Έπαθε ανακοπή καρδιάς στα 17. Στα 24 της πλέον, μοιράζεται την ιστορία της για να μην πάθουν και άλλοι το ίδιο. - Fanpage

Έπαθε ανακοπή καρδιάς στα 17. Στα 24 της πλέον, μοιράζεται την ιστορία της για να μην πάθουν και άλλοι το ίδιο.

Η Jeanette Suros ήταν μόλις 10 χρονών όταν άρχισε να προσέχει πολύ τη διατροφή

της, ενώ μέχρι να φτάσει τα 16 έκανε καθημερινά εντατική γυμναστική και ζύγιζε μόλις 30 κιλά!

Twitter
Twitter

Η ίδια αναφέρει στην Daily Mail ότι έλεγε ψέματα στους γονείς της πως είχε ήδη φάει πριν και μετά τις προπονήσεις, για να μην την αναγκάζουν να φάει βραδινό.

Προκειμένου να χάσει 1-2 κιλάκια επιπλέον, άρχισε να ξυπνάει στις 4 το πρωί για τρέξιμο, ενώ παράλληλα συνέχισε να μη τρώει τίποτα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για να έχει αρκετή ενέργεια

, η Suros έπινε μόνο σκέτο καφέ και χυμούς.

Λίγες μέρες πριν τον χορό αποφοίτησης, η Suros – που παραδέχεται πλέον πως ήταν θύμα bullying στο σχολείο της εξαιτίας της νευρικής ανορεξίας – έπαθε ανακοπή καρδιάς.

Σύμφωνα με το National Eating Disorder Association

, οι διατροφικές διαταραχές ατροφούν τους μυς του σώματός μας και φυσικά η καρδιά δεν αποτελεί εξαίρεση.

Οι γιατροί μάλιστα είπαν στους γονείς της πως τα εσωτερικά της όργανα ήταν σε τόσο άσχημη κατάσταση, που ίσως να μην αναρρώσει ποτέ…

Twitter
Twitter

Ευτυχώς όμως, στάθηκε τυχερή…

Κάποιο θαύμα έγινε και τελικά τα κατάφερα. Η καρδιά μου άρχισε να επανέρχεται ύστερα από 2 εβδομάδες στο νοσοκομείο, όπου βρισκόμουν στη μονάδα διατροφικών διαταραχών.

Ήμουν σκιά του εαυτού μου, όμως ένιωθα πως έπρεπε να συνεχίσω. Ακόμη και μετά την ανακοπή, πίστευα πως αν χάσω αυτά τα λίγα κιλά ακόμη, όλα θα ήταν πλέον καλύτερα. Δεν είχα συνειδητοποιήσει τον κίνδυνο που διέτρεχα.

Παραδέχεται πως από τότε που ήταν 5 χρονών σύγκρινε την εικόνα της με τους ανθρώπους γύρω της και έπρεπε να περάσουν 4 ολόκληρα χρόνια από την ανακοπή, όταν ήταν πλέον 21 χρονών, για καταλάβει πως δεν είχε άλλα περιθώρια να ζει έτσι.

Έκανα babysitting σε παιδιά που με θαύμαζαν. Δεν ήθελα κανένας να καταλήξει όπως εγώ.

Αφήστε το σχόλιο σας: