφοντας την ιστορία στους φίλους του. Μέσα στη δημοσίευση υπήρχε και μια έκκληση προς τους υπεύθυνους του σχολικού προγράμματος γευμάτων, που τους παρακαλούσε να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο.

Η δημοσίευσή του έγραφε:

Ένας μαθητής ανέβηκε στο λεωφορείο μου αυτό το απόγευμα και είπε κύριε Τζόνυ πεινάω. Τον ρώτησα «Γιατί πεινάς φιλαράκο; Δεν έφαγες μεσημεριανό;» Μου είπε όχι, επειδή δεν είχε χρήματα στο λογαριασμό του. Τον ρώτησα αν του επέτρεψαν να τον χρεώσουν και είπε όχι.

Πως είναι δυνατόν; Το παιδί ήδη τρώει μειωμένο γεύμα και δε του επιτρέπουμε να φάει. Με δουλεύετε; Είμαι σίγουρος ότι είχε μείνει φαγητό που πετάχτηκε σήμερα. Αλλά αρνήθηκαν να δώσουν φαγητό σε παιδιά, επειδή δεν είχαν 40 σεντς στο λογαριασμό τους.

Ως φορολογούμενος, θα προτιμούσα να ταΐσω ένα παιδί παρά να πετάξω το φαγητό. Θα προτιμούσα να ταΐσω ένα παιδί, παρά να δώσω εκπτωτικά κουπόνια φαγητού σε κάποιον αχαΐρευτο. Το τηλέφωνό μου είναι …, την επόμενη φορά που δε μπορείτε να ταΐσετε ένα παιδί για 40 σεντς πάρτε με τηλέφωνο. Θα μαζέψουμε τα χρήματα. Που κατάντησε ο κόσμος…

1

Η δημοσίευση του σχολικού οδηγού έγινε viral, και έφτασε ακόμα μέχρι και τον διευθυντή του σχολείου, που ζήτησε την επόμενη μέρα συνάντηση με προϊστάμενο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Εκεί, ο Cook αναφέρει ότι αναγκάστηκε να κάνει μια δύσκολη επιλογή: είτε να απολογηθεί δημόσια για την ιστορία ότι είπε ψέμματα, ή να αντιμετωπίσει απόλυση.

Όπως μπορεί να μαντέψατε, ο Cook διάλεξε τη δεύτερη επιλογή, και απολύθηκε επί τόπου. Αλλά για εκείνον ήταν μια εύκολη επιλογή. Ο ίδιος εξηγεί: «Ένιωσα ότι το παιδί έλεγε την αλήθεια. Είτε έλεγε αλήθεια ή ψέμματα, τον πίστεψα, δε θα αναιρέσω την ιστορία.»

Ο προϊστάμενος του σχολείου, ο Brett Stanton ισχυρίζεται ότι το περιστατικό δε συνέβη ποτέ και ότι το σχολείο έψαξε ακόμα και βίντεο από τον χώρο των σχολικών γευμάτων για να βρουν τον συγκεκριμένο μαθητή που στάθηκε στην ουρά και που ισχυρίστηκε ότι του αρνήθηκαν να δώσουν γεύμα.

Αν και δεν φαίνεται ότι δεν κατηγορεί τον Cook που έδειξε συμπόνοια για τον μαθητή, τονίζει ότι ο σχολικός οδηγός παραβίασε την πολιτική του σχολείου όσον αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επιπλέον, ο προϊστάμενος αναφέρει ότι αν ο μαθητής δεν είχε χρήματα στον λογαριασμό του, θα του πρόσφεραν ένα μικρότερο γεύμα.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ακούστε και τις δύο πλευρές του διφορούμενου περιστατικού, που προκάλεσε αναστάτωση σε ένα σχολείο, και απολύθηκε ο σχολικός οδηγός:

Credit: TipHero

Αφήστε το σχόλιο σας: