Ένας 16χρονος Κατέβασε την Τουρκική Σημαία Από Σχολείο στα Κατεχόμενα της Κύπρου - Fanpage

Ένας 16χρονος Κατέβασε την Τουρκική Σημαία Από Σχολείο στα Κατεχόμενα της Κύπρου

Ένας 16χρονος Ελληνοκύπριος μπήκε στο προαύλιο σχολείου στην κατεχόμενη Κύπρο και κατέβασε την τουρκική σημαία. Το σκηνικό καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας κι έγινε viral.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν κυπριακά Μέσα ενημέρωσης, το περιστατικό σημειώθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου στο χωριό Λύση. Ο 16χρονος βρέθηκε εκεί με αφορμή την τοπική γιορτή της Παναγίας.

Ο ίδιος μπήκε στο δημοτικό σχολείο και κατέβασε την τουρκική σημαία από τον ιστό. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Αλήθεια, μπήκε επίσης σε αίθουσα του σχολείου και έσπασε τη φωτογραφία του ιστορικού Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος ανακήρυξε την ίδρυση της «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

Ο Δήμαρχος της Λύσης, Αντρέας Καουρής, δήλωσε: «Tο τσουνάμι αγάπης των Λυσιωτών, που εκδηλώθηκε μαζικά και καθολικά την περασμένη Κυριακή, με την προσέλευση δύο χιλιάδων και πλέον ανθρώπων στη γενέθλια γη, με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της Λύσης, δεν μπορεί με κανένα τρόπο να επισκιαστεί από το οποιοδήποτε μεμονωμένο περιστατικό, που συνέβη από έναν 16χρονο».

Πηγή: vice.com

Αφήστε το σχόλιο σας: